Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κινητοποιήσεις για να σωθεί ο ΟΑΕΕ

Κινητοποιήσεις για να σωθεί ο ΟΑΕΕ

Οι επαγγελματοβιοτέχνες ζητούν τη στήριξη του ταμείου τους

Σε πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 26 Ιουνίου προχωρούν οι επαγγελματοβιοτέχνες ζητώντας τη στήριξη του ταμείου τους.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κατάστημα του ΟΑΕΕ, Ακαδημίας 22 στις 11 το πρωί ενώ στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ, Κωλέττη 25 στις 9:30 πμ.

Οπως ανακοίνωσε η ΓΣΒΕΕ "οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση και την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης οδήγησαν σε βίαιη αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας με αποτέλεσμα την συντριβή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας".

Αμεσες συνέπειες όλων αυτών :

-Τα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πολλαπλασιαστεί και δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις.

-Τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ρευστότητας.

-Η πτώση του τζίρου εξακολουθεί να μειώνεται με αποτέλεσμα μόνο το 20% των επιχειρήσεων να εμφανίζει κέρδη

-Ο ΟΑΕΕ, ο ασφαλιστικός οργανισμός των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, απόρροια της συρρίκνωσης της ασφαλιστικής του βάσης, δεδομένου ότι χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια ή αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους.

-Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα τότε ο ΟΑΕΕ κινδυνεύει με κατάρρευση και απειλούνται άμεσα οι συντάξεις.


Η ΓΣΕΒΕΕ  ζητεί για όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ :

∙      Ολοκληρωμένο σχέδιο για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού οργανισμού
∙      Την Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ
∙      Την ενεργοποίηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του λογαριασμού ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες
∙      Ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ασφαλισμένους έως ότου ξεπεραστεί η κρίση
∙      Την ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ και πάγωμα των παλαιών οφειλών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014
∙      Την αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα


Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Ιουνίου 21, 2013 5:54 μ.μ. | Reply
Ας κλείσει... Αφού έτσι και αλλιώς τα λεφτά που πληρώνουμε (όσοι πληρώνουν) χαμένα είναι...
Προτιμώ να τα βάζω στην άκρη, παρά να πληρώνω ένα ταμείο, που ένας θέος ξέρει αν ποτέ πάρω σύνταξη και πόση θα είναι αυτή.
image description prince | Ιουνίου 21, 2013 5:08 μ.μ. | Reply
δεν χρειαζεται να σωθει.. μην το ζοριζετε..
image description dRf | Ιουνίου 21, 2013 6:15 μ.μ. | Reply
"Ο ΟΑΕΕ, ο ασφαλιστικός οργανισμός των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, απόρροια της συρρίκνωσης της ασφαλιστικής του βάσης, δεδομένου ότι χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια ή αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους. "
Δεν είναι αυτός μόνο ο λόγος των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων κύριοι, αυτή είναι η αφορμή να βγούν στην επιφάνεια όσα επιμελώς έκρυβαν κάτω από το χαλί τόσα χρόνια.
Κάτι δομημένα (για να μην τα πω αλλιώς με κατάληξη πάλι σε ...μημένα) ομόλογα και κάτι κακοδιαχειρίσεις είναι η πραγματική αιτία αλλά οι ηθικοί αυτουργοί τώρα κάνουν υψηλή κριτική και έχουν άποψη για την εξυγίανση του ταμείου.
image description Mih | Ιουνίου 22, 2013 11:03 π.μ. | Reply
Τα τελευταία χρόνια έγιναν τεράστιες αλλαγές, στην οικονομία, την πολιτική, την καθημερινότητα. Πως είναι δυνατών να μην άγγιξε τίποτε τον ΟΑΕΕ;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο