Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καταρτίζεται Εργατικός Κώδικας από το υπουργείο Εργασίας

Αναμένεται να περιληφθούν και οι αναθεωρημένες κυρώσεις για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το τρέχον διάστημα  η κωδικοποίηση του Εργατικού Κώδικα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, στα πρότυπα του γαλλικού «Code du Travail». Στην Γαλλία ο Εργατικός Κώδικας (Code du Travail) διαθέτει 2.000 σελίδες και αποτελεί το απαραίτητο εγχειρίδιο για κάθε επιχείρηση.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου η Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να συγκεντρώσει όλη την υπάρχουσα νομοθεσία γύρω από τις εργασιακές και τις βιομηχανικές σχέσεις σε έναν μοναδικό Εργατικό Κώδικα, ώστε να διευκολύνει την ερμηνεία, την μείωση του κόστους συμμόρφωσης, αλλά και την καλύτερη επιβολή της εργατικής νομοθεσίας.

Μάλιστα, στον υπό κατάρτιση Εργατικό Κώδικα αναμένεται να περιληφθούν και οι αναθεωρημένες κυρώσεις για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης αναμένεται να ενημερώσει αύριο Τρίτη το πρωί για το θέμα τους επικεφαλής της τρόικας. Στην εν λόγω συνάντηση θα εξετασθούν αναλυτικά τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, οι δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας, αλλά και οι αλλαγές στην εργασιακή νομοθεσία.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο