Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονικά το 85% των συναλλαγών με τις ΔΟΥ

Ηλεκτρονικά θα μπορεί να πραγματοποιείται το 95% των συναλλαγών των πολιτών με τις εφορίες με την ολοκλήρωση του νέου TAXISNET και, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Α. Μπέζα κατά τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, το γεγονός αυτό θα φέρει επανάσταση στη συνδιαλλαγή με τις φορολογικές αρχές, θα μειώσει τις επισκέψεις στις ΔΟΥ και θα ενισχύσει τη φορολογική διαφάνεια και την αξιοπιστία του φορολογικού συστήματος. ...

Ηλεκτρονικά θα μπορεί να πραγματοποιείται το 95% των συναλλαγών των πολιτών με τις εφορίες με την ολοκλήρωση του νέου TAXISNET και, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Α. Μπέζα κατά τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, το γεγονός αυτό θα φέρει επανάσταση στη συνδιαλλαγή με τις φορολογικές αρχές, θα μειώσει τις επισκέψεις στις ΔΟΥ και θα ενισχύσει τη φορολογική διαφάνεια και την αξιοπιστία του φορολογικού συστήματος.
Ο κ. Μπέζας τόνισε ακόμη ότι δύο είναι οι πρωταρχικοί στόχοι της ΓΓΠΣ μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών:

1. Η εξυπηρέτηση του πολίτη καθώς αποκτά πρόσβαση σ’ ένα καλύτερο, σ’ ένα πιο φιλικό επίπεδο υπηρεσιών.

2. Η διασφάλιση της φορολογικής δικαιοσύνης μέσα από την πάταξη του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

Σε σχέση με τον πρώτο στόχο, οι φορολογούμενοι πολίτες μπορούν σήμερα να πραγματοποιούν την πλειονότητα των φορολογικών τους συναλλαγών ηλεκτρονικά και να αποφεύγουν τις επισκέψεις στις εφορίες εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς ο αριθμός των δηλώσεων που μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2003.

Ακόμη, στους πρώτους μήνες του 2006 προσφέρθηκαν νέες υπηρεσίες όπως:


Η νέα εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων. Με την υπηρεσία αυτή είναι εφικτή η άμεση εκκαθάριση της δήλωσης και η έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος.

Η πιλοτική αποστολή προεκτυπωμένων δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων του Δημοσίου.

Η ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσης μέσω κινητής τηλεφωνίας και, τέλος,

η ηλεκτρονική υποβολή της οριστικής δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Ε7) και των βεβαιώσεων αποδοχών, εφαρμογή που σε πλήρη ανάπτυξη θα καταργήσει την υποχρέωση υποβολής 4,5 εκατομμυρίων δηλώσεων αποδοχών και θα αποτελέσει μεγάλη διευκόλυνση για επιχειρήσεις και εργαζομένους.
Ως προς τον δεύτερο στόχο της αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων (πάταξη της φοροδιαφυγής), η αναβάθμιση βοήθησε να αυξηθούν και να καταστούν αποτελεσματικότερες οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων των φορολογουμένων και με τον τρόπο αυτό να αποκαλυφθεί φορολογητέα ύλη που έχει αποκρυβεί, καθώς και άλλες σοβαρές φορολογικές παραβάσεις.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο