Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λογιστές-φοροτεχνικοί σε απόγνωση! Η αγανάκτηση ξεχειλίζει

Όντες λογιστές-φοροτεχνικοί, όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να εξασκούμε το επάγγελμά μας με συνέπεια και επαγγελματισμό παρόλο που το φορολογικό τοπίο της χώρας αλλάζει συχνά άρδην.  Η αστάθεια του φορολογικού και εργατικού-ασφαλιστικού συστήματος έχει άμεσο αντίκτυπο στην επαγγελματική μας υπόσταση, καθώς μετουσιώνεται σε αβεβαιότητα και προσωπική ανασφάλεια για το αν αυτά που γνωρίζουμε ισχύουν ή έχουν αλλάξει με κάποιο πρόσφατο νομοθέτημα που διέλαθε της προσοχής μας.
Πως να είσαι άλλωστε απόλυτα ενημερωμένος μέσα σ’ αυτό τον καταιγισμό νόμων, αποφάσεων, εγκυκλίων και άλλων «ων ουκ έστιν αριθμός» νομοθετημάτων που ξεφυτρώνουν καθημερινώς σαν μανιτάρια; Το άγχος αποτελεί τον μόνιμο συνοδοιπόρο στον καθημερινό αγώνα για την επαρκή ενημέρωση και την ορθή διευθέτηση των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων. Δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός ότι συχνά διαβάζουμε έρευνες που αποδεικνύουν ότι το έντονο στρες στον επαγγελματικό βίο ενός λογιστή ευθύνεται για το μεγάλο ποσοστό καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Η έλλειψη προσωπικού χρόνου εξαιτίας του πολυποίκιλου αντικειμένου σε συνδυασμό με το ασαφές και γεμάτο εκπλήξεις νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις σχέσεις φορολογούμενων και πολιτείας, κατατάσσουν το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού σε ένα από τα δυσκολότερα του επαγγελματικού στίβου.

Τους προβληματισμούς μας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί φέτος στο χώρο μας, την έχουμε περιγράψει σε δύο άρθρα μας τα οποία μπορείτε να διαβάσετε ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

α) «Τις πταίει» για την κατάσταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων;

β) Σύντομο χρονογράφημα για τη ζωή των λογιστών-φοροτεχνικών το έτος 2013. Τα αρνητικά «ρεκόρ» του Υπουργείου Οικονομικών

Η πεποίθηση όλων των συναδέλφων –και όχι άδικα- είναι ότι η φετινή χρονιά είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών. Αλλαγές, νέες διατάξεις, δυσνόητες νομοθετικές ρυθμίσεις, πλήθος νέων υποχρεώσεων, νέες καταληκτικές ημερομηνίες (σε φορολογικά και ασφαλιστικά-εργατικά θέματα), κ.λπ. προστέθηκαν στο ήδη επιβαρυμένο ημερολόγιο υποχρεώσεων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι εφαρμογές της Γ.Γ.Π.Σ. (για υποβολή δηλώσεων) και του Υπ. Εργασίας (για προσλήψεις, αποχωρήσεις, κ.λπ.) παρουσιάζουν τεράστια προβλήματα, έχουν δημιουργήσει μεγάλο άγχος και εκνευρισμό σε όλους τους συναδέλφους που πραγματικά βρίσκονται σε απόγνωση.
    
Οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, οι προσθήκες νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο taxis, στο Υπ. Εργασίας κ.λπ. μας βρίσκουν γενικότερα σύμφωνους.  Όμως, σε μια πολιτεία που σέβεται τα δικαιώματα του πολίτη, όλες αυτές οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται θα πρέπει να ελέγχονται εξονυχιστικά πριν δοθούν σε κοινή χρήση.
Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να συναλλασσόμαστε υποχρεωτικά μέσω της ηλεκτρονικής οδού –αφού έτσι προστάζει ο νόμος-  με έναν Δημόσιο φορέα μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που υπολειτουργεί ή έχει σημαντικά προβλήματα. Αυτό που απαιτούμε είναι το εκάστοτε ηλεκτρονικό σύστημα πριν τεθεί σε λειτουργία να περάσει από τους απαραίτητους ελέγχους. Μην ξεχνάμε ότι η αξιοπιστία μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής ουσιαστικά αποδεικνύεται από τον χρόνο που παρέμεινε ανοιχτή και λειτουργούσε ομαλά. Στη γλώσσα των Η/Υ αυτό ονομάζεται uptime. Θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να μας κοινοποιούσε η Γ.Γ.Π.Σ. τα στατιστικά uptime servers για τον μήνα Ιούνιο ώστε να δούμε πόσο χρόνο παρέμειναν σε λειτουργία οι εφαρμογές της και πόσο ήταν εκτός λειτουργίας.
    
Βέβαια, τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Εκτός από τη λαίλαπα της φοροεπιδρομής και των καταληκτικών ημερομηνιών, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την αγανάκτηση των πελατών που προσέρχονται στα γραφεία μας και ξεσπούν με φωνές, επικρίνοντας τις εκάστοτε κυβερνήσεις για τις αδόκιμες προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και την αφαίμαξη που έχουν υποστεί. Επίσης, πρέπει να αιτιολογούμε στους πελάτες μας ότι αυτό που άκουσαν στην εκπομπή «Χ» από τον δημοσιογράφο «Ψ» δεν ισχύει και ότι τα πράγματα έχουν αλλιώς.

Ας δούμε μερικά από τα προβλήματα και τις βασικές (τρέχουσες) υποχρεώσεις των λογιστών/λογιστικών γραφείων  την περίοδο που διανύουμε (τονίζουμε πως είναι ενδεικτικά):

-> Το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων υπολειτουργεί με αποτέλεσμα η υποβολή των δηλώσεων να γίνεται μετ’ εμποδίων και με πολύωρη καθυστέρηση.
-> Μέσα στο ελάχιστο χρονικό περιθώριο που τέθηκε από το Υπ. Οικ. δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να υποβληθεί όλος ο όγκος των φορολογικών δηλώσεων.
-> Λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης από το Υπ. Οικ. να ανοίξει την εφαρμογή υποβολής των δηλώσεων ο προγραμματισμός των εργασιών από τα λογιστικά γραφεία έχει πάει «περίπατο» με αποτέλεσμα να ανακαλούνται οι άδειες των υπαλλήλων προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον όγκο εργασίας. Οι επαγγελματίες που δεν απασχολούν προσωπικό βρίσκονται κι αυτοί σε απόγνωση διότι δεν θα μπορέσουν να ξεκουραστούν ούτε λίγες μέρες την περίοδο του Αυγούστου.
-> Εξαιτίας της καθυστέρησης από πλευράς Υπ. Οικ. να ανοίξει έγκαιρα την εφαρμογή των δηλώσεων, οι περισσότερες εκκαθαρίσεις φόρου θα πραγματοποιηθούν εντός του Αυγούστου, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να έχουν δυο δόσεις προκειμένου να εξοφλήσουν το ποσό του οφειλόμενου φόρου.
Δείτε αναλυτικά τον ακόλουθο πίνακα πως διαμορφώνεται ο αριθμός των δόσεων αναλόγως με την ημερομηνία εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων:

 

-> Έκδοση μέσω διαδικτύου των βεβαιώσεων συντάξεων των πελατών τους για όσους οργανισμούς δεν απέστειλαν τις βεβαιώσεις αυτές (Ο.Γ.Α, Ι,Κ.Α., κ.λπ).
-> Καταχώρηση παραστατικών στα βιβλία των πελατών.
-> Υποβολή χρεωστικών δηλώσεων Φ.Π.Α έως 22.7.2013 και πιστωτικών δηλώσεων Φ.Π.Α. έως 31.7.2013 για όλες τις επιχειρήσεις (με απλογραφικά και διπλογαφικά βιβλία).
-> Υποβολή ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών συναλλαγών μηνός 6/2013 και Intrast, έως 26.7.2013.
-> Υποβολή ειδικού σημειώματος αυτοελέγχου έως 15.7.2013.
-> Υποβολή Α.Π.Δ. μηνός Ιουνίου 2013.
-> Υποβολή στις Δ.Ο.Υ. των καταστάσεων συμφωνητικών περιόδου 4-6/2013 έως 20.7.2013.
-> Υποβολή οριστικής δήλωσης Φ.Μ.Υ. έτους 2012, έως 19.7.2013.
-> Υποβολή προσωρινών δηλώσεων Φ.Μ.Υ. για τον μήνα 6/2013 και για το δίμηνο 5-6/2013, έως 22.7.2013 (αναλόγως τον Α.Φ.Μ.).
-> Επισκέψεις σε Δημόσιες Υπηρεσίες για διάφορα θέματα που άπτονται του επαγγέλματός μας.
-> Προβλήματα λόγω της συγχώνευσης  πολλών Δ.Ο.Υ.
-> Υποχρεωτική υποβολή των εντύπων για προσλήψεις, αποχωρήσεις, πίνακες προσωπικού κ.λπ. Το σύστημα του Υπ. Εργασίας παρουσιάζει αρκετές δυσλειτουργίες με αποτέλεσμα να αναλώνεται πολύς χρόνος για την οριστική υποβολή τους.


Την περίοδο αυτή το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού χειμάζεται από όλα όσα ενδεικτικά μνημονεύσαμε ανωτέρω. Αυτό που ζητούμε είναι η σωστή αντιμετώπιση του κλάδου μας από τα αρμόδια Υπουργεία. Είναι πλέον απαίτηση και όλων των συνδικαλιστικών μας ενώσεων. Δεν ζητούμε να παρατείνονται προθεσμίες υποβολής, ούτε επαιτούμε, ζητούμε απλώς αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Εν κατακλείδι, δεν ευθύνονται ούτε οι φοροτεχνικοί ούτε οι φορολογούμενοι για τις αβελτηρίες του Υπ. Οικ. Αν οι ιθύνοντες του Υπ. Οικ. πιστεύουν ενδόμυχα ότι με όλη αυτή την τραγελαφική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν θα υπάρξει αντίδραση, τότε πλανώνται πλάνην οικτράν.    


Υ.Γ.
"Για να κάνεις μεγάλα πράγματα, δεν είναι ανάγκη να είσαι μεγαλοφυΐα. Δεν είναι ανάγκη να είσαι πάνω από τους άλλους ανθρώπους. Πρέπει να είσαι μαζί τους."
Montesquieu, 1689-1755, Γάλλος στοχαστής


Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TaxHeavenΤα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ | Ιουλίου 9, 2013 1:50 π.μ. | Reply
ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΦΤΩΧΟΥΣ ,ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
image description 2 | Ιουλίου 9, 2013 7:25 π.μ. | Reply
ποιός ο μέσος όρος ζωής των λογιστών έως σήμερα; ποιός θα είναι μετά; πόσοι πέρνουν κάτι για την πίεση; πόσοι πέρνουν και δουλειά για το σπίτι; ...πόσοι προλαβαίνουν; κανονίστε να αυτοκτονήσει κανένας λογιστής!
image description σονικ | Ιουλίου 9, 2013 7:16 π.μ. | Reply
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΠΙΤΙ?
image description SOYLA | Ιουλίου 9, 2013 1:25 μ.μ. | Reply
Εγώ δυστυχώς έκανα το γραφείο σπίτι....
image description τεο | Ιουλίου 9, 2013 8:06 π.μ. | Reply
φετος ειδικα μας εχουν τρελλανει
δεν εχω χρηματα για να παρω προσωπικο για να με βοηθαει
τρεχω μονος μου απο τα ξημερωματα μεχρι το βραδυ.
Ας κανει κατι το ΤΑΧΗΕAVEN ενα συλλογο που να μας εκπροσωπει επαξια
Δεν καταλαβαινω για ποιον λογο υπαρχουν τοσοι συλλογοι ΠΕΦΕ , ΕΦΕΕ ΣΟΛ .....κλπ
Εγω δεν ανηκω σε κανενα κομμα
Οι Δικηγοροι εχουν μονο ενα συλλογο εμεις γιατι???
Κανε κατι ΤΑΧΗΕΑVEN εσυ που εχεις το κυρος
image description RATRACE | Ιουλίου 9, 2013 8:53 π.μ. | Reply
Όντες!!!!
image description marx | Ιουλίου 9, 2013 8:16 π.μ. | Reply
ΟΙ Σύλλογοι είναι για να πηγαίνουν στα κανάλια των μεγαλοκαναλαρχών εργολάβων και να κάνουν τις γλάστρες δίπλα σε παπαγάλους δημοσιογράφους σε MEGAλα και θαλασσινά-οικολογικά κανάλια προς φάληρο μεριά.Όλοι εμείς οι υπόλοιοι κωπηλατούμε στη γαλέρα.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
image description tomas | Ιουλίου 9, 2013 9:04 π.μ. | Reply
Όπως οι δικηγόροι έχουν τον Δικηγορικό Σύλλογο ο οποίος αποφασίζει την απεργία των δικηγόρων έτσι και το Οικονομικό Επιμελητήριο θα έπρεπε να ορίζει την απεργία των λογιστών φοροτεχνικών και να είναι υποχρεωτική για όλα τα μέλη του.Μόνο έτσι θα καταλάβαιναν οι μαθητευόμενοι μάγοι του υπουργείου.
image description ΕΙΡΗΝΗ | Ιουλίου 9, 2013 9:32 π.μ. | Reply
Το ΟΕΕ δεν έχει καμμία δουλειά με το θέμα των απεργιών, τις δηλώσεις και όλα τα σχετικά,και δεν το χρειαζόμαστε, αρκετό κακό έχει κάνει ήδη. Η ΠΟΦΕΕ έχει, οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις έχουνε....
image description ag | Ιουλίου 9, 2013 9:15 π.μ. | Reply
Συγχαρητήρια στην ομάδα του TAXHEAVEN με ένα μικρό κείμενο μπορέσατε να δείξετε επ’ ακριβώς την καθημερινότητά μας.
Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω πως έχουμε και τους ελέγχους του ΙΚΑ για τους 1ΟΥ βαθμού συγγένειας εργαζόμενους σε ατομικές επιχειρήσεις που τα ΙΚΑ πρέπει να βγάλουν τις διαφορές για να γίνει η αποπληρωμή έως 30/09/2013, και με την τόση έλλειψη προσωπικού δεν προχωράει τίποτα και άλλα πολλά….., για τα οποία πρέπει να μεριμνήσουμε και να «πιέζουμε» υπηρεσίες για να μην εκτεθούμε….
image description G.S | Ιουλίου 9, 2013 9:10 π.μ. | Reply
προσθεστε παρακαλω και
ρυθμισεις
εφορια (σε λιγο θα τις κανουμε εντελως μονοι μας)
ικα
οαεε - τεβε
προγραμματα οαεδ
ελεγχοι προγραμματων οαεδ (για πληρωμη)
γενικες συνελευσεις
γεμη
κλπ

συναδερφοι

ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΓΑΛΑΝΟΣ...................
image description MARIO | Ιουλίου 9, 2013 9:38 π.μ. | Reply
Εύγε, είστε οι μόνοι που μας εκπροσωπείται άξια!! Φτιάξτε ένα σύλλογο άμεσα να γίνουμε όλοι μέλη!!
Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους λ
ογιστικούς συλλόγους που ενδιαφέρονται μόνο για δημόσιες σχέσεις και εμφανίσεις στην τηλεόραση!!!
image description dsebastis | Ιουλίου 9, 2013 9:27 π.μ. | Reply
Αλλη μία πολύ καλή προσπάθεια μετά το προχθεσινό σχόλιο του Γιώργου Κορομηλά. Ας ελπίσουμε οτι αυτές οι φωνές θα φτάσουν εκεί που πρέπει και να ερμηνευτούν σωστά γιατί οι αντοχές μας εχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Ο Θεο(ς)χάρης βοηθός!!!!!!!!
image description dRf | Ιουλίου 9, 2013 10:30 π.μ. | Reply
Καμιά ανακοίνωση των φατριών που αποτελούν το Ο.Ε.Ε. με την οποία θα καταδικάζουν την επιβολή στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Αίγυπτο, ή από την ΠΟΦΕΕ για την μη συμμόρφωση κάποιου συλλόγου με τις αποφάσεις της διοίκησης θα δούμε ή τζάμπα αντίσταση θα κάνουν οι φορείς μας και φέτος.
image description PETROMANOF | Ιουλίου 9, 2013 10:23 π.μ. | Reply
σχολιάζετε τίποτε στη διαβούλευση ή τσάμπα εδώ εκτονονώμαστε ?γράψτε ΕΚΕΙ.
image description georgiosk | Ιουλίου 9, 2013 11:33 π.μ. | Reply
Τί κάνουμε; Αυτό είναι το ζητούμενο..
image description montexios | Ιουλίου 9, 2013 11:08 π.μ. | Reply
το πόσο μας σεβαστηκαν φανηκε απο το τελευταιο εσπα που μας πεταξαν εξω και επιχορηγησαν τις υπηρεσιες χρονομετρη και dj καθώς και το πεθαμενο λογω εποχης επάγγελμα των μηχανικών .
image description tc2010 | Ιουλίου 9, 2013 11:43 π.μ. | Reply
μόνο και μόνο που βρίσκετε τον χρόνο να γράφετε για το θέμα, παρόλο που σίγουρα είστε σαν όλους μας τρομερά πιεσμένοι (ή μάλλον πολύ περισσότερο), αξίζει συγχαρητήρια... Φανταστείτε οτι γράφω το σχόλιο χωρίς να έχω διαβάσει λόγω πίεσης όλο το άρθρο, θεώρησα όμως κάτι παραπάνω από υποχρέωσή μου να γράψω κι εγώ μια καλή κουβέντα.
image description NC_ACC | Ιουλίου 9, 2013 11:31 π.μ. | Reply
Κανένας δεν καταλαβαίνει πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του λογιστή. Μόνο από συναδέλφους μπρούμε να έχουμε υποστήριξη και κατανόηση. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μάθουν όλοι οι ερογδότες και όλη η κοινωνία για το μεγάλο έργο του Λογιστή και να το εκτιμούν αναλόγως.
image description noh 1958 | Ιουλίου 9, 2013 12:21 μ.μ. | Reply
Μονο η ανακοινωση της Ενωσης Λογιστων Ηλειας διαφερει λιγο απο τα τετριμμενα που εχουμε συνηθισει.Διαβαστε την !
image description 1111αα | Ιουλίου 9, 2013 12:54 μ.μ. | Reply
Μονο η ανακοινωση της Ενωσης Λογιστων Ηλειας διαφερει λιγο απο τα τετριμμενα που εχουμε συνηθισει.Διαβαστε την ! Ο νοων νοειτω .....
image description Γιωργος | Ιουλίου 9, 2013 12:28 μ.μ. | Reply
Εδω δεν σεβομαστε εμεις οι ιδιοι το επαγγελμα μας, εχουμε ξεφτυλισει τις τιμες με αποτελεσμα για να βγαινει ενα αξιοπρεπες μεροκαματο να πρεπει να δουλευουμε 25 ωρες το 24ωρο...

Απο εκει ξεκινανε ολα, φανταστειτε να χρεωνατε καθε πελατη τα διπλα απο οτι τωρα, θα χρειζομασταν τοσους πολλους και τοσο φορτο εργασιας?
image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Ιουλίου 9, 2013 12:36 μ.μ. | Reply
ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ !!!!
image description γιωργοσ | Ιουλίου 9, 2013 12:42 μ.μ. | Reply
Κύριοι για την κατάντια μας ευθυνόμαστε λιγο πολυ εμείς. Πως θέλετε να μας αντιμετωπίζει το κράτος και η κοινωνία γενικότερα σαν επάγγελμα οταν εμείς οι ίδιοι εχουμε καταστρέψει τον κλάδο μας με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που εχουν κάποιοι συνάδελφοι? πως θέλετε να μας αντιμετωπίζουν οταν για εργασίες ωρών ζητάμε πλέον 20 και 30 ευρω για να μην χάσουμε τον πελάτη ο οποίος εχει πάρει απο αλλού τετοια προσφορά. Πως πιστεύετε οτι θα πρεπει να αμοιβομαστε με βάση ολα αυτα τα δεδομένα που αναφέρει το κείμενο παραπάνω? καταντησαμε το επάγγελμα μας απο επιστήμη, μπακαλικο... Δεν διαφερουμε και πολυ απο ενα μπακάλη της παλιάς εποχής. Ειμαστε οι χαμαληδες του κράτους αλλα και στα ματιά των πελατών αντιμετωπίζοντας μας πολλές φορές οχι σαν επιστήμονες αλλα σαν τους τελευταίους. Ζητάμε χρήματα και αμοιβές και μας αντιμετωπίζουν λέγοντας ´´σιγα τι έκανες και θες και λεφτά´´..
Ξυπνατε!!!
image description ΧΡΥΣΑ | Ιουλίου 9, 2013 1:18 μ.μ. | Reply
Δεν ειμαι σε απογνωση, η κατασταση μου ειναι χειροτερη, Ειμαι σε καταστολη. δεν ξερω με ποια σειρα πανε και ποτε ερχεται η απογνωση.Και ξαναρωταω, ωραια και αυτη η επιστολη και μετα τι? Η χειροτερη χρονια δεν ειναι η φετινη. Οι χειροτερες ερχονται.Και δεν ειναι θεμα δουλειας, παντα τα καταφερναμε με την πολλη δουλεια με ενα τροπο. Αυτα που χρεωνομαστε καθημερινα , αν υποθεσουμε οτι μεχρι τωρα τα βγαζαμε περα, δεν θα μπορουν να πληρωθουν με τιποτα. Υποθηκευουμε το μελλον το δικο μας και των παιδιων μας δουλευοντας σαν σκλαβοι. Η χειροτερη μου στιγμη δεν ειναι οταν δουλευω , αλλα οταν ερχεται η ωρα να πληρωθω και ξερω οτι με αυτα που θα παρω δεν μπορω να καλυψω τους φορους που σε καθε αποδειξη φτανουν το 63,3%. Εχουμε δεσει μονοι μας τις αλυσιδες μας , χειροποδαρα δωσαμε και το κλειδι και περιμενουμε. Ντροπη , μονο αυτο μπορω να νιωσω......
image description Harys | Ιουλίου 9, 2013 1:58 μ.μ. | Reply
Κύριοι έχω να πω τούτο, φταίνε και κάποιοι απο εμάς που τόσα χρόνια με τις αμοιβές που έπαιρναν (χαμηλές-ελάχιστες) για να μαζέψουν πελατάκια είχαν καταστρέψει το επάγγελμα του λογιστή,καθώς επίσης οι οργανώσεις και τα όργανα των λογιστών δέν έκαναν τίποτα ούτε για την αναβάθμιση του ρόλου αλλά ούτε και για την καλυτέρευση των συνθηκών στις οποίες δουλεύουμε και εννοώ το σύστημα και όλες αυτές τις μαλακίες της εκάστοτε κυβέρνησης και των έξυπνων του Υ.Ο. που καλούμεθα κάθε φορά να αντιμετωπίσουμε. Θα έπρεπε οι οργανώσεις και τα όργανα των λογιστών να είνα πιό ισχυρά και όχι να ασχολούνται με τα κομματικά και με το πώς θα γίνουν βουλευτές γλύφοντας κάθε φορά τα κόμματα ( διαφορετικά κάθε φορά) για να τον βάλουν στο ψηφοδέλτιο τους!!
image description LOGISTIS ετοιμοσ για ολα | Ιουλίου 9, 2013 2:09 μ.μ. | Reply
Εχουμε γίνει δυστυχώς τα παιδιά για όλες τις δουλειές, ένω έχουμε τις περισσότερες γνώσεις σε όλα τ' αντικείμενα.Φυσικά και φταίμε οι ίδιοι για την κατάντια μας.
Προτείνω να κανονοστεί συγκέντρωση-συνάντηση μέσω του TAXHEAVEN. Μπορεί να βγεί κάτι καλό μιας και οι άλλοι σύλλογοι??? συναδέλφων το μόνο που κάνουν είναι σεμινάρια !!!
Ας αρχίσει από εδώ κάτι καλό και θ' ακολουθήσουμε όλοι.
image description maria | Ιουλίου 9, 2013 3:02 μ.μ. | Reply
apergia oloi gia olo to kalokairi mpas kai ektimisoun afto pou prosferoume xronia. aisxos exoume ki emeis oikogeneis kai prosopiki zoi an theloun na doulepsoume kalokairiatika na mas plirosei to ipourgeio
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουλίου 9, 2013 5:37 μ.μ. | Reply
Τι έγινε στην συνάντηση των 6 συλλόγων (Σάμος, Πάρος-Αντίπαρος,Ναύπλιο, Μαγνησία, ΕΦΕΑΠ Αθηνών Πειραιώς,Χανιά) με την Δτνρια της Γεν Γραμ Δημ Εσόδων:

Η συνάντηση έγινε με την Δντρια του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κ. Μητσολίδου. Το ότι δεν θα μιλήσουμε με το Θεοχάρη το ξέραμε πριν πάμε πάνω. Στην επιστολή που στείλαμε - μια βδομάδα πριν- (και όπου το έχουμε γράψει και εδώ) λέγαμε για ραντεβού με την Δντρια. Και βεβαίως θέλαμε Θεοχάρη. Το ότι δεν το καταφέραμε δεν σημαίνει καταστροφή. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Ίσα ίσα υπήρχε η επιμονή μας ότι πρέπει να μιλήσουμε, πρέπει να ενημερώσουμε και να κάνουμε ότι μπορούμε.

Πάμε παρακάτω:
Η Δντρια γενικά διαφωνούσε στην αρχή με κάποια πράγματα όμως ενημερώθηκε και από τους οκτώ εκπροσώπους των συλλόγων για το τι συμβαίνει. Το αποτέλεσμα ήταν να μας υποσχεθεί ότι μπορεί να μεταφέρει στον Θεοχάρη και στον Υφυπουργό μόνο την πρόταση για 30/9 χωρίς ημερομηνίες ενδιάμεσες με την προϋπόθεση να λειτουργεί το taxis.

Πάμε παρακάτω:
Εμείς αποφασίσαμε ότι σε μια εβδομάδα θα ζητήσουμε την απόφαση του Θεοχάρη (επειδή πρέπει να μιλήσει και με τον Υφυπουργό) και αν δεν καταλάβει το πρόβλημά μας θα πάμε σε κινητοποιήσεις όσοι περισσότεροι σύλλογοι μπορούμε. (σημειωτέον ότι υπάρχουν ήδη τηλέφωνα από συλλόγους πέραν των 6 που προαναφέραμε για συμμετοχή..)

Πάμε παρακάτω:
Εμείς εδώ στα Χανιά είχαμε κανονίσει από πριν Έκτακτη Γενική Συνέλευση 5/7 όπου αποφασίσαμε να περιμένουμε αυτήν την εβδομάδα - μέχρι να αποφασίσει ο Θεοχάρης- και αν υπάρχει αρνητική απάντηση στην πρόταση που καταλήξαμε (της 30/9) θα προβούμε σε κινητοποιήσεις που θα συναποφασισθούν με τους υπόλοιπους 6 συλλόγους όπου θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή να γίνουν περισσότεροι. Οι κινητοποιήσεις θα ανακοινωθούν μετά την απάντηση του Θεοχάρη. Ωστόσο θα επικοινωνούμε με άλλους συλλόγους για το θέμα αυτό αλλά θα παραστούμε και στην Έκτακτη Γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας στην Κέρκυρα με στόχο την παρακίνηση της Ομοσπονδίας να σταθεί πλάι μας καθώς και να ενημερώσουμε τους υπόλοιπους συλλόγους τι έχουμε αποφασίσει οι 6 σύλλογοι.

Ω Σ Τ Ο Σ Ο Ε Γ Ι Ν Ε Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗς ΟΜΟΣΠΟΙΝΔΙΑΣ ΜΑς ΜΕ 37 ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ !!!!: !!!!!!!!!!!
Ετσι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 6&7/7 της Ομοσπονδίας όπου παρευρέθηκαν 37 από τους 42 συλλόγους μέλη της (από όλη την Ελλάδα) αποφασίσθηκε η αποστολή επιστολής για λήξη δηλώσεων 31/10 και αν δεν απαντηθεί σε λίγες μέρες ή απαντηθεί αρνητικά τότε 37 σύλλογοι πηγαίνουν σε κινητοποίηση με αποχή στην υποβολή δηλώσεων και καταλήψεις σε Δ.Ο.Υ. Σήμερα αύριο θα βγεί λεπτομερή ανακοίνωση από την Ομοσπονδία.

Π ι σ τ ε ύ ω ό τ ι η κ α τ ά σ τ α σ η έ χ ε ι π ά ρ ε ι τ ο ν σ ω σ τ ό δ ρ ό μ ο .....
image description ΣΑΛΩΝΗΣ | Ιουλίου 9, 2013 5:05 μ.μ. | Reply
Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΤAXHEVEN. Προτείνω να μαζεψουμε ολες τις ληξιπροθεσμες υποχρεωσεις μας μετα το τελος του ΙΟΥΛΙΟΥ η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ σε μια κατασταση ανα λογιστη/λογιστικο γραφειο και μαζι με πτυχιο και αδεια να τις στειλουμε στους αγαπητους αρμοδιους των υπουργειων.Οσυντονισμος για μια κοινη ημέρα αποστολής να αναρτηθει στην ιστοσελιδα του TAXHEAVEN και ισως υπο την επίβλεψη της ιδιας της ομάδας του TAXHEAVEN και έτσι πιστεύω θα μετρησουμε τις δυναμεις μας για περαιτερω κινήσεις εξω απο συλλογους και ομοσπονδίες απλά σαν λογιστες της καθημερινότητας.(πιστευω οτι το 90% των συναδελφων θα εχει εκκρεμοτητες)ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΦΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
image description GIAN3 | Ιουλίου 9, 2013 5:43 μ.μ. | Reply
ΤΟ....... "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ TAXHAVEN" , ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΠΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ, ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ........... !!!
image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Ιουλίου 9, 2013 7:23 μ.μ. | Reply
ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΕΦΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΟΥΡΛΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΥΔΗ, ΣΗΜΕΡΑ Δ/ΝΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Φ.Π.,
ΠΟΥ ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΙΜΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΣΕΜΕΝΑΡΙΑ.
image description Your Name | Ιουλίου 9, 2013 10:11 μ.μ. | Reply
Δημητρη ο κος Κατουδης εχει συνταξιοδοτηθει, δεν ειναι πια στο υπουργειο...
image description ΤΗΟ | Ιουλίου 9, 2013 10:23 μ.μ. | Reply
Εγώ θέλω εκτός από τον Σταυρουλάκη να βγούνε και να κάνουνε ενημέρωση και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων συλλόγων. Άντε να παίρνουμε τα πάνω μας γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο. Πως έχουνε καταφέρει να κάνουνε ένα κράτος μπουρδέλο δεν μπορώ να το καταλάβω.
image description stavros | Ιουλίου 9, 2013 10:53 μ.μ. | Reply
Υπάρχει πιθανότητα ανακοίνωσης νέας παράτασης; αλλά ας την ανακοινώσουν άμεσα.
image description vassoulli | Ιουλίου 10, 2013 10:29 π.μ. | Reply
Πολύ καλή η επιστολή και σωστά αυτά που γράφει. Οπως και τις άλλες 2 φορές. Και επιτέλους ναι αντίδραση.
Συμφωνώ επίσης με όσα έγραψε παραπάνω η Χρύσα. Οι ημερομηνίες δηλώσεων η δουλειά γενικότερα είναι βέβαια ενα μεγάλο πρόβλημα. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι η κατάσταση στην αγορά και η συνέχεια ΟΛΩΝ. Και εκεί νομίζω πρέπει να στραφεί ο κλάδος μας και να κατεβάσει προτάσεις επιβίωσης. Δεν έχω καταλάβει γιατί ο χώρος μας δεν καθορίζει προτάσεις και γιατί δεν τις επιβάλει. Αντε και πέρασε αυτός ο εφιάλτης ο εργασιακός μετά τι???? Οσοι είμαστε έξω στην αγορά βλέπουμε τι γίνεται.. Φόροι με ΦΠΑ και ΟΑΕΕ + έξοδα Τι μένει??? Ετσι κλείνει ο ένας πίσω από τον άλλο κ θα συνεχίσει έτσι.
Δεν μπορεί να υποχρεούσαι με 1000 ευρώ εισόδημα να πληρώνεις φόρο επαγγελματία και ΟΑΕΕ αναλογούντα κλίμακας. Που επειδή δεν έχεις να τα πληρώσεις τα χρωστάς και είσαι στην αγωνία. Και αν δεν είσαι επαγγελματίας είσαι φοροφυγάς. Και είσαι πάλι στην αγωνία. Δεν γίνεται να φταις έτσι κ αλλιώς.
Και δεν μου φαίνεται λογικό για το κράτος μου να δημιουργεί με την πίεση ανέργους και μετά να βγάζει προγράμματα για τη μείωση της ανεργίας.
Να πω επίσης πως τα παιδιά από την Κρήτη είναι η ελπίδα μου με τον τρόπο που κινούνται χωρίς να τους ξέρω προσωπικά
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο