Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νομοσχέδιο «σκούπα» με όσα ζητάει η τρόικα

4 Ιούλιου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Νομοσχέδιο «σκούπα» με όσα ζητάει η τρόικα

Με τη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα να διαρκεί 5,5 ώρες, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε τα ξημερώματα την αισιοδοξία ότι η Κυριακή είναι η καταληκτική ημερομηνία των διαπραγματεύσεων και ότι «προσδοκούμε τουλάχιστον να εγκριθεί η δόση στο Eurogroup της Δευτέρας».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «η δόση θα είναι τέτοια που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας», διαψεύδοντας δημοσιεύματα για «τρίμηνο κενό στη χρηματοδότηση» προς τη χώρα, μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έκανε λόγο για πρόοδο στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών και για μεγάλη μείωση του δημοσιονομικού κενού της διετίας 2013- 2014, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν νομίζω ότι το Δημόσιο θα είναι εμπόδιο», ακόμη και εάν δεν έχει υπάρξει πλήρης συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Πάντως, αποδέχθηκε ότι στο συγκεκριμένο θέμα «η Ελλάδα είναι εκτεθειμένη» έναντι των δανειστών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών:

-Έχουν προταθεί στην τρόικα 22 ισοδύναμα διαρθρωτικά μέτρα για να κλείσει η «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ, ύψους 1,2 δισ. ευρώ το 2013- 2014, «αλλά θέλουν χρόνο για να εφαρμοστούν». Εφέτος, θα εφαρμοστεί το claw back (αυτόματη περικοπή υπερβάσεων στις δαπάνες για διαγνωστικά κέντρα και κλινικές). Τα μέτρα αυτά «θα έχουν μικρό οικονομικό και κοινωνικό κόστος».

-Προτείνονται ισοδύναμα μέτρα για την «τρύπα» στον ΟΑΕΕ, καθώς η επιβολή εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων «είναι ό,τι χειρότερο». Δεν θα υπάρξει μείωση στις συντάξεις των συνταξιούχων του πρώην ΤΕΒΕ.

-Τη Δευτέρα κατατίθεται νομοσχέδιο «σκούπα» με όλα τα προαπαιτούμενα που ζητεί η τρόικα.

-


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης