Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Oμάδα "κρούσης" εισαγγελέων στο Σ.Δ.Ο.Ε.

Ομάδα κρούσης από έμπειρους εισαγγελείς που θα σχηματοποιήσουν την εμπροσθοφυλακή κατά της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, δημιουργείται στο ΣΔΟΕ μετά τον ορισμό των δυο οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρή.

Πρόκειται για τον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση και τις αντεισαγγελείς Αγγελική Κουρινιώτη και Ελένη Μιχαλοπούλου οι οποίοι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους από την 1η Ιουλίου 2013.

Η ομάδα αυτή των εισαγγελέων θα είναι ουσιαστικά η ομάδα κρούσης για τις ειδικές αποστολές κατά του οικονομικού εγκλήματος και ουσιαστικά μαζί με τους δυο επικεφαλής θα σηκώσει το βάρος του δυσκολότερου κομματιού του εισαγγελικού έργου, που αυτή την περίοδο είναι βέβαια το κομμάτι της φοροδιαφυγής. Σε συνεργασία μάλιστα με το ΣΔΟΕ θα έχουν το υψηλό καθήκον, να κάνουν πράξη την λαϊκή απαίτηση «να επιστραφούν τα κλεμμένα» και βέβαια να φέρουν χρήματα στο δημόσιο ταμείο.

Ο εισαγγελέας που "έφερε" χρήμα στο ταμείο

 Μεταξύ αυτών βέβαια είναι και ο άνθρωπος που αποδεδειγμένα έχει κάνει πράξη αυτή την ανάγκη για επιστροφή χρημάτων, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης. Είναι ο άνθρωπος που με την εντυπωσιακή γνώση του οικονομικού και τραπεζικού αντικειμένου, σε συνάρτηση βέβαια με τις επιταγές του νόμου, κατάφερε για πρώτη φορά να πετύχει την επιστροφή 51 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της Proton Bank από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Σχημάτισε μάλιστα μια εμπεριστατωμένη δικογραφία με βαριές κατηγορίες για την υπόθεση του έγκλειστου μεγαλοεπιχειρηματία και δέσμευσε λογαριασμούς του με σχεδόν 160 εκατομμύρια στην Ελβετία. Αυτή τη στιγμή, διενεργεί προκαταρκτική έρευνα και για την υπόθεση της Carlyle. Στο παρελθόν χειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία υποθέσεις όπως εκείνη της Yπατίας, του Flash και του Μετρό.

Πηγή capital
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description prince | Ιουνίου 25, 2013 12:39 μ.μ. | Reply
ωραια σειρα η ομαδα κρουσης
image description αεκ | Ιουνίου 25, 2013 4:05 μ.μ. | Reply
Παραμυθια της χαλιμας ... και αγριο δουλεμα των φορολογουμενων.
Αδιαφθοροι ραμπο.... ομαδες κρουσης...... και τα USB κλειδωμενα στα γραφεια των υπουργων.....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο