Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μεταφορά της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου

« ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 
Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 12-06-2013   

Προς:
1) Υπουργό Οικονομικών
2) Γενικό Γραμματέα Είσπραξης Εσόδων
3) Δ2 Προσωπικό Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου
4) Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας
5) Πολιτικά Κόμματα
6) Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ.
7) Ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε.
8) Τοπικοί φορείς
9) Ευρωπαίος επίτροπος κ. Όλι Ρεν
10) Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ελλάδος
 
Ο Σύλλογός μας έχοντας πλήρη επίγνωση της Οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα και με γνώμονα την αμέριστη συμπαράστασή μας στην μεγάλη προσπάθεια διάσωσής της , γινόμαστε αποδέκτες κάποιων αποφάσεων που « ψηφίστηκαν » ως κεραυνός εν αιθρία.

Μετά το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου του έτους 2013  θα θέλαμε να καταγγείλουμε την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθεί η ΔΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ στην ΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.   

Αναλυτικά :

Στα πλαίσια της Γ΄ φάσης του σχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την ενοποίηση και αναδιοργάνωση των ΔΟΥ της χώρας και αφού προηγήθηκε η κατάργηση της ΔΟΥ Ναυπάκτου, επιχειρείται το κλείσιμο 20 ακόμη ΔΟΥ και 45 σημείων ελέγχου, στα πλαίσια της μνημονιακής δέσμευσης της κυβέρνησης για λειτουργία 120 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα – με μια ΔΟΥ ανά νομό – και 65 Σημείων Ελέγχου πανελλαδικά. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, το οποίο γνωστοποιήθηκε στις 29/4/2013 από τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στις ΔΟΥ, με βάση τον πρώτο κανόνα ενοποίησης των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού ενοποιούνταν επτά σημεία σε όλη τη χώρα, ένα σε κάθε νομό. Συγκεκριμένα:

1. Θήβα σε Λιβαδειά
2. Άργος σε Ναύπλιο
3. Γιαννιτσά σε Έδεσσα
4. Κως σε Ρόδο
5. Β΄ Λάρισας σε Α΄ Λάρισας
6. Α΄ Ηρακλείου σε Β΄ Ηρακλείου
7. Αγρίνιο σε Μεσολόγγι

Μετά από περίπου 40 ημέρες και κατόπιν  παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και πολιτικών παρεμβάσεων, η κατάσταση αλλάζει μόνο ως το 7ο Σημείο Ελέγχου και το Μεσολόγγι οδηγείται στο Αγρίνιο. Το  κριτήριο για να δικαιολογηθεί αυτή η ανατροπή, είναι το «ποια πόλη έχει τα περισσότερα βιβλία Β΄ κατηγορίας», ενώ επίκειται άμεσα η κατάργηση της θεώρησης των βιβλίων αυτών από 01/01/2014.

Όμως και αυτό το κριτήριο που επινόησαν, εφαρμόζεται επιλεκτικά μόνο για το Μεσολόγγι. Ενώ δεν εφαρμόζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις  π.χ. για την επιλογή ανάμεσα σε Λειβαδιά και Θήβα.

Εκτός όλων των παραπάνω δεδομένων, αγνοείται επιδεικτικά πως η ΔΟΥ Μεσολογγίου στεγάζεται σε Ιδιόκτητο Κτίριο, με πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο Πληροφοριακό Σύστημα, με περίπου 3 αίθουσες κλειστές έτοιμες να χρησιμοποιηθούν λειτουργικά, με πολύ εύκολη πρόσβαση διότι βρίσκεται σε συμβολή περιμετρικών οδών και δεν  προκαλεί κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα η στάση και η στάθμευση των φορολογούμενων για την άμεση εξυπηρέτησή τους  ενώ η ΔΟΥ Αγρινίου στεγάζεται σε εκμισθωμένο κτίριο που στοιχίζει στον Έλληνα Φορολογούμενο  10.000,00 € μηνιαίως, την ώρα που η κυβέρνηση απολύει εργαζομένους και καταργεί Δημόσιους Οργανισμούς, όπως η ΕΡΤ, στο όνομα της «Οικονομίας Κλίμακας». Είναι φανερό πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμη κραυγαλέα αδικία, η οποία στρέφεται σε βάρος τόσο της Πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νιας, της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, όσο και συνολικά της περιοχής Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, ενώ δεν έχει ακόμη στεγνώσει το μελάνι της εγκληματικής κυβερνητικής απόφασης αφανισμού του ΤΕΙ Μεσολογγίου και προετοιμάζεται η μεταφορά της υπηρεσίας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που και αυτή στεγάζεται σε Ιδιόκτητο Κτίριο στο Μεσολόγγι.

Ο Σύλλογος Λογιστών Μεσολογγίου – Ναυπάκτου θεωρώντας ότι:
-Η επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού με τη άσκοπη σπατάλη του ποσού των 120.000,00 € το χρόνο, σε εποχές άγριας λιτότητας και λαϊκής φτώχιας, συνιστά Οικονομικό Σκάνδαλο.
-Η κατάργηση στην πράξη των νομοθετημένων κριτηρίων συγχώνευσης των Δ.Ο.Υ. της χώρας και η αντικατάστασή τους μέσω απλών διοικητικών  πράξεων, με προσχηματικά κριτήρια επιλογής, εξυπηρετούν μικροκομματικά, μικροπολιτικά και συντεχνιακά συμφέροντα.
-Η θυσία της Πρωτεύουσας ενός Νομού στο βωμό ψηφοθηρικών λογικών συγκεκριμένων πολιτικών παραγόντων, που προωθούν αναίσχυντες διοικητικές πράξεις ανατροπής του οικονομικού και κοινωνικού καθεστώτος των Τοπικών Κοινωνιών, αποτελεί Πολιτικό έγκλημα.  

Για τους λόγους αυτούς ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους Τοπικούς φορείς ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ διεκδικώντας αυτά που μας ανήκουν και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, να σταματήσουν αυτή την παράνομη μεθόδευση ανατροπής του σχεδιασμού συγχώνευσης των Δ.Ο.Υ. η οποία αν εφαρμοστεί προσθέτει ένα ακόμη κρίκο κοινωνικής αδικίας στην αλυσίδα απαξίωσης και μαρασμού της περιοχής Μεσολογγίου – Ναυπακτίας.
- Τα πολιτικά κόμματα και οι βουλευτές του Νομού να πάρουν άμεσα θέση, καθώς και πρωτοβουλίες εναντίωσης σε αυτή την πολιτική.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ:

Πως δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα νέων αδικιών σε βάρος των Τοπικών μας Κοινωνιών.

Θα αποτρέψουμε με κάθε δυνατό τρόπο το κλείσιμο της ΔΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.


ΤΟ Δ.Σ. του Συλλόγου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description panos | Ιουνίου 20, 2013 3:48 μ.μ. | Reply
ενώ επίκειται άμεσα η κατάργηση της θεώρησης των βιβλίων αυτών από 01/01/2014??????????????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο