Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έντεκα αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο πρότειναν βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στον Μαυραγάνη

Τις τροποποιήσεις και βελτιώσεις, στο κείμενο του σχεδίου νόμου του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που τον επισκέφθηκε προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «η συνάντηση ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική καθώς τέθηκαν θέματα που αφορούν τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τα οποία έχει ήδη επεξεργαστεί και αντιμετωπίσει το Υπουργείο».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ έθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις ορισμένες εκ των οποίων ήδη επανεξέταζε ο αρμόδιος Υφυπουργός.

1. Θα προστεθεί διάταξη-πρόβλεψη για την φορολογία της αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας.
2. Περιουσιολόγιο: Συστήθηκε ήδη Επιτροπή η οποία θα καθορίσει την διαδικασία συγκρότησής του και θα έρθει διάταξη σε επόμενο νομοσχέδιο.
3. Θα διατηρηθεί η έκπτωση για τους μισθωτούς και στην εφ’ άπαξ καταβολή του φόρου (1.5%)
 4. Θα υπάρξει πρόβλεψη στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών των μελών των ατομικών, προσωπικών και όλων των εταιριών.
5. Θα διορθωθεί η σχετική διάταξη ώστε να απαλλάσσονται και τα παιδιά που λαμβάνουν διατροφή από τη φορολογία γι’ αυτήν.
6. Θα θεωρούνται ως προστατευόμενα μέλη των φορολογουμένων και οι φοιτητές - τέκνα τους.
7. Επανέρχεται η απαλλαγή από το τεκμαρτό εισόδημα της δωρεάν παραχώρησης κατοικίας μέχρι 200 τ.μ. από γονείς προς τα παιδιά και αντιστρόφως.
8. Ετέθη το θέμα της μη φορολόγησης της διαφοράς που προκύπτει από τα τεκμήρια, ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα σε κάθε περίπτωση. Έγινε δεκτό ότι θα φορολογείται ανάλογα με την πηγή που προέρχονται τα κύρια εισοδήματα.
9. Θα βελτιωθεί η σχετική διάταξη, ώστε να αποθαρρύνεται η μεταφορά κερδών προς χώρες με προνομιακά φορολογικά καθεστώτα
10. Θα διατηρηθεί η προκαταβολή για τις μικρομεσαίες εταιρείες στο 55% αντί του 80% που προέβλεπε το σχέδιο .
11. Το θέμα της τήρησης των βιβλίων από τους αγρότες θα ρυθμιστεί με απόμενες διατάξεις. Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να αφορά το μικρό αγροτικό εισόδημα.
Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ μετείχαν οι Π. Κουκουλόπουλος, Χ. Πρωτόπαπας, Δ. Μακρυπίδης, Δ.Σταματόπουλος.

Επίσης, όπως σημειώνεται από το υπουργείο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγιναν ορισμένες νομοτεχνικού τύπου παρατηρήσεις επί άρθρων του νέου Κώδικα, τις οποίες και θα λάβει υπόψη το υπουργείο κατά την οριστικοποίηση του κειμένου που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναδιατυπωθούν ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου και θα προσδιορισθεί με σαφήνεια ότι δεν πρόκειται να γίνει αύξηση της παρακράτησης φόρου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις ενώ θα παραμείνει στο 20% ο συντελεστής φορολογίας των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης. Εξάλλου, δεν θα αυξηθεί η προκαταβολή φόρου από ΟΕ και ΕΕ.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description marx | Ιουλίου 6, 2013 9:34 π.μ. | Reply
Μπα!τα κατοικίδια μιλάνε κιόλας προτείνουν εκτός από το να βελάζουν και να λεν ΝΑΙ σε όλα.Η υποκρισία σε ΟΛΟ το μεγαλείο της!
image description FOROI | Ιουλίου 6, 2013 12:13 μ.μ. | Reply
τι παιζει με τισ ταυτοτητες πληρωμησ...εχουν εκκαθαριστει δηλωσεις και δεν εχει υπαρξει καμμια ειδοποιηση
image description m | Ιουλίου 6, 2013 3:28 μ.μ. | Reply
ΓΙΑ ΤΟ 26% ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ.ΑΠΌΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΛΟΓΙΚΟ Ή ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΖΗΜΙΑ.
image description kostas | Ιουλίου 6, 2013 8:43 μ.μ. | Reply
οι ανεργοι με ποια κλιμακα?μεχρι τωρα ηταν των μισθωτων
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο