Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Ενεργοποίηση της εφαρμογής πληροφόρησης ρυθμίσεων μέσω διαδικτύου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                  
Tηλ.:  210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013

Δελτίο Τύπου

Ενεργοποίηση της εφαρμογής πληροφόρησης ρυθμίσεων μέσω του διαδικτύου

Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνεται πως, σε συνέχεια της από 14/06/2013 σχετικής ανακοίνωσης και σύμφωνα με το πλάνο που τότε ανακοινώθηκε, έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονική εφαρμογή για τα ισχύοντα προγράμματα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της  Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) επιλέγοντας από τις «υπηρεσίες προς πολίτες ή επιχειρήσεις»  τη σχετική εφαρμογή («αιτήσεις ρυθμίσεων»).

Σας γνωρίζουμε, επίσης, ότι στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ  καθώς και στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Δ.Ε.(www.publicrevenue.gr) έχουν αναρτηθεί :

α) Η απόφαση ΠΟΛ.1112/21.5.2013 του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων «Όροι, προϋποθέσεις και ειδικά θέματα εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπροθέσμων χρεών της υποπαραγράφου Α2 της παραγράφου Α του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013» για χρέη βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα εως την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής σε μηνιαίες δόσεις (έως 24) υπό προϋποθέσεις.

β) Υποβοηθητικός πίνακας υπαγομένων στη ρύθμιση οφειλών, προσκομιζόμενων δικαιολογητικών και λοιπών όρων και προϋποθέσεων, ανάλογα με το ύψος της ρυθμιζόμενης οφειλής.
Επισημαίνεται πως τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί αναλυτική ερμηνευτική εγκύκλιος για την ανωτέρω ρύθμιση.

Σημειώνεται ότι:

- η υποβολή της αίτησης για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία ( Δ.Ο.Υ.,Τελωνεία ή στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης) από την 01.07.2013.

- από 25.07.2013 η σχετική αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων (Πάγια Ρύθμιση)  οφειλών βεβαιωμένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων (φυσικών και νομικών προσώπων), χωρίς την παρουσία αυτών  στις Δ.Ο.Υ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description CMIK1976 | Ιουλίου 9, 2013 4:29 μ.μ. | Reply
εχει να γίνει της μουρλής!
image description gkazan | Ιουλίου 9, 2013 4:13 μ.μ. | Reply
Ούτε για πλάκα δεν θα ανοίξω τον σύνδεσμο...
Χαρτί-μολύβι-ΔΟΥ...

Άντε πάλι άλλη μια μ@λακία στο κεφάλι μας... Και προβλέπω το γνωστό "Πηγαίντε σε ένα λογιστή" από την κάθε ΔΟΥ... Γιατί αυτοί θα πάνε φέτος διακοπες ή έστω θα μείνουν σπίτι τους, χωρίς να τους πρήζουν στο κινητό, μέρα νύχτα.
image description stefos | Ιουλίου 9, 2013 5:31 μ.μ. | Reply
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις Μαρινέλλα μου!
image description gkazan | Ιουλίου 9, 2013 5:25 μ.μ. | Reply
Δεν με πιάνεις καρντάσι....

Όταν έγραφα "Χαρτί-μολύβι-ΔΟΥ...", εννοούσα οτι θα πάνε ΜΟΝΟΙ τους οι ενδιαφερόμενοι να στηθούν στις εφορίες ή να ξενυχτούν στους υπολογιστές τους, γι' αυτά...

Καλοσύνες και εξυπηρετήσεις last century...
image description Chl23 | Ιουλίου 9, 2013 5:01 μ.μ. | Reply
Πίνουν πολύ στο υπουργείο !
image description nikos | Ιουλίου 9, 2013 6:54 μ.μ. | Reply
Λογικές τιμές στη χρέωση των επιμέρους υπηρεσιών, με την αποδειξούλα τους και προσοχή στο after sale services.............και καλή δύναμη σε όλους μας!!!
image description nikos | Ιουλίου 9, 2013 8:21 μ.μ. | Reply
αναλογα με τις εργατοωρες θα ειναι και η χρεωση με κατωτατη τιμη 150 ευρω +ΦΠΑ. και πρωτα πληρωνουν, κοβω την αποδειξη και μετα θα παταω το πληκτρο της υποβολης. απλο. οποιος δεν θελει οπως ειπε και ο συναδελφος "Χαρτί-μολύβι-ΔΟΥ..."
image description nikos | Ιουλίου 10, 2013 4:07 μ.μ. | Reply
Σε άλλες εποχές ίσως και να ήταν πολύ λογική τιμή κατ' ελάχιστο 185 φίλε μου συνονόματε. Τη σήμερον ημέρα μάλλον θα προτιμήσουν να στηθούν κανά-δυό μέρες στις ουρές για να γλυτώσουν το 200ρι του Λογιστή. Το μέγα ερώτημα ως προς την τιμολόγηση των υπηρεσιών απαντάται κατά το δοκούν. Όπως και να 'χει..........καλή τύχη!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο