Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παίρνουν πίσω αρκετές αλλαγές του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που μόλις χθές δημοσίευσαν

Απίστευτες αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος που μόλις ανακοίνωσαν!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερησία" ένα μόλις 24ωρο μετά την ανακοίνωση του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, και υπό τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει... αλλαγές.

Οι διορθώσεις θα γίνουν κυρίως σε κείνες τις διατάξεις που προκαλούν σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ηγεσία του υπουργείου, αφού έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο διαπίστωσε λάθη, παραλείψεις και στρεβλώσεις και ετοιμάζεται να «μαζέψει» διατάξεις που κρύβουν παγίδες έξτρα φόρων για εκατομμύρια φορολογούμενους και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών ξαναβλέπουν μια προς μια τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και έχουν αρχίσει τις διορθώσεις ενώ όπως λένε ανώτερα στελέχη της Καραγιώργη Σερβίας αλλαγές θα προκύψουν και μετά τη δημόσια διαβούλευση και πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. Οι διορθώσεις - βελτιώσεις που ήδη εξετάζονται αφορούν στα εξής:

1. Παρακράτηση φόρου. Δεν θα καταργηθεί τελικά η έκπτωση 1,5% που παρέχεται σήμερα κατά τη μηνιαία παρακράτηση φόρου στους μισθούς και τις συντάξεις. Η έκπτωση θα επανέλθει ενώ παράλληλα διορθώνεται η αρχική διάταξη αφού όπως έχει διατυπωθεί δεν λαμβάνονταν υπόψη κατά την παρακράτηση η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ. Η κατάργηση της έκπτωσης του 1,5% αλλά και ο μη υπολογισμός της έκπτωσης φόρου θα «ψαλίδιζε» ακόμη περισσότερο τις μηνιαίες αποδοχές των μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίες έχουν ήδη υποστεί σημαντικές περικοπές.

2. Αποζημιώσεις: Στο 20% θα επανέλθει ο συντελεστής φορολογίας των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στο κλιμάκιο της αποζημίωσης από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ. Το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση προβλέπει την αύξηση του συντελεστή στο 25%.

3. Προκαταβολή φόρου για Ο.Ε και Ε.Ε. Ο νέος Κώδικας προβλέπει την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 55% στο 80% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν το υπουργείο σχεδιάζει να διατηρήσει στο 55% το συντελεστή της προκαταβολής φόρου για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες.

4. Τεκμαρτό εισόδημα. Παγίδα που φέρνει περισσότερους φόρους σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους κρύβει η παράγραφος 1 του άρθρου 34 του νέου Κώδικα. Προβλέπει ότι όσοι πιάνονται στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων θα φορολογούνται με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών και όχι των μισθωτών και συνταξιούχων. Σύμφωνα με τη διάταξη η διαφορά μεταξύ του τεκμαρτού και συνολικού εισοδήματος θα φορολογείται με συντελεστή 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ και με 33% για το υπερβάλλον ποσό. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα ή καθόλου εισοδήματα αλλά διαθέτουν μια κατοικία ή ένα αυτοκίνητο θα επιβαρυνθούν με υπέρογκα ποσά φόρων. Για παράδειγμα ένας άγαμος φορολογούμενος με μηδενικό εισόδημα που έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 1.000 κυβικών εκατοστών θα φορολογηθεί για τεκμαρτό εισόδημα 7.000 ευρώ (4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο και 3.000 ευρώ η ελάχιστη δαπάνη διαβίωσης). Ο φόρος που αναλογεί ανέρχεται σε 1.820 ευρώ (7.000 Χ 26%). Παράλληλα θα βεβαιωθεί και προκαταβολή φόρου 55% που στο συγκεκριμένο παράδειγμα ανέρχεται σε 1.001 ευρώ (1.820 Χ 55%). Δηλαδή ο φορολογούμενος με μηδενικό εισόδημα επιβαρύνεται με φόρο 2.821 ευρώ!

Η διάταξη αυτή αναμένεται να διορθωθεί και σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διατύπωση θα προβλέπει ότι η διαφορά μεταξύ του τεκμαρτού και συνολικού εισοδήματος θα προσαυξάνει το συνολικό εισόδημα του φορολογούμενου και θα φορολογείται με την κλίμακα φορολογίας των μισθωτών και συνταξιούχων.

5. Φοιτητές: Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι φοιτητές δεν περιλαμβάνονται στα προστατευόμενα-εξαρτώμενα μέλη του φορολογούμενου. Από τη στιγμή που οι φοιτητές δεν θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη οι φορολογούμενοι χάνουν το επίδομα τέκνων. Το υπουργείο θα διορθώσει και αυτή την παράλειψη.

6. Δωρεάν παραχώρηση κατοικίας. Με το νέο Κώδικα καταργείται η απαλλαγή από το τεκμήριο της δωρεάν παραχώρησης κατοικίας μέχρι 200 τ.μ. από γονείς προς τα παιδιά και αντιστρόφως. Το μέτρο αυτό αναμένεται να αλλάξει.


---

Ανάλογη είδηση μετέδωσε και το ΣΚΑΙ


Επανεξετάζει το υπουργείο Οικονομικών ορισμένες διατάξεις του κώδικα φορολογίας που έχουν προκαλέσει πολλές και έντονες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, υπό αναθεώρηση είναι:

1ον η κατάργηση έκπτωσης του 1,5% στην παρακράτηση του φόρου εισοδήματος

2ον η αύξηση από 55% στο 80% στην προκαταβολή του φόρου για τις ομόρρυθμες και τις ετερόρρυθμες επιχειρήσεις και

3ον η αύξηση από 20% σε 25% στις αποζημιώσεις μετά από απολύσεις από 100.000 ως 150.000 ευρω.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DC052304226 | Ιουλίου 3, 2013 10:34 μ.μ. | Reply
Είστε για τα πανηγύρια. Δεν μου κάνει εντύπωση πια γιατί καταντήσαμε σαν χώρα σε αυτά τα χάλια. Όλα στο πόδι... προχειρότητα σχιζοφρενική...
image description Α.π.ελ | Ιουλίου 3, 2013 11:07 μ.μ. | Reply
Δεν με ενδιαφέρει εάν είναι για τα πανηγύρια ή δείχνουν προχειρότητα. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για σένα και την οικογένεια σου. Για τον πατέρα σου , την μάνα σου, τον αδελφό σου , τον ξάδερφο σου και για όλο σου το σόι. Κάτι πρέπει να γίνει κάτι να αλλάξει και πρέπει να γίνει τώρα. ΟΧΙ με e_mail , chat, καθιστική διαμαρτυρία.
image description tax | Ιουλίου 4, 2013 10:56 π.μ. | Reply
Της πλατειας Ταχριρ πρεπει να γινει
image description AΓΗΣΙΛΑΟΣ | Ιουλίου 4, 2013 11:53 π.μ. | Reply
Τα λαμογια .... μισθωτοι - συνταξιουχοι- συνεπεις επαγγελματιες-ανεργοι, σε ενα κρατος δικαιου..... πρεπει να βοηθησουν τους offshoriτες - τους διαφορους Μεργους - τους Παπαδημητριου - τους Πρωτοσαλτε ..και τους λοιπους φτωχους που διασκεδαζουν στην Μυκονο (Ας ειναι καλα το star tsatsoi tv που τους σκεπτεται...) και τους αναξιοπαθουντες της Κηφισιας για δικαιτερη κατανομη των βαρων .....επειδη υποφερουν παρα πολυ κυριως ψυχολογικα.......
image description doctor | Ιουλίου 4, 2013 12:14 μ.μ. | Reply
Το ίδιο έργο εδώ και τρία χρόνια. Πιο μεγάλο ενδιαφέρον έχει η Αλίκη στο ναυτικό...
image description ΖΑΦΕΙΡΗΣ Δ | Ιουλίου 4, 2013 12:49 μ.μ. | Reply
ΤΟ ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ, ΘΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΤΕ ΤΩΡΑ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΛΑΜΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΡΑΣ...
ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ... ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!
ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ, ΑΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΦΤΙΑΧΤΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ!!!
ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΡΑΣΑΓΓΑΣ!
ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ... ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ... ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ! ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ!
image description ΑΛΕΞΗΣ06 | Ιουλίου 4, 2013 2:20 μ.μ. | Reply
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ» ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο