Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στουρνάρας: Πολυνομοσχέδιο έως 19 Ιουλίου για τα 2,5 δισ. – προαπαιτούμενα για Σεπτέμβριο

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει τα περί «χρηματοδοτικού κενού» στο ελληνικό πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν παρουσιαστεί κενό χρηματοδότησης, αυτό θα αντιμετωπιστεί, εφόσον η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που θα περιλαμβάνει τα νέα μέτρα και τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, έως τις 19 Ιουλίου, αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως δήλωσε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup για τμηματική καταβολή 6,8 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.

Το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή και θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη φορολογική διοίκηση, την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, τις ιδιωτικοποιήσεις, μέτρα για την υγεία και ρυθμίσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Όσον αφορά τη συνέχεια, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως υπάρχουν τέσσερις προαπαιτούμενες δράσεις που θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για (1) την αναδιάρθρωση της ΕΛΒΟ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της ΛΑΡΚΟ, (2) την καταβολή των οφειλόμενων του ευρύτερου δημοσίου τομέα προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, (3) την υπαγωγή 12.500 δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας και (4) την έγκριση του κώδικα των δικηγόρων.

Κληθείς δε να σχολιάσει τα περί «χρηματοδοτικού κενού» στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Γ. Στουρνάρας απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν παρουσιαστεί κενό χρηματοδότησης θα αντιμετωπιστεί, εφόσον η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, η οποία έθεσε τις βάσεις για τις αποφάσεις του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η επίτευξη συμφωνίας με την τριμερή ήταν «δύσκολη».

Παρά ταύτα, σημείωσε ότι η αξιολόγηση της τρόικας ήταν αρκετά θετική, υπογραμμίζοντας πως το δημοσιονομικό κενό που είχε προκύψει από τον τομέα της Υγείας, έκλεισε, ενώ παράλληλα υπάρχει νέα συμφωνία με την τρόικα για την κινητικότητα του προσωπικού στο Δημόσιο.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν πρόκειται εφαρμοστεί το 2014 το η επιβολή έκτακτης εισφοράς στο τζίρο των επιχειρήσεων για να καλυφθεί το έλλειμμα του ΟΑΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των ενστόλων.


Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description prince | Ιουλίου 9, 2013 12:19 μ.μ. | Reply
στουρναρα
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο