Ειδήσεις Δικαστικά - Φορονομικά

Το ΣτΕ επικύρωσε πειθαρχικές ποινές σε βάρος δύο εφοριακών

Το ΣτΕ επικύρωσε πειθαρχικές ποινές σε βάρος δύο εφοριακών...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώθηκαν οι πειθαρχικές ποινές που είχαν επιβληθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα σε δύο εφοριακούς.

Συγκεκριμένα, σε λογιστικό και διαχειριστικό έλεγχο διαπιστώθηκε έλλειμμα 323.335.239 δρχ. (948.892,8 ευρώ) την περίοδο 1993-2001, που φέρεται να ιδιοποιήθηκε εφοριακός υπάλληλος που διαχειριζόταν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Δ.Ο.Υ Αττικής.

Μετά το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης, στο οποίο αναφερόταν ότι ο εφοριακός ενήργησε κατά παράβαση των καθηκόντων του, ο Υπουργός Οικονομικών, τον παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος και ανάξιας διαγωγής υπαλλήλου εντός υπηρεσίας.

Σε βάρος του εφοριακού είχε ασκηθεί και ποινική δίωξη για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς το όφελος ήταν πάνω από 150 χιλιάδων ευρώ.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε την αρχική ποινή που του είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο από 14 χρόνια ποινή κάθειρξης σε 12 και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στα 3 από τα 5 χρόνια, ενώ με απόφαση του Αρείου Πάγου, η απόφαση του δικαστηρίου κατέστη αμετάκλητη.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του εφοριακού με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή του, καθώς έκρινε πως διέπραξε τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της ανάξιας διαγωγής υπαλλήλου εντός υπηρεσίας.

Το ΣτΕ απέρριψε και την αίτηση ακύρωσης της πειθαρχικής ποινής του υποβιβασμού που επιβλήθηκε σε άλλο εφοριακό υπάλληλο που υπηρετούσε εκτός Αττικής για το παράπτωμα της σοβαρής απείθειας.

Ο εφοριακός κατηγορείται ότι δεν υπάκουσε σε εντολές (έγγραφο) της διεύθυνσης δημόσιας περιουσίας για ανάκληση εγγράφου του που απευθυνόταν σε ιδιώτες και αφορούσε την ύπαρξη ή μη δικαιωμάτων του Δημοσίου σε εκτάσεις στις οποίες οι εν λόγω ιδιώτες φέρονταν να έχουν δικαιώματα κυριότητας. Στη συνέχεια, απέστειλε έγγραφο (2.3.1994) στο οποίο με «ύφος απαράδεκτο», όπως σημειώνεται στη δικαστική απόφαση, ανέφερε ότι δεν ανακαλεί το έγγραφό του γιατί οι εκτάσεις αυτές δεν αποτελούν δημόσια κτήματα.

Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της σοβαρής απείθειας, ενώ κρίθηκε αθώος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος....
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο