Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογικό και ζητήματα ρευστότητας και ωραρίου θέτει η ΓΣΕΕ στην κυβέρνηση

Ζητά συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον πρωθυπουργό.  
 
Το φορολογικό, το ζήτημα της ρευστότητας και το θέμα του ωραρίου θέτει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στο τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό και ζητά συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον πρωθυπουργό, παρουσία των αρμόδιων υπουργών.

Ειδικότερα:

-Για τη φορολογία η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι οι μικρομεσαίοι έμποροι είναι αποφασισμένοι να συνδράμουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στο βαθμό όμως που η επιβαλλόμενη φορολογία κινείται σε κοινωνικά ανεκτά επίπεδα και δεν οδηγεί στην υπερφορολόγηση. «Για την επίλυση του φορολογικού ζητήματος απαιτείται η Κυβέρνηση να αντιληφθεί την κοινωνία ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό» τονίζει.

-Για το πρόβλημα της ρευστότητας ζητά να τεθεί επί τάπητος η επανεκκίνηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να πάψουν οι έμποροι να είναι «εντός» κατασχέσεων και «εκτός» ρυθμίσεων δανείων.

-Και για το θέμα των 52 Κυριακών του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνει ότι δεν θα ρίξει την Κυβέρνηση, αλλά σίγουρα θα ρίξει τον αδύναμο τζίρο των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και προτείνει τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων καθημερινές και Κυριακές σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, σε λιμενικές ζώνες και μαρίνες καθώς και στο εμπορικό τρίγωνο της Πρωτεύουσας.

«Μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, η διοίκηση της ΕΣΕΕ ελπίζει και στον ανασχηματισμό των θεσμικών σχέσεων των κυβερνητικών με τους κοινωνικούς εταίρους» καταλήγει η Συνομοσπονδία.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΧΑΧΑΧΑ | Ιουνίου 26, 2013 7:11 π.μ. | Reply
ΝΑΙ.23%ΦΠΑ,26%ΦΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ,650,00 ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ,ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,ΟΑΕΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 890,00 ΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ??????ΠΛΗΡΩΝΕ ΦΑΡΜΑΚΑ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 1,26 ΝΑΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ,ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ 360,00 ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ,ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΔΕΗ....ΚΟΚ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο