Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αντικειμενικές : Στις αρχές Σεπτεμβρίου το πόρισμα

Την παρούσα περίοδο η σχετική Επιτροπή ασχολείται με τα θέματα της παλαιότητας

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα το πόρισμα της Κεντρικής Επιτροπής Καθορισμού Αντικειμενικών Αξιών που θα έπρεπε κανονικά να α παραδοθεί τα τέλη Ιουνίου.
Την παρούσα περίοδο η σχετική Επιτροπή ασχολείται με τα θέματα της παλαιότητας και τις αλλαγές στις τιμές ζώνης και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν προβλήματα που καθυστερούν τη διαδικασία.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών θα γίνει από την Κεντρική Επιτροπή Καθορισμού Αντικειμενικών Αξιών του υπουργείου Οικονομικών με την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν συλλέξει οι Επιτροπές του υπουργείου το 2005 και οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών τον Μάρτιο του 2007.

Αυτές οι τιμές θα προσαρμοστούν στις σημερινές με αναγωγή και θα εμπλουτισθούν με στοιχεία που συλλέχτηκαν από το 2009 και μετά, με την εφαρμογή και σε αυτά δεικτών μεταβολής. Οι τιμές που θα προκύψουν θα συνθέσουν τις νέες αναπροσαρμοσμένες τιμές ζώνης, οι οποίες θα αξιολογηθούν στο τελικό στάδιο μέσω αντιπαραβολής με τις εκτιμήσεις του έτους 2012.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε όλη τη χώρα είναι επιβεβλημένη ώστε να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες του κράτους και η πρακτική κάποιων προϊστάμενων Εφοριών να εξομοιώνουν φορολογικά "φθηνές" περιοχές με περιοχές "φιλέτα".

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να αναγνωρίζει το θέμα και δηλώνει αποφασισμένη με το νέο σύστημα προσδιορισμού των αξιών τα πράγματα να διορθωθούν.

Πηγή News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο