Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα συνάντηση Στουρνάρα με τρόικα - Αισιοδοξία για συμφωνία πριν τη Δευτέρα

ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Με τον χρόνο να μετράει πλέον αντίστροφα μέχρι την σύνοδο του Eurogroup την Δευτέρα και με τον επίτροπο Ολι Ρεν να μιλάει πλέον ανοιχτά για το ενδεχόμενο καταβολής της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ σε υποδόσεις, ανάλογα με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας έχει από τις 5 περίπου το απόγευμα νέα συνάντηση με το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου σε συζητήσεις που είχαν νωρίτερα με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση της τρόικας με τον κ. Στουρνάρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, εμφανίστηκαν λίγο πιο αισιόδοξοι ως προς την προοπτική ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης μέχρι την Κυριακή.

Τα ζητήματα που μένουν ανοιχτά έχουν περιοριστεί, ενώ το «αγκάθι» της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων φαίνεται ότι βγαίνει προς το παρόν από τη μέση, εφόσον γίνει τελικώς αποδεκτό το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ένταξη της Δημοτικής Αστυνομίας στη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνάντηση δεν αποκλείεται να πάρει μέρος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνία για τις μετατάξεις 5.000 εκπαιδευτικών και 3.500 δημοτικών αστυνόμων, οι οποίοι σχεδιάζεται να μετακινηθούν άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ και να αναλάβουν καθήκοντα ανάλογα αυτών που είχαν στο πρότερο εργηασιακό τους καθεστώς, δηλαδή το κυνήγι του παρεμπορίου, διαχείριση εγγράφων, κλήσεις κλπ. Η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρξει απευθείας μετακίνησή τους.

Η συζήτηση γίνεται ακόμη για 2.000 εκπαιδευτοκούς από ειδικότητες με πλεονάζον προσωπικό, ως επί το πλείστον γυμαστές και καθηγητές πληροφορικής, καθώς και άλλους 2.500 εργαζομένους από την κεντρική κυβέρνηση.

Από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκφραζόταν το πρωί της Παρσκευής και μετά τη συνάντηση με την τρόικα η αισιοδοξία ότι έως το απόγευμα θα έχει υπάρξει συμφωνία και θα αρχίσει η σύνταξη του κειμένου αυτής.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο