Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παρατηρήσεις σχετικά με την οριστική δήλωση Φ.Μ.Υ. - Ε7 προς εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού

5 Ιούλιου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Παρατηρήσεις σχετικά με την οριστική δήλωση Φ.Μ.Υ. - Ε7 προς εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού (02-07-2013)

1) Στον πίνακα 1, στη γραμμή 4 τα ποσά (αθροίσματα) πρέπει να ισούνται με τα σύνολα του αναλυτικού πίνακα των αμοιβών των δικαιούχων (τα ποσά της γραμμής 3 του επισυναπτόμενου αρχείου).

2) Στον πίνακα 2, στην τελευταία γραμμή όπου εμφανίζονται τα σύνολα των ποσών των προσωρινών δηλώσεων ΦΜΥ, γίνονται οι ακόλουθοι έλεγχοι:
α) Το σύνολο των ακαθαρίστων αποδοχών θα πρέπει να ισούται με : (το αντίστοιχο ποσό της γραμμής 3 του επισυναπτόμενου αρχείου) + (ποσά ακαθαρίστων αποδοχών των γραμμών με κωδικό 27) – (ποσά ακαθαρίστων αποδοχών των γραμμών με κωδικό 28)
β) Το σύνολο της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα πρέπει να ισούται με : (το αντίστοιχο ποσό της γραμμής 3 του επισυναπτόμενου αρχείου) + (ποσά εισφοράς αλληλεγγύης των γραμμών με κωδικό 27) – (ποσά εισφοράς αλληλεγγύης των γραμμών με κωδικό 28)

3) Το σύνολο του ποσού φόρου του πίνακα 2 μεταφέρεται στον πίνακα 1 στη γραμμή 5

4) Για το εάν μια δήλωση είναι χρεωστική ή μηδενική και επομένως για το εάν θα συμπληρώνεται η γραμμή 6 του πίνακα 1 ή όχι , το σύστημα κάνει τον ακόλουθο υπολογισμό :
Καταρχάς το σύστημα με βάσει τα στοιχεία του επισυναπτόμενου αρχείου υπολογίζει «το ποσό του παρακρατούμενου φόρου που οφείλεται στο έτος που αφορούν τα στοιχεία» και το οποίο προκύπτει ως ακολούθως :
(το ποσό του παρακρατούμενου φόρου που οφείλεται στο έτος που αφορούν τα στοιχεία) = (το ποσό του παρακρατούμενου φόρου της γραμμής 3) + (ποσά παρακρατούμενου φόρου των γραμμών με κωδικό 27) – (ποσά παρακρατούμενου φόρου των γραμμών με κωδικό 28)
Από το ποσό που προκύπτει από τον ανωτέρω τύπο θα πρέπει να αφαιρεθεί το ποσό της γραμμής 5 του πίνακα 1 και η διαφορά που τυχόν προκύπτει (ποσό πάντοτε μεγαλύτερο ή ίσο του μηδενός) θα εμφανίζεται στη γραμμή 6 του πίνακα 1 , το οποίο είναι το χρεωστικό υπόλοιπο προς απόδοση.

5) Στον πίνακα 2 περιλαμβάνονται μόνο τα στοιχεία απόδοσης του παρακρατούμενου φόρου που οφείλονται στο έτος που αφορά η οριστική δήλωση. Επομένως , οι αμοιβές με κωδικό 28 (καταβληθείσες ανείσπρακτες αποδοχές παρελθουσών χρήσεων) ΔΕΝ θα περιλαμβάνονται στον πίνακα 2 καθόσον έχουν υπολογιστεί και αποδοθεί στην παρελθούσα χρήση.

6) Σε περίπτωση ανείσπρακτων δεδουλευμένων αποδοχών, ο υπόχρεος οφείλει να τις καταχωρήσει στο επισυναπτόμενο αρχείο (αναλυτικός πίνακας αμοιβών) με κωδικό 27, και να τις καταγράψει στον πίνακα 2 , μαζί με τον αντίστοιχο παρακρατούμενο φόρο που έχει παρακρατηθεί και αποδοθεί.
Ειδικά, σε περίπτωση καταχώρησης τέτοιου είδους αμοιβών (κωδ.27) που δε συνοδεύονται από απόδοση παρακρατούμενου φόρου, ο υπόχρεος οφείλει να προσθέσει τις εν λόγω ακαθάριστες (ανείσπρακτες) αμοιβές με τις ακαθάριστες αμοιβές της αντίστοιχης περιόδου. Σε περίπτωση πάλι, που δεν υπήρχε καθόλου απόδοση παρακρατούμενου φόρου για εκείνη την περίοδο, ο υπόχρεος οφείλει το σύνολο των ακαθαρίστων αποδοχών της συγκεκριμένης περιόδου να το προσθέσει στις αμοιβές της αμέσως επόμενης ή προηγούμενης περιόδου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επαληθεύεται ο τύπος της περίπτωσης 2α του παρόντος.

7) Στον πίνακα 1 ΔΕΝ εμφανίζεται καθόλου η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει διαφορά εισφοράς αλληλεγγύης προς απόδοση.

8) Στην στήλη 6, στη γραμμή 4 του πίνακα 1 εμφανίζεται ΜΟΝΟ το ποσό του παρακρατούμενου φόρου που οφείλεται και πρέπει να αποδοθεί στο Δημόσιο. (βλέπε παρατήρηση 1 του παρόντος)


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης