Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Υπογραφή Πρωτοκόλλου για την τροποποίηση της Σύμβασης Αποφυγής της Διπλής Φορολογίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                  
Tηλ.:  210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου

Πρωτόκολλο για την τροποποίηση της Σύμβασης Αποφυγής της Διπλής Φορολογίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία είχε υπογραφεί στο Αμπού Ντάμπι το 2010, υπέγραψαν σήμερα 27/06/2013, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας και Obaid Homeid Altayer.

Με την τροποποίηση αυτή, επιτυγχάνεται ουσιαστική σύγκλιση, τόσο  με τις πάγιες ελληνικές θέσεις, όσο και με τις αρχές του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) για την αποφυγή της διεθνούς διπλής φορολογίας, σηματοδοτώντας παράλληλα την απαρχή μιας φιλόδοξης οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Οι Συμβάσεις Αποφυγής της Διπλής Φορολογίας του Εισοδήματος και του Κεφαλαίου συνιστούν κρίσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη ενός σταθερού επενδυτικού πλαισίου. Επίσης, συμβάλλουν σημαντικά στην εδραίωση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών, διότι δημιουργούν μακροοικονομικές συνθήκες εμπιστοσύνης και ασφάλειας δικαίου, σχετικά με τις φορολογικές παραμέτρους.

Η σύναψη αυτού του Πρωτοκόλλου αποτελεί το πρώτο απαραίτητο βήμα για την προσέλκυση στην Ελλάδα επενδύσεων από το Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για σημαντικές επενδύσεις σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο