Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναζητείται δημοσιονομικό ισοδύναμο 600 εκατ. ευρώ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσιονομικό ισοδύναμο 600 εκατ. ευρώ για την αποφυγή της επιβολής της εισφοράς 1 - 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων στη διετία 2013 - 2014 αναζητά, κατ' εντολή της τρόικας, η κυβέρνηση. Τη χρηματοδότηση του ελλείμματος του ΟΑΕΕ και των συντάξεων από άλλες «πηγές» (όπως, για παράδειγμα, από μέρος των εσόδων του παρακρατούμενου από τους ελεύθερους επαγγελματίες φόρου επιτηδεύματος) μελετά το οικονομικό επιτελείο διατηρώντας, προς το παρόν, στο... ψυγείο τη σχετική εισφορά που είχε νομοθετηθεί επί υπουργίας Γ. Κουτρουμάνη (ν. 3986/11). «Αναζητούμε δημοσιονομικό ισοδύναμο ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι επιχειρήσεις» τόνιζαν χθες στην «Η» κυβερνητικοί κύκλοι υπογραμμίζοντας ότι για το θέμα αυτό (που παραμένει σε εκκρεμότητα στο πλαίσιο της αξιολόγησης από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ) «υπάρχει ανοικτή επικοινωνία με την τρόικα» η οποία είχε επισημάνει, στην τελευταία επίσκεψή της, στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας το χρηματοδοτικό κενό από τη μη επιβολή της προβλεπόμενης στο Μνημόνιο εισφοράς. Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι τα έσοδα του ΟΑΕΕ -που υποχωρούν λόγω της παρατεινόμενης κρίσης, των «λουκέτων» και της «αδρανοποίησης» μεγάλου αριθμού ελεύθερων επαγγελματιών - θα αρχίσουν να «τονώνονται» σταδιακά τους επόμενους μήνες από τη νέα ρύθμιση των οφειλών καθώς περίπου το 73% των οφειλετών στον ΟΑΕΕ χρωστά έως 20.000 ευρώ, δηλ. ποσά τα οποία θεωρείται ότι μπορούν να εισπραχθούν.

Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΕ, στο σύνολο των οφειλών των 6 δισ. ευρώ που «μπαίνουν» σε ρύθμιση, οι «ενεργοί» ασφαλισμένοι χρωστούν το 35% έως 5.000 ευρώ, από 5.000 - 10.000 ευρώ το 18%, από 10.000 - 15.000 ευρώ το 12% και από 15.000 - 20.000 ευρώ το 8%.

«Ανοιγμα»
Το χρηματοδοτικό κενό από τη μη επιβολή της εισφοράς και μετά την απόσυρση των σεναρίων μείωσης των συντάξεων του ΤΕΒΕ, φτάνει τα 600 εκατ. (150 εκατ. ευρώ φέτος και 450 εκατ. το 2014). Οσο υπολογίζεται ότι θα είναι στο τέλος του 2013 το έλλειμμα του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού και με δεδομένη την ταχύτερη εξάντληση της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης (ήδη έχει απορροφήσει πάνω από το 50%).Την οικονομική στήριξη του ΟΑΕΕ και των εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών που αδυνατούν να καταβάλλουν εισφορές, θα ζητήσει αύριο Τετάρτη η ΓΣΕΒΕΕ στις 11 π.μ., με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διοίκησης του ταμείου (Ακαδημίας 22).

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο