Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα ανακοίνωση προς τους εκπροσώπους τύπου από την ΕΛΤΕ για τα Διεθνή λογιστικά πρότυπα

Στον έντυπο και ηλεκτρονικό οικονομικό τύπο δημοσιεύτηκε ότι η ΕΛΤΕ έχει «στοχοποιήσει» τριάντα πέντε (35) εισηγμένες επιχειρήσεις οι οποίες θα υποβληθούν σε ποιοτικό έλεγχο, επειδή οι οικονομικές τους καταστάσεις, οι οποίες έχουν συνταχθεί με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ), τα γνωστά Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στον έντυπο και ηλεκτρονικό οικονομικό τύπο δημοσιεύτηκε ότι η ΕΛΤΕ έχει «στοχοποιήσει» τριάντα πέντε (35) εισηγμένες επιχειρήσεις οι οποίες θα υποβληθούν σε ποιοτικό έλεγχο, επειδή οι οικονομικές τους καταστάσεις, οι οποίες έχουν συνταχθεί με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ), τα γνωστά Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, περιέχουν ανακριβή στοιχεία και οι ορκωτοί ελεγκτές έχουν διαπιστώσει σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις αυτές.

Για την άρση παρεξηγήσεων και την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνονται τα εξής:

• Η ΕΛΤΕ, όπως έχει ήδη ανακοινώσει στον τύπο, θα προχωρήσει, για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε συστηματικό ποιοτικό έλεγχο της εργασίας των ορκωτών ελεγκτών.
• Το αρμόδιο για τον ποιοτικό έλεγχο όργανο της ΕΛΤΕ, το Συμβούλιο Λογιστικής Τυποποίησης, έχει ήδη προχωρήσει στην τυχαία, όπως απαιτεί ο νόμος 3148/2003, και όχι «στοχευμένη», επιλογή 35 εισηγμένων επιχειρήσεων για τις οποίες η εργασία των ορκωτών ελεγκτών τους θα υποβληθεί σε ποιοτικό έλεγχο.
• Η ΕΛΤΕ διαβεβαιώνει ότι στο παρόν στάδιο του ποιοτικού ελέγχου, για καμιά από τις τυχαία επιλεγμένες εισηγμένες επιχειρήσεις, δεν υπάρχουν ούτε καν ενδείξεις είτε ότι με οποιοδήποτε τρόπο οι επιχειρήσεις αυτές δεν έχουν εφαρμόσει σωστά τα ΔΠΧΠ είτε ότι οι ορκωτοί ελεγκτές τους δεν εκτέλεσαν σωστά την εργασία τους.

Με την ευκαιρία αυτή, η ΕΛΤΕ εκφράζει την παράκληση προς τους εκπροσώπους του τύπου να επικοινωνούν με την υπηρεσία μας για κάθε θέμα της αρμοδιότητάς μας, ώστε να αποφεύγονται δημοσιεύματα που θέτουν σε αμφιβολία την αξιοπιστία των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των εισηγμένων επιχειρήσεων καθώς και την ποιότητα της εργασίας των ορκωτών ελεγκτών, οι οποίοι είναι οι θεσμικά επιφορτισμένοι θεματοφύλακες της επιχειρηματικής αξιοπιστίας.  


Η Εκτελεστική Επιτροπή

Παναγιώτης Δ. Ζαφειρόπουλος, πρόεδρος ΕΛΤΕ
Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, πρόεδρος Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης
Αναστάσιος Πρωτοπαππάς, πρόεδρος Συμβουλίου Ποιοτικού Ελέγχου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο