Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αντικειμενικές: Αναπροσαρμογές τριών ταχυτήτων σε λαϊκές συνοικίες, ακριβές περιοχές και νησιά

Μεγάλες ανακατατάξεις φέρνει στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ο νέος μηχανισμός αυτόματης προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές, με αναπροσαρμογές τριών ταχυτήτων για λαϊκές συνοικίες, ακριβές περιοχές και νησιά και τουριστικές περιοχές, όπου μάλιστα αναμένεται αύξηση ως και πάνω από 100% !

Σύμφωνα με το Έθνος, με τις αναπροσαρμογές οι αντικειμενικές αξίες στις λαϊκές συνοικίες, όπως το Πέραμα, η Νίκαια και το Περιστέρι, θα αυξηθούν κατά μέσο όρο στο 30-50%, με το σκεπτικό ότι η τιμή ζώνης σε αυτές τις περιοχές είναι πολύ χαμηλότερη όχι μόνο από την εμπορική τιμή, αλλά και από το κόστος οικοδομής. Υποψήφιες για το μεγαλύτερο "φορολογικό σοκ" είναι οι περιοχές όπου οι κατώτερες αντικειμενικές αξίες κυμαίνονται κάτω από τα 1.000 ευρώ, όπως το Κερατσίνι, ο Κορυδαλλός και η Δραπετσώνα.

Αντίθετα, σε ακριβές περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Κηφισιά και η Φιλοθέη, οι τιμές ζώνης θα μειωθούν κατά 20-40%, καθώς οι αντικειμενικές αξίες είναι σήμερα σημαντικά υψηλότερες από τις ισχύουσες εμπορικές.

Παράλληλα, “έκρηξη” τιμών αναμένεται σε οικόπεδα και αγροτεμάχια σε τουριστικές περιοχές και νησιά, που μπορεί να ξεπεράσει και το 100%, λόγω της ένταξης των ακινήτων στο σύστημα των αντικειμενικών και της εξομοίωσής τους με τις πραγματικές.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα συμπαρασύρει προς τα πάνω και 25 φόρους και άλλες επιβαρύνσεις στα ακίνητα, όπως είναι ο ΦΠΑ στα νεόδμητα, ο φόρος υπέρ δήμων στις μεταβιβάσεις, οι φόροι χρησικτησίας, ο ΦΠΑ στα Υλικά Κατασκευής, και φυσικά το "χαράτσι"¨που καταβάλλεται μέσω της ΔΕΗ, εξέλιξη που αποτελεί "εφιάλτη" για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο