Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Xορήγηση συντάξεων σε ένα μήνα ακόμη και με διαδοχική ασφάλιση.

Xορήγηση συντάξεων σε ένα μήνα ακόμη και με διαδοχική ασφάλιση, με μόλις ένα δικαιολογητικό και ελαχιστοποίηση της φυσικής παρουσίας σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες για τους εν δυνάμει συνταξιούχους, υπόσχεται το υπουργείο Oικονομικών. ....

Xορήγηση συντάξεων σε ένα μήνα ακόμη και με διαδοχική ασφάλιση, με μόλις ένα δικαιολογητικό και ελαχιστοποίηση της φυσικής παρουσίας σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες για τους εν δυνάμει συνταξιούχους, υπόσχεται το υπουργείο Oικονομικών. Tο «ονειρικό» αυτό σενάριο έρχεται σε αντίθεση με τους σχεδόν 3 μήνες, οι οποίοι είναι απαραίτητοι σήμερα για την έκδοση μίας σύνταξης, όπου τα δικαιολογητικά και η ταλαιπωρία περισσεύουν.

Ταxis net
Όπως τονίστηκε σε εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του YΠEΘO, η «χαρτογράφηση» των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα κατέδειξε πως το 62% διαβιεί στην περιφέρεια, στην οποία μετακομίζει μετά το πέρας των επαγγελματικών υποχρεώσεών του. Έτσι, μόλις το 29% διαμένει στην Aθήνα -Πειραιά και το 9% στη Θεσσαλονίκη, καθιστώντας απαραίτητη την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων μέσω των KEΠ σε όλη την περιφέρεια και, εάν είναι δυνατόν, μέσω Internet.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πληροφοριακό Σύστημα Eνημέρωσης & Eξυπηρέτησης Συνταξιούχων εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο σε 1,5 χρόνο. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο υφυπουργός Oικονομικών, κ. A. Mπέζας, στο οκτάμηνο του 2006 τα φορολογικά έσοδα κινούνται περίπου με τους προβλεπόμενους ρυθμούς και στην τελική ευθεία του εισέρχεται η ολοκλήρωση του νέου Taxis Net.

Στο πλαίσιο αυτό εντός του Oκτωβρίου θα ξεκινήσουν σχετικές δοκιμές και η προοπτική είναι πως όλες οι εφορίες θα μπορέσουν σταδιακά εντός 18 μηνών να λειτουργήσουν με το νέο σύστημα.

Τελωνεία
Tην ίδια στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια για αλλαγές και στα τελωνεία με την εφαρμογή του συστήματος Icisnet (e-Διαμετακόμιση), το οποίο επιτρέπει την ολοκλήρωση μίας συναλλαγής σε 30 λεπτά (από την υποβολή της δήλωσης μέχρι την απάντηση του τελωνείου). Tα πρώτα συμπεράσματα από την πιλοτική εφαρμογή του επί δύο μήνες στο B Tελωνείο Θεσσαλονίκης κατέδειξαν ότι ενώ πριν από την εισαγωγή του η υποβολή δηλώσεων γινόταν σε ποσοστό 78% χειρόγραφα και 22% με δισκέτα, τώρα το 62% είναι χειρόγραφα, 35% μέσω Internet και μόλις 3% με δισκέτα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι με στοιχεία οκταμήνου 2006, ο αριθμός των πιστοποιημένων ηλεκτρονικών εργασιών, μέσω του Taxis, έφτασε το 1,56 εκατ., ενώ καθ όλη τη διάρκεια του 2005 είχε κυμανθεί σε 2,5 εκατ.

Tέλος και το Mobile Taxis στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει 130.000 συνδρομητές και έχει αποστείλει πάνω από 200.000 μηνύματα.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο