Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εβδομαδιαία παρακολούθηση της προόδου επιστροφών Φ.Π.Α. από τις Δ.Ο.Υ. στις δικαιούχες επιχειρήσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου

Στο www.publicrevenue.gr οι πρώτες αναρτήσεις για τις επιστροφές ΦΠΑ

Αφορά στην εβδομαδιαία παρακολούθηση της Προόδου Επιστροφών από τις ΔΟΥ

Η Γενική Γραμματεία Δημοσιών Εσόδων (ΓΓΔΕ) έχει αναρτήσει στον ιστότοπο http://www.publicrevenue.gr τα πρώτα στοιχεία για την Εβδομαδιαία Παρακολούθηση της Προόδου Επιστροφών Φ.Π.Α. από τις Δ.Ο.Υ προς τις δικαιούχες επιχειρήσεις όπως αυτή ορίστηκε με την ΠΟΛ.1082/18.4.2013.

Με την ΠΟΛ.1082/18.4.2013 θεσπίστηκε μια νέα διαδικασία επιστροφών ΦΠΑ βάσει αλγορίθμου ανάλυσης κινδύνου, ο οποίος προσδιορίζει ποιες υποθέσεις επιστροφών ΦΠΑ πραγματοποιούνται κατόπιν ελέγχου και ποιες χωρίς έλεγχο.

Σταδιακά θα προστίθενται και αντίστοιχα μεγέθη που θα αφορούν στην αποτελεσματικότητα επίτευξης στόχων των λοιπών Διευθύνσεων της ΓΓΔΕ, π.χ. της Διεύθυνσης Ελέγχων, της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης, της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου, Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το http://www.publicrevenue.gr δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής διαφάνειας και αξιοκρατίας, αλλά και της παγίωσης αρχών επιχειρησιακής αριστείας στη ΓΓΔΕ. Είναι πάγια τακτική της ΓΓΔΕ να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες για έλεγχο και επιβεβαίωση των στόχων αναφορικά με τα Δημόσια Έσοδα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο