Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Εκτύπωση βεβαιώσεων αποδοχών συντάξεων Ι.Κ.Α.–Ε.Τ.Α.Μ. και πρώην ΤΑΠΟΤΕ και μέσω Κ.Ε.Π.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπ.Διοικητικής μεταρρύθμισης

1. Η εκτύπωση βεβαίωσης αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ – ETAM και πρώην ΤΑΠΟΤΕ έτους 2012 μπορεί να διεκπεραιώνεται και μέσω των ΚΕΠ, παράλληλα με τη διεκπεραίωσή της από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, μέσω αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής, κατόπιν διασύνδεσης με το πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠ «ΕKEP – ΕΡΜΗΣ».

2.Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και το ΙΚΑ λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενημέρωση των πολιτών και τη διασφάλιση της ομαλής προσέλευσης των πολιτών στα ΚΕΠ (ενδεικτικά ομαδοποίηση προσέλευσης, αύξηση των υπηρεσιών υποδοχής στα οικεία καταστήματα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, κλπ), με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία των ΚΕΠ στην εξυπηρέτηση των προσερχόμενων πολιτών και τη διασφάλιση εξυπηρέτησης των πολιτών που προσέρχονται για τις λοιπές διαδικασίες οι οποίες διεκπεραιώνονται μέσω αυτών.

3. Η διεκπεραίωση της διαδικασίας στα ΚΕΠ γίνεται με την αυτοπρόσωπη παρουσία των συνταξιούχων ή μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε κάθε περίπτωση είναι τα ακόλουθα:

- αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς)-πρωτότυπα ή νομίμως επικυρωμένα αντίγραφα

- ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων οποιουδήποτε τριμήνου στο οποίο να αναφέρεται και ο ΑΜΚΑ

- ΑΦΜ που μπορεί να προκύπτει από εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ή να δηλώνεται προφορικά.

Στις περιπτώσεις των ανήλικων τέκνων, η διαδικασία θα γίνεται από γονέα ή το πρόσωπο που έχει την επιμέλεια του τέκνου με δικαστική απόφαση.

Στις περιπτώσεις συνταξιούχων που είναι ανίκανοι για δικαιοπραξία λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής, η διαδικασία θα γίνεται μέσω του νόμιμου εκπροσώπου τους (προσωρινού διαχειριστή, με Απόφαση της Επιτροπής Καθορισμού Ηλικίας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή δικαστικού συμπαραστάτη/επιτρόπου, με Απόφαση δικαστηρίου).

4. Με ευθύνη του ΙΚΑ για την περίοδο εκτύπωσης των βεβαιώσεων παρέχονται υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου για την παροχή βοήθειας στα ΚΕΠ καθ’ όλο το ωράριο λειτουργίας τους (καθημερινά 8.00 έως 20.00 και Σάββατο 8.00 – 14.00) μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 210. 38.91.280. Εφόσον παραστεί ανάγκη το ΙΚΑ μεριμνά για την απόδοση προς χρήση περισσότερων τηλεφωνικών αριθμών κλήσης

5 .Η ένταξη και διεκπεραίωση της διαδικασίας εκτύπωσης βεβαιώσεων αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠΟΤΕ μέσω ΚΕΠ, γίνεται μέσω του συστήματος ΕΡΜΗΣ-ΚΕΠ που υποστηρίζουν τα ΚΕΠ. Το ΙΚΑ σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία του ΥΔιΜΗΔ (ΥΑΠ) θα προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις στα συστήματά του και θα υλοποιήσει τις απαιτούμενες υπηρεσίες διαδικτύου (web services) από την πλευρά του για να διασυνδεθεί και διαλειτουργήσει με το σύστημα ΕΡΜΗΣ-ΚΕΠ, ώστε να διασφαλιστεί το ενιαίο περιβάλλον λειτουργίας των υπαλλήλων των ΚΕΠ, τα θέματα ασφάλειας και η τήρηση των απαραίτητων στοιχείων στο σύστημα ΕΡΜΗΣ-ΚΕΠ, η παραγωγή αναφορών και στατιστικών, αλλά και γενικότερα η παρακολούθηση των υποθέσεων που διεκπεραιώνονται μέσω των ΚΕΠ. Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε αλλαγή από την πλευρά του ΙΚΑ θα πρέπει να γίνεται σε συμφωνία με την ΥΑΠ ώστε να γίνονται έγκαιρα οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο σύστημα ΕΡΜΗΣ-ΚΕΠ

6.Για την εξυπηρέτηση των χρηστών της εφαρμογής e-kep ermis κατά την υποβολή της αίτησης, διατίθεται, το αργότερο 15 ημέρες πριν την έναρξη υποβολής αιτήσεων στα ΚΕΠ, από τους αρμόδιους Διαχειριστές Δικτύων εγχειρίδιο χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής καθώς και τυχόν οδηγίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας.

7. Οι εκτυπωμένες βεβαιώσεις παραδίδονται στους ενδιαφερόμενους χωρίς να απαιτείται επικύρωση.


Σχετική απόφαση
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο