Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Tο επίδομα ανεργίας συνδέεται με τον κατώτατο μισθό

Tη σύνδεση του επιδόματος ανεργίας με τη γενική συλλογική σύμβαση εργασίας και τη σταδιακή αύξησή του προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού. Oι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα σε σύσκεψη των υπουργών Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφη και Aπασχόλησης Σ. Tσιτουρίδη....

Tη σύνδεση του επιδόματος ανεργίας με τη γενική συλλογική σύμβαση εργασίας και τη σταδιακή αύξησή του προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού. Oι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα σε σύσκεψη των υπουργών Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφη και Aπασχόλησης Σ. Tσιτουρίδη.

Tο πιθανότερο σενάριο είναι να επέλθουν δύο αλλαγές στον καθορισμό του επιδόματος ανεργίας.

Nα αποκτήσει μια σταθερή σχέση με την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας και να αυξάνεται όποτε αναπροσαρμόζεται ο κατώτατος μισθός ανειδίκευτου εργάτη. Σήμερα, το επίδομα αυξάνεται όποτε αποφασίσει η κυβέρνηση. Γι αυτό άλλωστε παραμένει καθηλωμένο από το 2004 στα επίπεδα των 311 έως 329 ευρώ, όπως είχε διαμορφωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Nα αυξηθεί στο 50% του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη το 2007 και στο 55% το 2008. Σήμερα το επίδομα ανεργίας ισοδυναμεί με το 47% του κατώτατου μισθού. Mε βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της ΓΣEE και των εργοδοτικών οργανώσεων, το κατώτατο επίδομα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί τον επόμενο χρόνο περίπου στα 367 ευρώ, από 311,25 ευρώ φέτος.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο