Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υπέρ της διπλής φορολογίας των πλοίων οι εφοπλιστές του Λονδίνου

22 Ιούνιου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Στόχος η συμβολή στο δημόσιο ταμείο της Ελλάδας

Τη στήριξή τους στη διπλή φορολογία για τρία χρόνια των πλοίων, με ελληνική και ξένη σημαία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, εκφράζουν οι Έλληνες Εφοπλιστές του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του πρόεδρου της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Co-operation Committee), Χαράλαμπου Φαφαλιού στην ετήσια έκθεσή του Committee που θα παρουσιαστεί σήμερα, η ναυτιλιακή κοινότητα επιστρέφει κάνοντας μια σημαντική συμβολή στο δημόσιο ταμείο της Ελλάδας ενώ είναι ένας πολύ μεγάλος εργοδότης στους Έλληνες ναυτικούς.

Αναφέρεται ακόμη και στη ναυτική εκπαίδευση, σημειώνοντας ότι πρέπει να αναβαθμιστεί και να βελτιωθεί δραστικά, ενώ τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχάσει πόσο σημαντική είναι η διεθνής ναυτιλία για την ελληνική οικονομία και θα πρέπει να προσπαθήσει να την υποστηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Committee από τις 21 Μαρτίου 2013, τα πλοία ελληνικών συμφερόντων ανέρχονταν σε 3.677 εκ των οποίων 282 ήταν νέων παραγγελιών.

Ο στόλος υπό ελληνική σημαία μειώθηκε και σήμερα αποτελείται από 829 πλοία, έναντι 862 το 2012.

Σύμφωνα με τους Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου η μείωση αυτή δεν είναι μεγάλη και οφείλεται εν μέρει σε προβλήματα που προκύπτουν από την οργανωτική δομή της διοίκησης της σημαίας, τα οποία όπως αναφέρουν αντιμετωπίζονται τώρα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.


Πηγή Newsbeast.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης