Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αντικειμενικές : Στις αρχές Σεπτεμβρίου το πόρισμα

27 Ιούνιου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Την παρούσα περίοδο η σχετική Επιτροπή ασχολείται με τα θέματα της παλαιότητας

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα το πόρισμα της Κεντρικής Επιτροπής Καθορισμού Αντικειμενικών Αξιών που θα έπρεπε κανονικά να α παραδοθεί τα τέλη Ιουνίου.
Την παρούσα περίοδο η σχετική Επιτροπή ασχολείται με τα θέματα της παλαιότητας και τις αλλαγές στις τιμές ζώνης και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν προβλήματα που καθυστερούν τη διαδικασία.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών θα γίνει από την Κεντρική Επιτροπή Καθορισμού Αντικειμενικών Αξιών του υπουργείου Οικονομικών με την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν συλλέξει οι Επιτροπές του υπουργείου το 2005 και οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών τον Μάρτιο του 2007.

Αυτές οι τιμές θα προσαρμοστούν στις σημερινές με αναγωγή και θα εμπλουτισθούν με στοιχεία που συλλέχτηκαν από το 2009 και μετά, με την εφαρμογή και σε αυτά δεικτών μεταβολής. Οι τιμές που θα προκύψουν θα συνθέσουν τις νέες αναπροσαρμοσμένες τιμές ζώνης, οι οποίες θα αξιολογηθούν στο τελικό στάδιο μέσω αντιπαραβολής με τις εκτιμήσεις του έτους 2012.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε όλη τη χώρα είναι επιβεβλημένη ώστε να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες του κράτους και η πρακτική κάποιων προϊστάμενων Εφοριών να εξομοιώνουν φορολογικά "φθηνές" περιοχές με περιοχές "φιλέτα".

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να αναγνωρίζει το θέμα και δηλώνει αποφασισμένη με το νέο σύστημα προσδιορισμού των αξιών τα πράγματα να διορθωθούν.

Πηγή News.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης