Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εισφορά στον τζίρο επιχειρήσεων ή μείωση συντάξεων στον Ο.Α.Ε.Ε.

Η επιβολή εισφοράς 1 - 2 τις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων για τον ΟΑΕΕ με εναλλακτική, εφόσον δεν βρεθεί άλλο δημοσιονομικό «ισοδύναμο»

Τη "λύση" της μείωσης των συντάξεων του πρώην ΤΕΒΕ (που είναι υψηλότερες έως και 220 ευρώ από τις αντίστοιχες συντάξεις του ΤΑΕ και του ΤΣΑ) τίθεται και πάλι σήμερα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ο υπουργός Εργασίας:

Θα επαναβεβαιώσει την απόφαση για τη μείωση στα επίπεδα του ΙΚΑ των υψηλότερων εισφορών (και των συντάξεων) που καταβάλλονται σε ΔΕΚΟ και τράπεζες για τους παλαιούς (προσληφθέντες μέχρι 31/7/2008) και τη σταδιακή (έως το 2017) μείωση κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες των εργοδοτικών εισφορών υπέρ του ΙΚΑ.

Θα ζητήσει χρόνο για τη λειτουργία του «Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών» στο ΙΚΑ για λογαριασμό των μεγάλων Ταμείων (έπρεπε να λειτουργούσε από την 1η Ιουλίου).

Θα παρουσιάσει το τελικό κείμενο της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τον Μηχανισμό καθορισμού του κατώτατου μισθού. Μολονότι δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα, η ηγεσία του υπουργείου δεν αποκλείει να «ανοίξει» διάλογος και για το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων σε περίπτωση αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων, με δεδομένο το σχετικό νομοθετικό κενό που υπάρχει αλλά και τις «πιέσεις» οι οποίες ασκούνται, προκειμένου να καταργηθεί το «βέτο» του εκάστοτε υπουργού στις ομαδικές απολύσεις.

Πηγή Ημερησία




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Auditor | Ιουλίου 2, 2013 9:49 π.μ. | Reply
Νομίζω ότι οι ανυποψίαστοι που μπαίνανε στους θαλάμους αερίων περνούσαν καλύτερα από μας.
Εμείς έχουμε αργό βασανιστικό θάνατο.
image description gkazan | Ιουλίου 2, 2013 1:37 μ.μ. | Reply
Δηλαδή το ΤΕΒΕ θα την πληρώσει, μιας και αποδεδειγμένα οι ασφαλισμένοι του κατέβαλαν υψηλότερα ποσά από τα άλλα ταμεία, τα οποία φορτώθηκαν στον "ΟΑΕΕ" το 2007, προκειμένου να γίνουν ίσα και όμοια οι συντάξεις του με εκείνες των άλλων ταμείων; Εάν το κάνουν, να επιστρέψουν ΕΝΤΟΚΩΣ την διαφορά εισφορών στα "κορόιδα" του ΤΕΒΕ.

Υ.Γ. Δηλαδή και 650 ευρώ κερατιάτικα επιτηδεύματος και 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου μας; Και να υποθέσουμε οτι θα πάει στο εκκαθαριστικό και αυτό, γιατί διαφορετικά δεν θα το εισπράξουν ποτέ;... Μαζέφτε φυσίγγια και τρόφιμα, τα μεμέτια της Αιγύπτου βγήκαν στους δρόμους και θα ρίξουν τον ισλαμοφασίστα της Κλίντον, εμείς ακόμη "πρωτάθλημα-αντίσταση απ' τον καναπέ". Εύγε.
image description καναπεδατος | Ιουλίου 2, 2013 3:28 μ.μ. | Reply
Εκσυγχρονισμοι..... μεταρρυθμισεις.... succes story ..... αδιαφθοροι ραμπο..... ατεγκτοι εισαγγελεις... απονομη δικαιοσυνης... κοινωνικα αναχωματα .... και πολλα αλλα παραμυθια της χαλιμας ολα μαζι πακετο !!!! για τους καναπεδατους.... στο sky tv - alfa tv - ant1 - star-tsatsoi tv mega tv κλπ φτωχους συγγενεις .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο