Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα δοθεί τελικά παράταση για τις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» 2013 έως 30 Σεππτεμβίου

Αρχικώς το μεσημέρι είχε βγει ανακοίνωση από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου πάγου ως εξής

--------
Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης
Γ΄ Μονάδα

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής ΔΠΚ

Όπως ρητά προβλέπεται από το νόμο (άρθρο 1 παρ. 2 του ν.3213/2003) η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης υποβάλλεται “το αργότερο την 30 Ιουνίου κάθε έτους”.
Δεν παρέχεται δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε. ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ
Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου
---


Σύμφωνα όμως με πληροφορίες και λόγω της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων θα παραταθεί ως την 30η Σεπτέμβριου η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης. (πόθεν έσχες)
Η επιλογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου γίνεται  αφού το Σαββατοκύριακο δεν είναι δυνατόν να ψηφιστεί νόμος και να τροποποιήσει τον 3213/2013.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Ιουνίου 27, 2013 5:10 μ.μ. | Reply
http://www.esiea.gr/gr/index.html

κυρ εισαγγελεα.....
image description δΕΣΠΟΙΝΑ | Ιουνίου 27, 2013 5:43 μ.μ. | Reply
έχω χάσει επεισόδια???? Έχει ανοίξει η εφαρμογή για το 2013?? Εισαγγελέας??? Δεν αντέχω άλλο σήμερα...
image description stavrosmix | Ιουνίου 27, 2013 6:43 μ.μ. | Reply
δεν πρεπει με τη δηλωση περιουσιακης καταστασης να συνυποβαλεται και αντιγραφο του ε1?
image description hal | Ιουνίου 27, 2013 6:37 μ.μ. | Reply
Oχι. Διαχωρίστηκαν οι δύο δηλώσεις από φέτος.
image description dim | Ιουνίου 27, 2013 6:04 μ.μ. | Reply
υπαρχει καπου που μπορω να το δω αυτο?
image description stavrosmix | Ιουνίου 27, 2013 6:31 μ.μ. | Reply
και αν διαβαζω σωστα , περιοριστηκε και ο αριθμος των υποχρεων. δεν πρεπει να κανει ο καθε δημοσιος υπαλληλος. το ζητημα ειναι πως σε αρκετους ( π.χ. αστυνομικους ) εχουν ερθει λαθος βεβαιωσεις αποδοχων , που ακομα και να μη χρειαζεται η φορολογικη δηλωση , θα ειναι λαθος η δηλωση περιουσιακης καταστασης
image description M | Ιουνίου 27, 2013 6:03 μ.μ. | Reply
ΕΓΩ ΗΡΘΑ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 30/09/201
image description Your Name | Ιουνίου 27, 2013 6:07 μ.μ. | Reply
ΚΥΡ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ
image description klery | Ιουνίου 28, 2013 5:26 μ.μ. | Reply
Κακλαμάνης: Προσβολή εναντίον της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το πόθεν έσχες» Νέες αντιδράσεις του πρώην Προέδρου του Κοινοβουλίου ΣΧΟΛΙΑ (0) 0 Κακλαμάνης: Προσβολή εναντίον της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το πόθεν έσχες» Η αρχή για τις αντιδράσεις του Απόστολου Κακλαμάνη έγινε πριν από τρείς ημέρες όταν είπε στη Βουλή ότι έκλεισε η ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να επωφεληθούν τα ιδιωτικά κανάλια. Τώρα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ αντιδρά έντονα σε άλλη μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αυτή τη φορά για την παράταση των δηλώσεων «πόθεν έσχες». «Η Κυβέρνηση οφείλει να επανορθώσει αμέσως την προσβολή εναντίον της Βουλής» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κακλαμάνης και κάνει λόγο για «ωμή και κυνική παραβίαση του καταστατικού χάρτη της χώρας από την εκτελεστική εξουσία εις βάρος των εκ του Συντάγματος αρμοδιοτήτων της Βουλής». «Προφανώς, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε η κυβέρνηση φέρουν άμεση ευθύνη, αν δεν υπάρχει άλλος σοβαρότερος λόγος, για την έλλειψη σεβασμού προς τη Βουλή των οποιωνδήποτε νομικών ή άλλων συμβούλων και παραγόντων. Οφείλει, όμως, η κυβέρνηση να επανορθώσει αμέσως την προσβολή αυτή εναντίον της Βουλής» αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης επισημαίνοντας ότι αν η παράταση πήγαινε στη Βουλή με νομοθετική ρύθμιση, ουδείς λόγος υφίσταται να μη γίνει ομόφωνα αποδεκτή, «εφόσον λόγω της γενικής αποδιοργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, παρατάθηκε ατύπως μέχρι και το τέλος Αυγούστου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αν και τούτο ατύπως, επίσης, θα μπορούσε να ισχύσει και για την υποβολή των δηλώσεων "πόθεν έσχες" που προϋποθέτουν την υποβολή φορολογικών δηλώσεων». Υπενθυμίζεται ότι με την Πράξη αυτή, δίνεται παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου στην υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες. Η πρωτοβουλία για την έκδοση της Πράξης ελήφθη από τη γραμματεία του υπουργικού συμβουλίου, καθώς δεν ήταν δυνατόν να ψηφιστεί νέα ρύθμιση από τη Βουλή για την παράταση της προθεσμίας που λήγει στις 30 Ιουνίου. Υπόχρεοι για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες είναι δημόσιοι λειτουργοί, δικαστές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι Πηγή: www.lifo.gr
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο