Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Τυχαία η επιλογή των 35 εισηγμένων για τον ελεγχο των ΔΛΠ

Για τυχαία και όχι στοχευμένη επιλογή των 35 εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών που θα υποβληθούν σε ποιοτικό έλεγχο κάνει λόγο η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου, η οποία ουσιαστικά επαληθεύει την αποκάλυψη της εφημερίδας «Κέρδος» της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο η .....

Για τυχαία και όχι στοχευμένη επιλογή των 35 εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών που θα υποβληθούν σε ποιοτικό έλεγχο κάνει λόγο η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου, η οποία ουσιαστικά επαληθεύει την αποκάλυψη της εφημερίδας  «Κέρδος» της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο η ΕΛΤΕ θα προχωρήσει για πρώτη φορά στη χώρα μας σε συστηματικό ποιοτικό έλεγχο της εργασίας των ορκωτών ελεγκτών.


Από τις 35 ωστόσο αυτές εταιρείες, η εφημερίδα το «Κέρδος» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ήδη έχουν επιλεγεί κατά προτεραιότητα οι επιχειρήσεις εκείνες που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και για τις οποίες η εργασία των ορκωτών ελεγκτών τους θα υποβληθεί σε ποιοτικό έλεγχο. Σε αυτό ακριβώς συνίσταται και η «στοχοποίηση» των ελέγχων, για την οποία έκανε λόγο το δημοσίευμα. Αλλωστε, στο ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν ρητώς ότι «πέραν των εισηγμένων εταιρειών η ΕΛΤΕ μπορεί για τον ίδιο λόγο να ελέγξει δειγματοληπτικά ύστερα από κλήρωση και τις λογιστικές καταστάσεις ενός τμήματος από τις μη εισηγμένες».

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΛΤΕ διαβεβαιώνει ότι «στο παρόν στάδιο του ποιοτικού ελέγχου, για καμία από τις τυχαία επιλεγμένες εισηγμένες επιχειρήσεις, δεν υπάρχουν ούτε καν ενδείξεις είτε ότι με οποιονδήποτε τρόπο οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν εφαρμόσει σωστά τα ΔΠΧΠ είτε ότι οι ορκωτοί ελεγκτές τους δεν εκτέλεσαν σωστά την εργασία τους». Πώς άλλωστε θα μπορούσε αφού, όπως αναφέρει το «Κέρδος», τώρα επιλέγονται οι ελεγκτές που θα ελέγξουν τους... ελεγκτές.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο