Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέχρι το τέλος Ιουλίου ο φάκελος τεκμηρίωσης των ενδοομιλικών συναλλαγών και ο πίνακας πληροφοριών στην Γ.Γ.Π.Σ.

Στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε εχθές "Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων της Ε.Λ.Τ.Ε., αναμόρφωση
Οργανισμού του Ν.Σ.Κ. και άλλες διατάξεις"  τροποποιήθηκε η διάταξη του άρθρου 64, η οποία ρύθμιζε το θέμα σχετικά με την σύνταξη φακέλου τεκμηρίωσης και την υποβολή συνοπτικού πίνακα πληροφοριών στην ΓΓΠΣ .
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου η ημερομηνία είχε ορισθεί στις 10 Ιουλίου, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στην ΓΓΠΣ για να ανοίξει την εφαρμογή για την υποβολή του συνοπτικού πίνακα πληροφοριών, αλλά και στο ΥΠΟΙΚ για να εκδώσει την σχετική εγκύκλιο με τις λεπτομέρειες που δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί για το θέμα αυτό.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην βουλή η ημερομηνία άλλαξε εκ νέου, και η νέα πλέον προθεσμία ορίζεται έως το τέλος Ιουλίου.


Αναλυτικά η διάταξη που ψηφίστηκε έχει ως εξής :
δ. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 17 του άρθρου 11 του ν. 4110/2013 ( Α΄ 17) αντικαθίσταται, από τότε που ίσχυσε, ως εξής:

«Ειδικά, για τη διαχειριστική περίοδο που αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2012 και λήγει μέχρι και την 30ή Μαΐου 2013, ο φάκελος τεκμηρίωσης καταρτίζεται και οι σχετικές καταστάσεις υποβάλλονται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2013.»


H Διάταξη που αντικαθίσταται έχει ως εξής  :
17. Οι διατάξεις των παραγράφων 1, 2, 3 και 5 εφαρμόζονται για ενδοομιλικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε διαχειριστικές περιόδους που αρχίζουν από την 1.1.2012 και μετά. Ειδικά για τη διαχειριστική περίοδο 2012, ο φάκελος τεκμηρίωσης καταρτίζεται και οι σχετικές καταστάσεις υποβάλλονται μέχρι τις 10 Μαΐου 2013.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description tw | Ιουλίου 4, 2013 2:55 μ.μ. | Reply
Να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας.Υπάρχουν σοβαρότατα αδικήματα των εμπλεκομένων σε όλη την κατασκευή,οργάνωση και λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων,τέτοιας φύσεως τα οποία απαγορευουν στον πολίτη και επαγγελματία φοροτέχνη την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που ορίζει ο νόμος.
image description DESPINA | Ιουλίου 4, 2013 3:34 μ.μ. | Reply
To λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι παράταση εως Οκτώβριο
image description logon | Ιουλίου 5, 2013 11:41 π.μ. | Reply
Παράταση μέχρι να καταφέρουν οι άχρηστοι να φτιάξουν βάση δεδομένων με σωστά στοιχεία .Τι να ζητήσω από την μητρική εταιρεία ? Την λίστα με τις ασύντακτες μπούρδες που προ ημερών είχε ανεβάσει το TAXHEAVEN? Από πού θ'αντλήσω πληροφορία όταν ούτε τις ντιρεκτίβες του ΟΟΣΑ δεν εφαρμόζουν ? Ποίος από το υπουργείο ή την ΓΓΠΣ μπορεί να δώσει σαφείς απαντήσεις στις εύλογες απορίες μου ? Έχουν επίγνωση του πόσο κοστίζει η κατάσταση αυτή ? Γιατί να πληρώνουν οι εταιρείες λεφτά για μια διαδικασία αδιαφανή,ανακριβή και ανολοκλήρωτη? Πραγματικά ο εισαγγελέας τι κάνει ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο