Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε λίγες ημέρες οι τόκοι στο έντυπο Ε1

Ξεκίνησε η διαδικασία από την ΓΓΠΣ της μεταφόρτωση των στοιχείων με τους τόκους των τραπεζών

Όπως δήλωσε ο ΓΓΔΕ Κος Θεοχάρης η διαδικασία θα πάρει κάποιες μέρες για να ολοκληρωθεί.

Η διαβίβαση στοιχείων γίνεται απευθείας στη ΓΓΠΣ μέσω ασφαλούς συστήματος μεταφόρτωσης αρχείου. Τα δε στοιχεία χρησιμοποιούνται για την προ-συμπλήρωση των εντύπων Ε1 των φορολογουμένων και ειδικά για την εμφάνιση στα ηλεκτρονικά έντυπα των τόκων που ξεπερνούν τα 250 ευρώ.


Οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και οι υπηρεσίες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών έχουν ήδη διαβιβάσει στη ΓΓΠΣ καταστάσεις σε ηλεκτρονικό αρχείο, με τα στοιχεία των δικαιούχων−συνδικαιούχων (όνομα, επώνυμο και Α.Φ.Μ.), το ποσό των πιστωτικών και χρεωστικών τόκων καταθέσεων και repos που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος, καθώς και το ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε.

Οι τράπεζες και οι εταιρείες επενδυτικών υπηρεσιών θα διατηρούν τα στοιχεία που αποστέλλουν στη ΓΓΠΣ στη μορφή με την οποία τα αποστέλλουν, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 15 εργάσιμων ημερών. Το υπουργείου Οικονομικών θα διατηρεί τα στοιχεία αυτά για χρονικό διάστημα έξι ετών.

Πηγή News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description IDO | Ιουνίου 30, 2013 5:14 μ.μ. | Reply
Με το πάσο σας. Δεν πειράζει. Ιανουάριο έχουμε ακόμη. Μέχρι να ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων 1/2 έχουμε καιρό.
image description Auditor | Ιουνίου 30, 2013 8:53 μ.μ. | Reply
Χαλαρά, μην αγχώνεστε
image description Johnny | Ιουνίου 30, 2013 8:45 μ.μ. | Reply
Στείλαμε ήδη δηλώσεις με τόκους εδω και καιρό. Λένε πως θα τα προσυμπληρώνουν. Και που ξέρουν αυτοί αν και σε πόσους δικαιούχους θέλουμε να σπάσουμε το ποσό ή αν θέλουμε να τα δηλώσει ολα ο πρώτος δικαιούχος?
image description picos | Ιουνίου 30, 2013 9:38 μ.μ. | Reply
εγω τελειωσα
image description Οχι | Ιουνίου 30, 2013 11:59 μ.μ. | Reply
Απο τωρα παιδια. Μονο 30/6/13 εχουμε - δηλαδη σημερα ΛΗΓΟΥΝ οι δηλωσεις.
Μηπως τους εχουμε παρεξηγησει και εννοουν τους τόκους του 2013??????
image description AΓΗΣΙΛΑΟΣ | Ιουλίου 1, 2013 11:27 π.μ. | Reply
Εκσυγχρονισμος... μεταρρυθμιση.... success story.. και υποτιμηση της νοημοσυνης μας χωρις οριο !!
image description ΜΠΑΧΑΛΟ | Ιουλίου 1, 2013 1:47 μ.μ. | Reply
ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.......22/7 1 ΚΑΙ 2 ΛΗΓΟΥΝ...ΤΟΚΟΙ???ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ...ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΛΟΓΩ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ,ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ,ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΑΡΓΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΩΣΤΑ????????ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΛΕΡΩΣΕ Ο ΛΑΟΣ...
image description Kyriacos | Ιουλίου 1, 2013 4:23 μ.μ. | Reply
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο