Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παρατηρήσεις σχετικά με την οριστική δήλωση Φ.Μ.Υ. - Ε7 προς εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού

Παρατηρήσεις σχετικά με την οριστική δήλωση Φ.Μ.Υ. - Ε7 προς εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού (02-07-2013)

1) Στον πίνακα 1, στη γραμμή 4 τα ποσά (αθροίσματα) πρέπει να ισούνται με τα σύνολα του αναλυτικού πίνακα των αμοιβών των δικαιούχων (τα ποσά της γραμμής 3 του επισυναπτόμενου αρχείου).

2) Στον πίνακα 2, στην τελευταία γραμμή όπου εμφανίζονται τα σύνολα των ποσών των προσωρινών δηλώσεων ΦΜΥ, γίνονται οι ακόλουθοι έλεγχοι:
α) Το σύνολο των ακαθαρίστων αποδοχών θα πρέπει να ισούται με : (το αντίστοιχο ποσό της γραμμής 3 του επισυναπτόμενου αρχείου) + (ποσά ακαθαρίστων αποδοχών των γραμμών με κωδικό 27) – (ποσά ακαθαρίστων αποδοχών των γραμμών με κωδικό 28)
β) Το σύνολο της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα πρέπει να ισούται με : (το αντίστοιχο ποσό της γραμμής 3 του επισυναπτόμενου αρχείου) + (ποσά εισφοράς αλληλεγγύης των γραμμών με κωδικό 27) – (ποσά εισφοράς αλληλεγγύης των γραμμών με κωδικό 28)

3) Το σύνολο του ποσού φόρου του πίνακα 2 μεταφέρεται στον πίνακα 1 στη γραμμή 5

4) Για το εάν μια δήλωση είναι χρεωστική ή μηδενική και επομένως για το εάν θα συμπληρώνεται η γραμμή 6 του πίνακα 1 ή όχι , το σύστημα κάνει τον ακόλουθο υπολογισμό :
Καταρχάς το σύστημα με βάσει τα στοιχεία του επισυναπτόμενου αρχείου υπολογίζει «το ποσό του παρακρατούμενου φόρου που οφείλεται στο έτος που αφορούν τα στοιχεία» και το οποίο προκύπτει ως ακολούθως :
(το ποσό του παρακρατούμενου φόρου που οφείλεται στο έτος που αφορούν τα στοιχεία) = (το ποσό του παρακρατούμενου φόρου της γραμμής 3) + (ποσά παρακρατούμενου φόρου των γραμμών με κωδικό 27) – (ποσά παρακρατούμενου φόρου των γραμμών με κωδικό 28)
Από το ποσό που προκύπτει από τον ανωτέρω τύπο θα πρέπει να αφαιρεθεί το ποσό της γραμμής 5 του πίνακα 1 και η διαφορά που τυχόν προκύπτει (ποσό πάντοτε μεγαλύτερο ή ίσο του μηδενός) θα εμφανίζεται στη γραμμή 6 του πίνακα 1 , το οποίο είναι το χρεωστικό υπόλοιπο προς απόδοση.

5) Στον πίνακα 2 περιλαμβάνονται μόνο τα στοιχεία απόδοσης του παρακρατούμενου φόρου που οφείλονται στο έτος που αφορά η οριστική δήλωση. Επομένως , οι αμοιβές με κωδικό 28 (καταβληθείσες ανείσπρακτες αποδοχές παρελθουσών χρήσεων) ΔΕΝ θα περιλαμβάνονται στον πίνακα 2 καθόσον έχουν υπολογιστεί και αποδοθεί στην παρελθούσα χρήση.

6) Σε περίπτωση ανείσπρακτων δεδουλευμένων αποδοχών, ο υπόχρεος οφείλει να τις καταχωρήσει στο επισυναπτόμενο αρχείο (αναλυτικός πίνακας αμοιβών) με κωδικό 27, και να τις καταγράψει στον πίνακα 2 , μαζί με τον αντίστοιχο παρακρατούμενο φόρο που έχει παρακρατηθεί και αποδοθεί.
Ειδικά, σε περίπτωση καταχώρησης τέτοιου είδους αμοιβών (κωδ.27) που δε συνοδεύονται από απόδοση παρακρατούμενου φόρου, ο υπόχρεος οφείλει να προσθέσει τις εν λόγω ακαθάριστες (ανείσπρακτες) αμοιβές με τις ακαθάριστες αμοιβές της αντίστοιχης περιόδου. Σε περίπτωση πάλι, που δεν υπήρχε καθόλου απόδοση παρακρατούμενου φόρου για εκείνη την περίοδο, ο υπόχρεος οφείλει το σύνολο των ακαθαρίστων αποδοχών της συγκεκριμένης περιόδου να το προσθέσει στις αμοιβές της αμέσως επόμενης ή προηγούμενης περιόδου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επαληθεύεται ο τύπος της περίπτωσης 2α του παρόντος.

7) Στον πίνακα 1 ΔΕΝ εμφανίζεται καθόλου η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει διαφορά εισφοράς αλληλεγγύης προς απόδοση.

8) Στην στήλη 6, στη γραμμή 4 του πίνακα 1 εμφανίζεται ΜΟΝΟ το ποσό του παρακρατούμενου φόρου που οφείλεται και πρέπει να αποδοθεί στο Δημόσιο. (βλέπε παρατήρηση 1 του παρόντος)
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description trapezokomos | Ιουλίου 5, 2013 10:24 π.μ. | Reply
μόλις μίλησα με taxisnet και μου είπαν ότι το μεσημέρι θα βγεί νέα version του προγράμματος που θα λύνει όλα τα προβλήματα.πρέπει λέει να διαγράψουμε την χθεσινή version και να φτιάξουμε νέα αρχεία με το καινούργιο προγραμμα.


image description panos | Ιουλίου 5, 2013 11:00 π.μ. | Reply
Ισχύει, το ίδιο μου είπαν και εμένα προ ολίγου..θα δέχεται και μηδενικές η νέα version
image description gs | Ιουλίου 5, 2013 11:12 π.μ. | Reply
Εγώ που κατάβερα τη χθεσινή εφαρμογή,φόρτωσα κανονικά το αρχείο και έστειλα χθες Ε7. έχω αρχίσει να ανησυχώ τώρα αν έχει πάει κάτι λάθος. θεωρώ αν υπήργε πρόβλημα θα μου πέταγε μήνυμα και δεν θα τη δεχόταν.
image description FROUFROU | Ιουλίου 5, 2013 12:03 μ.μ. | Reply
Eγω εστειλα μια μηδενικη κανενα προβλημα
image description 2 | Ιουλίου 5, 2013 2:15 μ.μ. | Reply
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ λέει το άρθρο και από την αγωνία μου είδα ΠΑΡΑΤΑΣΗ...τυχαίο;
image description ARGIRO28 | Ιουλίου 5, 2013 2:46 μ.μ. | Reply
οι μηδενικές που δεν εμπεριέχουν έγγραφες με είδη αμοιβών με κωδικούς 27 η 28 δεν έχουν πρόβλημα
image description stkardas | Ιουλίου 5, 2013 3:17 μ.μ. | Reply
συγνώμη αλλά εμένα δεν την παίρνει με τύπο αποδοχών 10 Τακτικές.
image description dimi | Ιουλίου 5, 2013 5:21 μ.μ. | Reply
ουτε εμενα παιρνει μηνδενικη με τακτικες
image description DANTE | Ιουλίου 5, 2013 5:28 μ.μ. | Reply
καλησπέρα παιδιά. ούτε εγώ μπορώ να στείλω Ε7 που δεν έχει γίνει παρακράτηση φόρου στις αποδοχές. υπάρχει κάτι νεώτερο? ευχαριστώ
image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Ιουλίου 5, 2013 5:55 μ.μ. | Reply
Εγώ έκανα το εξής κόλπο. Έβαλα παρακράτηση φόρου 0,01 στην εφαρμογή αλλά και στο αρχείο. Το σύνολο των ακαθάριστων αποδοχών το πέρασα όλο στον Ιανουάριο (παρακράτησγ φόρου 0,01 και μηδενικά αριθμός δήλωσης και ημερομηνία υποβολής) και μου τις δέχτηκε κανόνίκα. Σήμερα που κοίταξα στην κατάσταση μου έλεγε Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΙS.

Σιγά μην κάτσω να σκάσω, με τις προβληματικές εφαρμογές τους...

image description Your Name | Ιουλίου 5, 2013 5:49 μ.μ. | Reply
Μπράβο Θεοχάρη, ζωγράφισες πάλι....
image description klark | Ιουλίου 6, 2013 12:30 μ.μ. | Reply
Δεν δέχεται Ε7 με μηδενικό φορο ακόμα δεν το έχουν φτιάξει προσπαθησα πριν απο λιγο
image description DimitrisD | Ιουλίου 8, 2013 10:02 π.μ. | Reply
Ακόμα δεν το φτιάξανε λογικά ε;
image description ARGIRO28 | Ιουλίου 8, 2013 6:24 μ.μ. | Reply
ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ
image description wipeout | Ιουλίου 14, 2013 10:06 μ.μ. | Reply
Πως ανοιξατε το αρχειο???????? με τι προγραμμα ουτε με java ανοιγει ουτε με winzip......
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο