Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το ΣτΕ επικύρωσε πειθαρχικές ποινές σε βάρος δύο εφοριακών

9 Ιούλιου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Το ΣτΕ επικύρωσε πειθαρχικές ποινές σε βάρος δύο εφοριακών...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώθηκαν οι πειθαρχικές ποινές που είχαν επιβληθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα σε δύο εφοριακούς.

Συγκεκριμένα, σε λογιστικό και διαχειριστικό έλεγχο διαπιστώθηκε έλλειμμα 323.335.239 δρχ. (948.892,8 ευρώ) την περίοδο 1993-2001, που φέρεται να ιδιοποιήθηκε εφοριακός υπάλληλος που διαχειριζόταν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Δ.Ο.Υ Αττικής.

Μετά το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης, στο οποίο αναφερόταν ότι ο εφοριακός ενήργησε κατά παράβαση των καθηκόντων του, ο Υπουργός Οικονομικών, τον παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος και ανάξιας διαγωγής υπαλλήλου εντός υπηρεσίας.

Σε βάρος του εφοριακού είχε ασκηθεί και ποινική δίωξη για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς το όφελος ήταν πάνω από 150 χιλιάδων ευρώ.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε την αρχική ποινή που του είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο από 14 χρόνια ποινή κάθειρξης σε 12 και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στα 3 από τα 5 χρόνια, ενώ με απόφαση του Αρείου Πάγου, η απόφαση του δικαστηρίου κατέστη αμετάκλητη.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του εφοριακού με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή του, καθώς έκρινε πως διέπραξε τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της ανάξιας διαγωγής υπαλλήλου εντός υπηρεσίας.

Το ΣτΕ απέρριψε και την αίτηση ακύρωσης της πειθαρχικής ποινής του υποβιβασμού που επιβλήθηκε σε άλλο εφοριακό υπάλληλο που υπηρετούσε εκτός Αττικής για το παράπτωμα της σοβαρής απείθειας.

Ο εφοριακός κατηγορείται ότι δεν υπάκουσε σε εντολές (έγγραφο) της διεύθυνσης δημόσιας περιουσίας για ανάκληση εγγράφου του που απευθυνόταν σε ιδιώτες και αφορούσε την ύπαρξη ή μη δικαιωμάτων του Δημοσίου σε εκτάσεις στις οποίες οι εν λόγω ιδιώτες φέρονταν να έχουν δικαιώματα κυριότητας. Στη συνέχεια, απέστειλε έγγραφο (2.3.1994) στο οποίο με «ύφος απαράδεκτο», όπως σημειώνεται στη δικαστική απόφαση, ανέφερε ότι δεν ανακαλεί το έγγραφό του γιατί οι εκτάσεις αυτές δεν αποτελούν δημόσια κτήματα.

Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της σοβαρής απείθειας, ενώ κρίθηκε αθώος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος....



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης