Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υποχρεωτική η έκδοση λιανικών αποδείξεων από τα video club

Υποχρεωτική για όλα τα video club που προσφέρουν υπηρεσίες αυτοεξυπηρέτησης, καθίσταται από την 1η Νοεμβρίου 2006 η δημιουργία μητρώου ψηφιακών καρτών πελατών, η έκδοση λιανικών αποδείξεων και στοιχείων παράδοσης και παραλαβής και η τήρηση ....

Υποχρεωτική για όλα τα video club που προσφέρουν υπηρεσίες αυτοεξυπηρέτησης, καθίσταται από την 1η Νοεμβρίου 2006 η δημιουργία μητρώου ψηφιακών καρτών πελατών, η έκδοση λιανικών αποδείξεων και στοιχείων παράδοσης και παραλαβής και η τήρηση θεωρημένου βιβλίου ποσοστικής παράδοσης και παραλαβής μέσω αυτομάτου μηχανήματος
Αυτό προβλέπει σχετική εγκύκλιος (ΠΟΛ:1109) του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία οι υποχρεώσεις αυτές ισχύουν για όλους τους επιτηδευματίες που εκμισθώνουν βιντεοκασέτες, DVD και λοιπά συναφή αγαθά, ανεξάρτητα από την κατηγορία των βιβλίων που τηρούν ή την απαλλαγή τους από την τήρηση βιβλίων.

Παράλληλα, στην ίδια εγκύκλιο προβλέπεται ότι εφόσον οι επιτηδευματίες αυτοί τηρούν βιβλία Β ή Γ κατηγορίας του ΚΒΣ, υποχρεούνται να εκδίδουν την απόδειξη παροχής υπηρεσιών με τον τρόπο που ορίζεται από την εν λόγω απόφαση από φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό του Ν. 1809/1988, ο οποίος δύναται να συνδέεται κατάλληλα με το αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών.

Αναλυτικότερα ολόκληρο το κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/5726
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο