Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ ενοποιούνται στον ΟΑΕΕ

Eνοποιούνται τελικά από 1/1/2007 τα Ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ στον νέο Οργανισμό ΟΑΕΕ. Oπως δήλωσε χθες ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, που συμμετείχε σε συνεδρίαση του δ.σ. του ΟΑΕΕ, «στόχος είναι να κλείσει ένα θέμα που εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 1999, όπου σε νομοθετική ρύθμιση προβλεπόταν η ενοποίηση των τριών Ταμείων....

Eνοποιούνται τελικά από 1/1/2007 τα Ταμεία των ελεύθερων επαγγελματιών ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ στον νέο Οργανισμό ΟΑΕΕ. Oπως δήλωσε χθες ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, που συμμετείχε σε συνεδρίαση του δ.σ. του ΟΑΕΕ, «στόχος είναι να κλείσει ένα θέμα που εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 1999, όπου σε νομοθετική ρύθμιση προβλεπόταν η ενοποίηση των τριών Ταμείων».

Το θέμα όμως είχε περιοριστεί στη σύσταση του ΟΑΕΕ, του οποίου βάσει της νομοθετικής ρύθμισης προεδρεύει ο διοικητής του ΤΕΒΕ Κωνσταντίνος Κόντος.

Μέσα στον ΟΑΕΕ θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι να έχουν τους ίδιους όρους ασφάλισης, περίθαλψης και συνταξιοδότησης. Και σήμερα ακόμη οι διαφορές είναι τεράστιες μεταξύ των Tαμείων των ελεύθερων επαγγελματιών και βασική επιδίωξη είναι και οι ασφαλισμένοι των άλλων δύο Tαμείων να εξομοιωθούν τουλάχιστον με τα επίπεδα των ασφαλισμένων του ΤΕΒΕ.

Oμως η ενοποίηση είναι εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, απόδειξη ότι έχει «παγώσει» εδώ και 7 χρόνια, λόγω των οικονομικών δυσκολιών των ΤΣΑ και ΤΑΕ. Ειδικότερα, για το Tαμείο των Αυτοκινητιστών τα προβλήματα είναι ακόμη μεγαλύτερα μετά την κατάργηση του ΛΑΦΚΑ, ο οποίος σε ποσοστό 55% των πόρων χρηματοδοτούσε το συγκεκριμένο ταμείο.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ και του ΤΕΒΕ Κωνσταντίνος Κόντος έχει εκφράσει φόβους για τη βιωσιμότητα του νέου Tαμείου αν δεν ληφθεί μέριμνα για πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση.

Ειδικότερα, ο κ. Κόντος έχει επανειλημμένα καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση ως ποσοστό του ΑΕΠ αντίστοιχη με αυτή που ισχύει για το ΙΚΑ. Για τον ΟΑΕΕ έχει ζητηθεί ποσοστό 0,3% έως 0,5% επί του ΑΕΠ.

Η πρότασή του όμως δεν έχει καν συζητηθεί από το οικονομικά επιτελεία των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

Ο κ. Τσιτουριδης δήλωσε αρωγός στις προσπάθειες για την ενοποίηση και τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ και προέτρεψε τη διοίκηση του Ταμείου για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους, καλύτερη αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας και αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία του υπουργού στο ΤΕΒΕ εμφανίστηκε ο κ. Κόντος, ο οποίος δήλωσε: «Eίναι η πρώτη φορά που παρευρίσκεται υπουργός σε συνεδρίαση δ.σ. του Tαμείου», για να προσθέσει: «Mε τέτοιες συμμετοχές, ουσιαστικό διάλογο και συνεργασία τα προβλήματα λύνονται και τα Tαμεία προχωρούν μπροστά».

 

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο