Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Σαμαράς: Θα συνεχίσω όπως κι αν έχει (updated)

Με κάθε ενδεχόμενο να είναι ανοιχτό, μετά την αιφνίδια στάση της ΔΗΜΑΡ η οποία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα και απόσυρσης από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έκανε διάγγελμα.
Ο κ. Σαμαράς στο διάγγελμά του δήλωσε πως προτεραιότητα της τριτοκομματικής κυβέρνησης ήταν η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η εξυγίανση της οικονομίας της και ένα χρόνο μετά, όπως τόνισε, υπάρχουν σημάδια από το εξωτερικό ότι η κατάσταση βελτιώνεται.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως για τις μεταρρυθμίσεις χρειάζονται και πρέπει να συνεχιστούν. Δήλωσε πως υπήρξε διαφωνία μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, ενώ επεσήμανε πως την Τετάρτη το βράδυ υπήρξε συμφωνία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ. Μάλιστα, επεσήμανε πως ο ίδιος είχε συμφωνήσει για τους 2.000 εργαζομένους και να υπάρχει και ένας υφυπουργός όχι από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στον κ. Κουβέλη δήλωσε πως ενώ είχε συμφωνηθεί μεταξύ τους το πλαίσιο για τη νέα κρατική ραδιοτηλεόραση, σήμερα επανήλθε στις παλαιότερες θέσεις τους. Ξεκαθάρισε πως το μαύρο θα φύγει από τις οθόνες αλλά δεν θα επιστρέψει μία αμαρτωλή ΕΡΤ. Σημείωσε με νόημα πως θα ήθελε να παραμείνει στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, αλλά και χωρίς αυτή θα προχωρήσει η κυβέρνηση, πλέκοντας το εγκώμιο του κ. Βενιζέλου ο οποίος όπως όλα δείχνουν παραμένει στην κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως κανείς δεν θέλει αυτή τη στιγμή τις εκλογές και πως η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία.

Πριν από το διάγγελμα ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο με το περιεχόμενο της συζήτησης να μην έχει γίνει γνωστό!

Νωρίτερα είχε συγκαλέσει έκταση σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου στο Μαξίμου μόνο με τη συμμετοχή των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας.

Όλοι οι υπουργοί άρχισαν να καταφθάνουν αργά τη νύχτα στο Μαξίμου και από τις τρεις εισόδους προκειμένου να συμμετέχουν στη σύσκεψημε τον πρωθυπουργό.

Στο Μαξίμου εξετάζουν όλα τα σενάρια ακόμα και την προσφυγή στη Βουλή, προκειμένου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης και από εκεί να πετάξουν το μπαλάκι στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, προκειμένου να αποφασίσουν εκείνοι εάν θέλουν την κυβέρνηση ή να προχωρήσει η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Χαρακτηριστικό είναι πως μαζί με τους υπουργούς, έφτασε στο Μαξίμου και ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Μεϊμαράκης προκειμένου να εξεταστούν οι κοινοβουλευτικές εναλλακτικές.

Εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο του ριζικού ανασχηματισμού, μιας και υπάρχει και το σενάριο της δικομματικής κυβέρνησης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.Στις δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να συνεχίσει η κυβέρνηση ως τριτοκομματική και κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να έρθει στο διάλογο για μία επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Ξεκαθάρισε πως οι πολίτες δεν επιθυμούν εκλογές ούτε το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν τις φοβούνται κιόλας.
Νωρίτερα Ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως από τη σύσκεψη δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος για την ΕΡΤ και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για τυπικό διαδικαστικό θέμα αλλά για ζήτημα ουσίας. Σημείωσε πως δεν επήλθε συμφωνία στο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο που η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έτυχε εφαρμογής.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέρριψε ευθύνες για την εμπλκή στον πρωθυπουργό ,λέγοντας πως με την έκδοση του ΠΝΠ η ΔΗΜΑΡ δεν ήταν σύμφωνη και πως ο κ. Σαμαράς δεν αποδέχθηκε την πρόταση του κόμματός του για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και με την ΕΡΤ σε λειτουργία να γίνει αναδιοργάνωση του φορέα.

Ωστόσο ο κ. Κουβέλης δεν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το εάν θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ή εάν θα αποχωρήσει δίνοντας ψήφο ανοχής κατά περίπτωση, όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κουβέλης εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τους υπουργούς του και να παρέψει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση


Πηγή Newsit.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΜΑΡΤΑ | Ιουνίου 21, 2013 10:43 π.μ. | Reply
ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ!!!
image description NOMAD | Ιουνίου 21, 2013 3:15 μ.μ. | Reply
Μάρτα μου, νομίζεις ότι αν βγει ο Τσίπρας (ο νέος Ανδρέας) θα σωθούμε;;;
Ποιό fake πολιτικός δεν υπάρχει.......
image description dim10nik | Ιουνίου 21, 2013 12:19 μ.μ. | Reply
Και δω παράταση δώσανε ... μπράβο τους!!!
image description GEORGE | Ιουνίου 21, 2013 5:47 μ.μ. | Reply
φευγει η ΔΗΜΑΡ απο την τρικοματικη ... δηλαδή μας κάναν τα τρία δύο .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο