Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επαναφέρουν τα σενάρια της δραχμής οι Γερμανοί

Η κυβερνητική κρίση επαναφέρει τις φωνές για έξοδο από το ευρώ

Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές περιβάλλον πως η Ελλάδα έχει περάσει από το «grexit» στο «greekovery», οι τελευταίες εξελίξεις στα πολιτικά και στα οικονομικά δρώμενα φαίνεται πως έχουν αρχίσει να αντιστρέφουν το κλίμα στη Γερμανία σχετικά με την πρόοδο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση και οι αστοχίες στις αποκρατικοποιήσεις έδωσαν ώθηση στα επιχειρήματα των Γερμανών βουλευτών, οι οποίοι κατά το παρελθόν υπήρξαν υπέρμαχοι του «grexit».

«Οι Έλληνες θα έπρεπε να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη και να αναμορφώσουν την οικονομία τους. Όταν η Ελλάδα θα έχει αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της μέσω μιας γενναίας υποτίμησης και των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα μπορεί να ζητήσει εκ νέου τη συμμετοχή της στον κοινό νομισματικό χώρο» τονίζει στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, Klaus Peter Willsch.

Ο τελευταίος  υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν θέσει η ΕΕ και το ΔΝΤ, ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της και ότι η πτώχευση της αναβάλλεται διαρκώς από το 2010.

«Θα πρέπει να πάψουμε να προσθέτουμε καλό χρήμα στο κακό χρήμα», λέει ο Willsch, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να καταπολεμηθεί η υπερχρέωση μιας χώρας με νέα χρέη και επισημαίνοντας πως «οι ελληνικές αρχές είπαν ψέματα και εξαπάτησαν τους εταίρους τους κατά την ένταξή τους στην ευρωζώνη».

Βάσει του δημοσιεύματος της DW, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο βουλευτής των Φιλελεύθερων, Frank Schaffler.
«Ήρθε η στιγμή να απαλλάξουμε την Ελλάδα από την εξάρτηση της Τρόικας», τονίζει ο Schaffler, παραδεχόμενος ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί παρά τις προειδοποιήσεις και τη ζημιά που έχουν υποστεί η Ελλάδα και οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι.

Πηγή newsbeast.gr

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο