Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόταση για αναλογική μείωση σύνταξης στον ΟΑΕΕ αντί εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων

Αναλογική μείωση της σύνταξης αντί για επιβολή εισφοράς 1 τοις χιλίοις επί του τζίρου επιχειρηματιών προς τον ΟΑΕΕ προτείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου.

Η πρόταση κατατέθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Προτάθηκε συγκεκριμένα η ένταξη όσων αυτοαπασχολούμενων οφείλουν και πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, να ενταχθούν σε καθεστώς ρύθμισης για πληρωμή των οφειλών τους σε έως και 48 δόσεις, με το ποσό να παρακρατείται από την σύνταξη.

Πηγές των εμπόρων ανέφεραν ότι η πρόταση αυτή ακούστηκε με ενδιαφέρον από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο μνημόνιο υπάρχει ως όρος από 1/1/2013 να καταβληθεί εισφορά 1 τοις χιλίοις επί του τζίρου σε όσους εργοδότες έχουν έστω και έναν αυτοαπασχολούμενο.

Η διάταξη δεν εφαρμόζεται, η Τρόικα πιέζει για ισοδύναμο μέτρο, η διάταξη που προέβλεπε αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης των νέων συνταξιούχων του πρώην ΤΕΒΕ, που θα οδηγούσε σε μείωση συντάξεων έως 30%, απορρίφθηκε από το ΠΑΣΟΚ και πλέον αναμένεται το νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους των δανειστών, εντός της επόμενης εβδομάδας.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ωστόσο ότι η πρόταση του Επιμελητηρίου έχει πολλές δυσκολίες στην υιοθέτησή της.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, όσοι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ χρωστούν δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη, αφού δεν μπορούν να «κλείσουν» την επιχείρησή τους.

Πηγή:www.capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description COSTAS | Ιουνίου 29, 2013 2:18 μ.μ. | Reply
Η τρόϊκα ζήτησε 1 τοις χιλίοις και την εμπιστεύομαι απόλυτα.
Εάν δεν το κάνετε θα με αναγκάσετε να κατέβω στους δρόμους.
image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Ιουνίου 29, 2013 3:17 μ.μ. | Reply
να κάνω μια καλύτερη πρόταση;

Όποιος θέλει να έχει το δικαιώμα να μην πληρώνει και αυτό να αφαιρείται, από την μελλόντικη "συνταξη" του (αφού έτσι και αλλιώς αυτά είναι χαμένα και πεταμένα λεφτά)
image description COSTAS | Ιουνίου 29, 2013 8:51 μ.μ. | Reply
Και αυτό που γράφεις είναι καλό. Αρκεί βέβαια να μας δώσεις τα εχέγγυα ότι ποτέ δεν θα γίνεις βάρος της κοινωνίας, όχι μόνο εσύ αλλά και όλοι όσοι ακολουθήσουν τον δρόμο σου. Διότι οι συντάξεις των "Ανασφάλιστων υπερηλίκων" έχουν αρχίσει πλέον να είναι ένα υπολογίσιμο μέγεθος. Τι στα κομμάτια; Όλους τους κορόϊδευαν τα κακά αφεντικά και δεν τους κολλούσαν τα ένσημα;
( Μάνα δεν μου κολλούν τα ένσημα. Soon to a cinema near you. Νίκος Ξανθόπουλος - Μάρθα Βούρτση ).
image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Ιουνίου 29, 2013 9:42 μ.μ. | Reply
Προσωπικά, θα προτιμούσα, αντί να πετάω τα λεφτά μου, κάθε δίμηνο, να τα έβαζα στην άκρη. 100 φόρες να είχα το δικό μου "συνταξιοδοτικό" ταμείο, πάρα τον ΟΑΕΕ. Ας υπήρχε αυτή η δυνατότητα, και ας ΜΗΝ ΠΟΤΕ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΙΠΟΤΑ από το κράτος.
image description COSTAS | Ιουνίου 29, 2013 9:02 μ.μ. | Reply
Σύμφωνοι. Δεν βλέπω όμως τα εχέγγυα.
image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Ιουνίου 30, 2013 8:35 π.μ. | Reply
Σε τέτοια την περίπτωση δεν θα είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, να καταθέτω κάθε χρόνο στον ΟΑΕΕ υπεύθυνη δήλωση (τύπου ΟΕΕ) και με γνήσιο υπογραφής με ΑΜΚΑ,ΑΦΜ κτλ, που να λέω ότι δεν θέλω να πληρώνω εισφόρες, και επομένως ουδεμία απαίτηση δεν θα έχω στο εξής από το ταμείο σας, και μετά αυτοί απλά να την προτοκωλούσαν και να την παιρνούσαν στο σύστημα τους, και σε περίπτωση που τους "ζητούσα τα ρέστα" να μπορούσαν να μην την "πουν" κιόλας...
image description COSTAS | Ιουνίου 30, 2013 11:09 π.μ. | Reply
Ξέρεις πόσες τέτοιες υπεύθυνες δηλώσεις έχουν υπογράψει ορισμένοι;
Όταν όμως έρχεται στα 70 έτη η ώρα της κατσαρόλας, τουη φαρμάκου, και του κοινωνικού ξεβρακώματος - ξεφτιλίσματος λένε "έκανα λάθος" και απλώνουν το χέρι και παίρνουν την σύνταξη του ανασφάλιστου. Κάνα 2-3 χρόνια το κρατάνε μυστικό και από τον λογιστή!!!!
Κατόπιν ξανασηκώνουν ψυχολογικά κεφάλι λέγοντας πως είναι υποχρέωση του κράτους να δίνει σύνταξη σε όλους ακόμα και σε αυτούς που έχουν αποτύχει.
Δηλαδή αυτοί που δεν έδωσαν ούττε στον άγιό τους νερό ζητάνε σύνταξη πληρωμένη από εισφορές των ... άλλων.
Άστα Δημήτρη. Επαναστάτες 25άχρονους γνώρισα πολλούς. Λιαντίνηδες όμως υπάρχουν λίγοι.
image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Ιουλίου 1, 2013 8:17 π.μ. | Reply
Εδώ φταίει το κράτος που τους δίνει... Οι περισσότεροι σε αυτό βασίζονται και δεν ασφαλίζονται. Ένας λόγος παραπάνω να έχω το δικαίωμα να μην ασφαλίζομαι και εγώ, γιατί προτιμώ να είμαι ανασφάλστος, παρά με τις εισφορές που πληρώνω να παίρνει παροχές και σύνταξη κάποιος που δεν πλήρωσε ποτέ του..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο