Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. - Επιστολή για την απόσυρση της απόφασης για υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων κάθε μήνα

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected], [email protected]
    
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ

Θεσσαλονίκη 28/6/2013

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ׃   
1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
2) ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
κ. Γ. ΚΡΙΤΣΕΛΗ
3) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
4) 15η Δ/ΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ Β’
5) 14η Δ/ΝΣΗ Φ.Π.Α.
6) ΚΕΠΥΟ
7) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
8) ΕΝΩΣΕΙΣ-ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
9) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.
10) Ε.Ε.Θ.
11) Β.Ε.Θ.
12) Ε.Β.Ε.Θ.
13) Ο.Ε.Ε.Θ.
14) Ο.Β.Σ.Θ.
15) Ε.Σ.Θ.
16) TAXHEAVEN

Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Δώσατε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο απόφασης για την υποβολή μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών από όλες τις επιχειρήσεις και επιτηδευματίες (και αγρότες).

Ο σκοπός είναι η διενέργεια προληπτικών και διασταυρωτικών ελέγχων και η διαφύλαξη της ακεραιότητας των φορολογικών παραστατικών με την υποχρεωτική υποβολή εντός του επόμενου μήνα τουλάχιστον των στοιχείων-συναλλαγών πωλήσεων και θα γίνονται δεκτά αρχεία που προκύπτουν από τους υφιστάμενους μηχανισμούς (ΕΑΦΔΣΣ).

Στo εν λόγω σχέδιο απόφασης δεν αναφέρεται ότι στις καταστάσεις αυτές, εξαιρούνται οι συναλλαγές αξίας προ Φ.Π.Α. μέχρι 300,00 ευρώ, όπως προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθρου 10 του ΚΦΑΣ.

Επίσης θα πρέπει να καταχωρούνται συγκεντρωτικά χωρίς αναγραφή Α.Φ.Μ. και οι αποδείξεις λιανικών συναλλαγών και όταν εκδίδονται από φορολογικές ταμειακές μηχανές ανά αριθμό μητρώου Φ.Τ.Μ. μηνιαία.

Αυτή η υποχρέωση προστιθέμενη και με τις υπόλοιπες που έχουν καθιερωθεί με τους 100 και πλέον νόμους και περίπου 2.600 αποφάσεις και εγκυκλίους που εκδόθηκαν από την 1/1/2012, αποτελεί μία δυσβάσταχτη εργασία για τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς και τα γραφεία τους, η οποία δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να υλοποιηθεί ούτε όμως και τεχνικά, διότι με το νέο ΚΦΑΣ τα τιμολόγια δεν σημαίνονται ηλεκτρονικά με ΕΑΦΔΣΣ, τα απλογραφικά βιβλία ενημερώνονται κάθε τρίμηνο και η απόφαση έρχεται σε αντίθεση μ’ αυτόν.

Εάν δε καταργηθεί η απαλλαγή των συναλλαγών μέχρι τα 300,00 ευρώ, τότε τα πράγματα οδηγούνται στα άκρα και το σύστημα θα καταρρεύσει.

Οι εργασίες αυτές δεν θα φέρουν θετικά αποτελέσματα στα έσοδα του Κράτους και είναι λάθος να θεωρείτε ότι είναι εφικτό. Τα έσοδα υστερούν λόγω της μεγάλης ύφεσης, της οικονομίας, της ανεργίας, του κλεισίματος των επιχειρήσεων και της έλλειψης ρευστότητας των υπολοίπων. Αν δεν ανακάμψει η οικονομία τα έσοδα όχι μόνο δεν θα αυξάνονται αλλά συνεχώς θα μειώνονται και τη μείωση αυτή δεν θα τη σταματήσει καμία θεωρητική διασταύρωση.

Πουθενά στον κόσμο δεν εφαρμόζεται το σύστημα αυτό, εκτός από την Ολλανδία κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι Ολλανδοί εισηγούνται στο Υπουργείο Οικονομικών για μας αλλά χωρίς εμάς.

Τέλος δεν θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στα γραφεία μας, διότι το κόστος της υπηρεσίας αυτής, όπως και πολλές προηγούμενες που προσθέτουν οι αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, δεν αντέχουν να το καταβάλλουν οι επιχειρήσεις και θα βαρύνει τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς, με αποτέλεσμα πολλά λογιστικά γραφεία να κλείσουν και οι συνάδελφοι να οδηγηθούν κι αυτοί στην ανεργία μαζί με το προσωπικό τους.

Παρακαλούμε λοιπόν να αποσύρετε για τους παραπάνω λόγους το σχέδιο απόφασης για την μηνιαία υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων, διότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί εκ των πραγμάτων στις παρούσες συνθήκες.Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                         

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description AMHN | Ιουνίου 28, 2013 12:48 μ.μ. | Reply
ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΙ.ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ.......ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΙ ΑΝ...
image description ΕΛΕΟΣ | Ιουνίου 28, 2013 2:10 μ.μ. | Reply
γιατί δεν κανονίζουμε όλοι οι σύλλογοι μια συνάντηση να κανουμε κάτι μαζικά? μέχρι πότε θα υπομένουμε αυτές τισ συνθήκες?
image description g.p. | Ιουνίου 28, 2013 3:29 μ.μ. | Reply
Δεν στέλνετε και μία επιστολή για να πάει η υποβολή του ΦΠΑ ξανά στις 26 του μήνα? Ας κρατήσουν τις 2 δόσεις αλλά ας μας αποσυμφορήσουν λίγο. ΕΛΕΟΟΣΣ
image description ntou54 | Ιουνίου 28, 2013 4:08 μ.μ. | Reply
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ! ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΑΤΗΣΕΙ
image description ΓΙΑΝΝΗΣ | Ιουνίου 28, 2013 5:41 μ.μ. | Reply
εγω λεω να δινουμε καθε μερα συγκεντρωτικες και οχι καθε μηνα!!
image description tp | Ιουνίου 28, 2013 8:31 μ.μ. | Reply
eleos
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο