Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εφάπαξ εισφορά σε πλούσιους προτείνει για Ελλάδα ο P. Bofinger

Δεν βλέπει στροφή προς το καλύτερο για την ελληνική οικονομία ο εκ των «σοφών» που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση, Peter Bofinger, αναφερόμενος στο success story που καλλιεργείται από Αθήνα και Βερολίνο.

Σε συνέντευξή του στην «Real News» δηλώνει: «Δεν είναι κακό να μεταδίδεις κάποια αισιοδοξία. Ο Λούντβιχ Έρχαρντ κάποτε διαπίστωσε ότι η οικονομία αποτελείται κατά 50% από ψυχολογία. Και σίγουρα είναι σημαντικό να μεταδώσεις στον Γερμανό ψηφοφόρο ότι η Ελλάδα προσπαθεί σοβαρά να βγει πάλι από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις. Ωστόσο, δεν μπορώ, βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, να διακρίνω ότι πράγματι υπάρχει στροφή προς το καλύτερο».

Ο Γερμανός καθηγητής εκτιμά ότι η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να μειώσει το χρέος της σε αποδεκτό επίπεδο και τάσσεται υπέρ μιας νέας αναδιάρθρωσης με συμμετοχή του δημόσιου τομέα.

«Στα δικά μου μάτια το ελληνικό χρέος είναι υπερβολικά υψηλό ακόμη και μετά το τελευταίο "κούρεμα". Προκειμένου να δώσουμε μια ρεαλιστική προοπτική στη χώρα, θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, χρήσιμο να γίνει ένα νέο "κούρεμα". Μια συμμετοχή των δημόσιων πιστωτών σε αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται ταμπού» δηλώνει ο Peter Bofinger, ο οποίος ζητά να επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους πλούσιους.

«Τα στατιστικά στοιχεία της ΕΚΤ δείχνουν ότι στις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν πολύ μεγάλα κεφάλαια. Από τη στιγμή που τα προγράμματα διάσωσης έχουν συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση των τραπεζών και μαζί των καταθέσεων, θεωρώ σωστό οι μεγαλοκεφαλαιούχοι να πραγματοποιήσουν μια εφάπαξ εισφορά για τη σταθεροποίηση.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εφαρμόστηκε στη Γερμανία η "εξισορρόπηση των βαρών", με καλά αποτελέσματα. Ένας τέτοιος φόρος θα είχε κυρίως το πλεονέκτημα ότι θα αυξανόταν η αποδοχή των μετρών λιτότητας που μέχρι τότε θα έπλητταν κυρίως τους "μικρούς"».

Πηγή: www.athina984.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο