Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. «Έκτρωμα το πολυδιαφημιζόμενο φορολογικό»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ (ΠΟΕ –ΔΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ» ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ(;) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Το πολυκυοφορούμενο και πολυδιαφημιζόμενο «Νέο» Φορολογικό Νομοσχέδιο, ήλθε ήδη στην δημοσιότητα, ως…… άλλο ένα ακόμα:

- Γνήσιο τέκνο της εν δυνάμει φοροληστρικής (επί δικαίων και αδίκων) βούλησης και των ατέρμονων δημοσιονομικών πειραματισμών και προχειροτήτων της Κυβέρνησης των μνημονίων.

- Αναμενόμενο προϊόν ασχετοσύνης και ανικανότητας (περί τα φορολογικά θέματα και αντικείμενα) συμβούλων, παρασυμβούλων, μυστικοσυμβούλων και άλλων μετακλητών παραγόντων και παράκεντρων εξωθεσμικής εξουσίας που τα τελευταία χρόνια έχουν πλήρως υποκαταστήσει την νόμιμη διοικητική ιεραρχία και τα αρμόδια υπηρεσιακά της όργανα στο Υπουργείο Οικονομικών.
Ήλθε να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά τις προβλέψεις μας ότι θα ήταν : «άνθρακες ο θησαυρός», φρούδες οι ελπίδες και μάταιες οι προσδοκίες για κάτι πραγματικά νέο, δίκαιο, κοινά αποδεκτό και αποτελεσματικό .

Τα μόνα νέα στοιχεία που εισάγει είναι οι νέες δοκιμασίες με νέα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη για τους μη έχοντες (μισθωτούς, συνταξιούχους, άνεργους μικροεπαγγελματίες, κλπ που είναι τα μόνιμα «φορολογικά υποζύγια» - πειραματόζωα) και νέα περιθώρια φορολογικής ασυλίας για τους «έχοντες και κατέχοντες» .

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ .

Είναι κοινωνικά άδικο, αντιαναπτυξιακό, γραφειοκρατικό, εχθρικό προς τον θεσμό της οικογένειας και των αναγκών της, δεν προάγει την φορολογική σταθερότητα στην χώρα, εισάγει έμμεσα νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, λεηλασία των αντίστοιχων εισοδημάτων και τέλος είναι αναποτελεσματικό στην πάταξη της φοροδιαφυγής και την αύξηση των φορολογικών εσόδων.
Τα χαρακτηριστικά του αυτά και η εν γένει σκοπιμότητά του επιβεβαιώνονται καθαρά από τα οριζόμενα συγκεκριμένων διατάξεων του, όπως ενδεικτικά παρατηρούμε :

1. Κατάργηση της έκπτωση φόρου 1,5% για παρακράτηση φόρου από μισθούς και συντάξεις.
2. Όταν οι μισθωτοί φορολογούνται με τα τεκμήρια θα εφαρμόζεται η κλίμακα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων (για εισόδημα μέχρι 50.000€ με 26%, και για εισόδημα πάνω από 50.000€ με 33%.
3. Αύξηση του 1ου κλιμακίου από 10% σε 11% για εισοδήματα από ενοίκια μέχρι 12.000€.
4. Αύξηση της προκαταβολής φόρου από 55% σε 80% στις προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε. – Ε.Ε.).
5. Κατάργηση των φοιτητών, από προστατευόμενα μέλη.
6. Αύξηση του συντελεστή φορολογίας στην αποζημίωση λόγω απόλυσης από 20% σε 25% και για κλιμάκιο πάνω από 101.000 έως 150.000.
7. Κατάργηση της δωρεάν παραχώρηση κύριας κατοικίας από γονείς προς τα παιδιά και αντίστροφα.
Η ΠΟΕ –ΔΟΥ, έχει κατά καιρούς εκφράσει τις θέσεις της για την φορολογική πολιτική, τελευταία φορά 8.1.2013 κατέθεσε δέκα βασικές προτάσεις (τα πλήρη κείμενα στο www.poedoy.gr) οι οποίες δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη. Το Υπουργείο Οικονομικών νομοθετεί χωρίς διάλογο με αυτούς που εφαρμόζουν την φορολογική νομοθεσία (εφοριακούς, λογιστές κλπ)
Οι εφοριακοί υπάλληλοι έχοντας στην πράξη εφαρμόσει άπειρους φορολογικούς νόμους και υλοποιήσει δύσκολους και υπεραισιόδοξους προϋπολογισμούς, έχουν την γνώση, την εμπειρία και την γνώμη να συμβάλλουν όταν η Πολιτική Ηγεσία αποφασίσει να εγκαταλείψει το δρόμο του μη διαλόγου και τις πρακτικές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει το έκτρωμα που παρουσίασε. Κανένα RETOUS σε αυτό δεν μπορεί να δημιουργήσει φορολογική δικαιοσύνη.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΕΠΙΚΡΟΤΩ | Ιουλίου 6, 2013 2:05 μ.μ. | Reply
Οταν αυτή είναι η άποψη των εφοριακών τι να προσθέσει κανείς ;
Πέρα απο τον ΚΦΕ, με τη νέα διαβούλευση του ΥΠΟΙΚ εισάγεται ο περίφημος "ΜΟΡΦΟΤΥΠΟΣ" των παραστατικών Χονδρικής και Λιανικής. Ο μορφότυπος περιλαμβάνει ανάλυση ανα είδος και άλλες χρήσιμες πληροφορίες όπως συντεταγμένες τόπου έκδοσης. Το κορυφαίο είναι πως η συλλογή των δεδομένων προβλέπεται να ανατεθεί σε παρόχους -εργολάβους. Πρακτικά λοιπόν στοιχεία όπως καταναλωτικές συνήθειες ή ακόμη και η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει κάποιος θα είναι πληροφορία ¨εμπόρευμα" στην διάθεση του κάθε παρόχου.
Πέρα όμως από τα παραπάνω ένα τέτοιο μέτρο για να εφαρμοστεί απαιτεί άπειρο βάθος χρόνου. Ισως να έχουμε και χρόνο εκτός από χρήμα . . .
Σαν να μην έφτανε αυτό, επειδή ενδιαφέρονται να πιάσουν την φοροδιαφυγή, με τον ΚΦΕ απαξιώνουν τις αποδείξεις. Εχουν δηλαδή με τις ΠΟΛ 1220 και 1221 έτοιμο το online να δουλέψει τόσο στην λιανική όσο και στην χονδρική και λανσάρουν μορφότυπους και συγκεντρωτικές καταστάσεις.
Πολύ λογική προσέγγιση αν κάποιος πιστεύει πως όλη η λιανική θα γίνεται από υπολογιστές και όλοι θα πληρώνουν με πιστωτικές και πως η χονδρική θα γίνεται μέσα από το "γύψινο καλούπι" που προτείνεται.
Μήπως να το μετονομάσουμε από Υπουργείο Οικονομικών σε Υπουργείο Τραπεζών και Δημοσίων Σχέσεων ;
image description ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ | Ιουλίου 6, 2013 3:11 μ.μ. | Reply
ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΑΛΛΟΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
image description akis_k | Ιουλίου 6, 2013 5:32 μ.μ. | Reply
η ανακοινωση δεν εχει στοχο να διορθωσει κατι απο οσα εχουν λανθασμενα εισηγηθει οι συντακτες του νομοσχεδιου.Εχει στοχο να κανει πολιτικη αντιπαραθεση. Τιποτα αλλο.
image description Χαρησ | Ιουλίου 7, 2013 11:26 π.μ. | Reply
Αυτη η χωρα ρε μανγκα δε σωζεται με τιποτις αμα λαχει ναουμ! Μεγιστος Χαρρυ Κλυν!
image description picaso | Ιουλίου 7, 2013 4:02 μ.μ. | Reply
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιγραμματικά :
Πλήρη απαξίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού
Ανάθεση της συλλογής φορολογιών δεδομένων σε ιδιώτες με αμοιβή ανα συναλλαγή (Μιλάμε για αρκετά δις)
Συλλογή επιλέον προσωπικών δεδομένων μαζί με τα φορολογικά (βλέπε μορφότυπος opengov) και πώληση επιπλέον και αυτών στους ενδιαφερόμενους
Και δεν είναι συνομοσιολογία. Ειναι πολύ χοντρή μπίζνα για να σταματήσει
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο