Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για προθεσμίες δηλώσεων και προβλήματα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 210 8253445 - FAX: 210 8253446 * Ε - Μail: [email protected]
ΑΠ.ΑΝΑΓ. ΠΟΛ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ.ΚΑΤ. 545/4787/94

Προς το Υπουργείο Οικονομικών
Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη

Κοινοποίηση
• Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
• Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κ. Γεώργιο Κριτσέλη
• Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χαράλαμπο Τσαβδάρη

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2013

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 072

Αξιότιμε κε Γενικέ,

Μετά την χθεσινή μας συνάντηση, αναφορικά με την ανάγκη καθορισμού ΑΜΕΣΑ νέων καταληκτικών ημερομηνιών για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων διαπιστώσαμε ότι μεταξύ σχεδιασμού και πρακτικής εφαρμογής από εμάς που έχουμε την ευθύνη να υποβάλλουμε σχεδόν το 90% των δηλώσεων, υπάρχει μεγάλη απόσταση και αναντιστοιχία. Οι υπεύθυνοι για τον παραπάνω σχεδιασμό πιστεύουν ότι κάποια πράγματα γίνονται αυτόματα απλά και μόνον επειδή κάποιος το σκέφτηκε ή απλά το είπε.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. έγκαιρα σας επισήμανε με έγγραφο (040/10-6-13) ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και εκκρεμότητες στην διαδικασία και ολοκλήρωση των δηλώσεων Φ.Ε. του Ο.Ε.2013. Από την χθεσινή μας συζήτηση καταλάβαμε ότι προσπαθείτε να βρείτε λύσεις πιεζόμενοι από τον χρόνο, χωρίς να σας απασχολεί εάν μπορούν να υλοποιηθούν από εμάς .

Από την μια οι αλλαγές και οι «εσωτερικές διασταυρώσεις» κατά την ηλεκτρονική υποβολή που δεν έγιναν «επίσημα» γνωστές στους Συναδέλφους με κάποια εγκύκλιο, ώστε να ξέρουν τον βαθμό δυσκολίας και τον πολλαπλάσιο απαιτούμενο χρόνο για την ολοκλήρωση από την πλευρά μας της κάθε δήλωσης και από την άλλη οι αναβαθμίσεις, τα συχνά κολλήματα και κυρίως η αδυναμία τήρησης των νομοθετικά κατοχυρωμένων προθεσμιών των πέντε -5- μηνών για την ολοκλήρωση της υποβολής των δηλώσεων (1/2-30/6).

Το τι και ποιος φταίει είναι το τελευταίο ζητούμενο από την πλευρά μας, αυτό όμως που νόμιμα απαιτούμε και διεκδικούμε είναι να έχουμε όλον τον αναγκαίο χρόνο για να κάνουμε σωστά την δουλειά μας για την οποία πληρωνόμαστε από τους πελάτες μας.

Αν και ειπώθηκε προφορικά, είμαστε υποχρεωμένοι – απέναντί σας - να σας επισημαίνουμε και εγγράφως ότι ο όγκος των δηλώσεων που θα υποβληθούν φέτος απαιτούν το σύστημα – αλλά και οι άνθρωποι που το τροφοδοτούν – να εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2013.

Οποιαδήποτε άλλη σχεδιαζόμενη ως καταληκτική ημερομηνία θα αποδειχθεί, στην κυριολεξία, «όνειρο θερινής νυκτός».

Γιατί δεν υπάρχουν μόνον οι δηλώσεις, τα Ε9, το ΦΠΑ του Β΄ τριμήνου, το ΙΚΑ, οι ΑΠΔ που πιέζουν για προθεσμίες με παράλογα πρόστιμα, αλλά και οι άνθρωποι. Αν το Δημόσιο ευελπιστεί μέσα από πιεστικό χρονοδιάγραμμα να παραλάβει λανθασμένες δηλώσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται, ο Κλάδος μας δεν είναι διατεθειμένος να συμμετέχει σε αυτό, γιατί μακροπρόθεσμα χαμένοι θα είμαστε όλοι μας: Δημόσιο, φορολογούμενοι και ο Κλάδος μας.

Αν συνεχισθεί η διαδικασία της κατάθεσης ΚΑΙ στις Δ.Ο.Υ. όλων των δηλώσεων με παρακρατούμενους που δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν λόγω μη υποβολής των Ε7 θα δούμε στις αποδεκατισμένες και συγκεντρωμένες Δ.Ο.Υ. εικόνες που δεν ικανοποιούν κανέναν.

Ζητούμε να καταθέτουμε την άποψή μας επί του σχεδιασμού που γίνεται προς επίλυση προβλημάτων ώστε να μην υποχρεωθείτε σε υπαναχωρήσεις λόγω αντικειμενικής αδυναμίας υλοποίησης ανεφάρμοστων αποφάσεων. Βέβαια εάν στόχος είναι η εκκαθάριση των δηλώσεων να ολοκληρωθεί από τις Δ.Ο.Υ. εντός του 2014 για να μην επιστραφούν παρακρατούμενοι φόροι τότε σίγουρα θα επιτευχθεί.

Είναι λάθος να ορίζουμε ημερομηνίες για να τις αλλάξουμε πριν λήξουν.

Θέλουμε να γνωρίζουμε τον χρόνο για να προγραμματίσουμε την δουλειά μας.

Και το τονίζουμε ο σχεδιασμός από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την δουλειά μας αλλά και την ψυχολογία των πελατών θα αποδειχθεί λάθος.

Εύλογα έχουμε ερωτήματα για τα οποία δεν λάβαμε απαντήσεις:

-Υπάρχει σχεδιασμός από την Γ.Γ.Π.Σ. για να αντέξει τα 6 – 6,5 εκατομμύρια δηλώσεις ταυτόχρονα με τις διακοπές του συστήματος;

-Γιατί πρέπει να χάνουμε χιλιάδες εργατοώρες μπροστά στον υπολογιστή μας για να μπορέσουμε να υποβάλουμε δηλώσεις σε ένα σύστημα που υπολειτουργεί;

-Γιατί οι Συνάδελφοι να υποχρεώνονται να δουλεύουν μεταμεσονύχτιες ώρες για να υποβάλλουν δηλώσεις που κατά την διάρκεια της ημέρας είναι σχεδόν αδύνατο να το κάνουν;

-Γιατί πρέπει να προσαρμόζουμε το ωράριό μας ανάλογα με το σύστημα και τον σχεδιασμό ανθρώπων που δεν έστειλαν μια δήλωση μέσω του Η/Υ ;

-Μήπως αυτοί που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς να καθόμαστε μπροστά στον υπολογιστή μας, εκμεταλεύονται την πραγματική ευθύνη που έχουμε αναλάβει ως δημόσια υποχρέωση ;

-Γιατί αποφασίστηκε σε περίοδο δηλώσεων να ενταχθούν οι Δ.O.Υ. στο νέο Taxis ή να καταργηθούν και να μετακινηθούν κάποιες νησιωτικές και κατά συνέπεια να έχουμε συνεχείς διακοπές του συστήματος και ακόμη περισσότερες χαμένες ανθρωποώρες των Συναδέλφων;

Περιμένουμε τις σωστές αποφάσεις και ενέργειες από την πλευρά σας για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στο έργο μας προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος.

Με εκτίμηση
για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πανίδης Ι. Αβραάμ Καμπάνης Βασίλειος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SARAKINOS | Ιουνίου 20, 2013 11:22 π.μ. | Reply
Πιστεύω ότι αυτή η επιστολή είναι όσο "σκληρή" χρειάζεται, αλλά περιμένω την αντίδραση του ΥΠΟΙΚ που δεν νομίζω ότι θα παραδεχθεί τα λάθη του. Επιθυμώ, σαν συνάδελφος, να συνεχίσει στο ίδιο ύφος η ΠΟΦΕΕ, όπως έπρεπε να πράξει προ πολλού. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
image description OXI | Ιουνίου 20, 2013 12:34 μ.μ. | Reply
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ Η ΠΟΦΕΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ.ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ....ΛΕΤΕ???
ΟΠΟΤΕ,ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ.ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΦΕΕ...Ή ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Ή Η ΠΟΦΕΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.
image description ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ | Ιουνίου 20, 2013 12:00 μ.μ. | Reply
Χτύπησε το τηλέφωνο 3-4 φορές σήμερα από πελάτες και τους ειδοποίησαν λέει από την υπηρεσία (ΑΦΜ: 090169846) ότι έχουν χορηγήσει λάθος βεβαιώσεις αποδοχών και ότι θα τους δοθούν νέες!!!!!

Συμπληρωματικές δηλώσεις στη ΔΟΥ!!!!ΜΗ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑτην πάτησα εγώ. Στέλνω αιτήσεις αναίρεσης στο taxis μπας και...

Ποιος θα πληρώσει τώρα την ταλαιπωρία;
Kι εσείς συνεχίστε να στέλνετε επιστολές....
image description el-sidi | Ιουνίου 20, 2013 12:45 μ.μ. | Reply
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ...........ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.
ΑΡΑΓΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝΝ ΠΟΛΙΤΗ ;
image description ELEMENTAL | Ιουνίου 20, 2013 12:45 μ.μ. | Reply
Πολύ καλύτερη απο τις προηγούμενες και σε ύφος και σε ουσία.

image description LOSCHICOS | Ιουνίου 20, 2013 12:33 μ.μ. | Reply
και να θες να στείλεις λειτουργεί το taxis? μεχρι στιγμης προσπαθησα 5 φορες να κανω ένα Ε2 και ενω το αποθηκευεις πας να το ανοιξεις μετα και εμφανιζεται σαν να μην εχει συπληρωθεί τιποτα! αυτά ποιος τα πληρώνει? έλεος πάμε για μπάνιο! τζαμπα καίμε και το aircondition!
image description spyros78 | Ιουνίου 20, 2013 12:01 μ.μ. | Reply
Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης των- κάθε καρυδιάς καρύδι-εμπλεκόμενων στην ΓΓΠΣ,ΥΠ.ΟΙΚ. Δε γίνεται με μια ανακοίνωση- κομψού παρακαλητού το βλέπω εγώ- να τους ζητάς προθεσμίες και αλλαγές στην νοοτροπία τους..ΑΠΛΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ...Θέλει μηνύσεις-καταγγελίες σε Μ.Μ.Ε. (όχι από τις ίδιες γλάστρες που βγαίνουν στα κανάλια χρόνια οι ίδιοι και μιλάν για πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζέψουν οι συνταξιούχοι,λες και τα λύσαμε τα άλλα..) απεργίες..Με ανακοινώσεις τύπου ¨¨μας πληρώνουν οι φορολογούμενοι (τους δίνεις και ΄΄πάτημα΄΄ να περνάνε οτι θέλουν αφού παραδέχεσαι ότι πληρώνεσαι-κανε και τη δουλειά σου) και τι να τους πούμ娨 δε γίνεται τπτ..ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗ ΡΗΞΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ,ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ..
Υ.Σ. για ολους εμας που δεν πληρωνόμαστε και παρακαλάμε σαν τους ζητιάνους τον καθένα ,θα βγάλει ΠΟΤΈ καμμιά ανακοίνωση η ΠΟΦΕΕ ή το ΟΕΕ ή μόνο θα ζητάνε παρατάσεις?????
image description Spyros | Ιουνίου 20, 2013 12:58 μ.μ. | Reply
Το σύστημα για τις δηλώσεις με έντυπο Φ01-13 άνοιξε υποτίθεται μόλις την Δευτέρα 17/6/13. Το σύστημα έχει τεράστια προβλήματα αργοπορίας, όταν πατάς enter σου σβήνει τα δεδομένα που έχεις καταχωρήσει μέχρι εκείνη την στιγμή, πολλές φορές σε πετάει έξω και τα χάνεις όλα. Αν μάλιστα πρέπει να περάσεις κανένα μεγάλο Ε2, τότε είναι αδύνατο να το στείλεις, λόγω της τεράστιας αργοπορίας. Πρέπει το κράτος να εφαρμόσει το πεντάμηνο που όρισε νομοθετικά και το σύνολο των δηλώσεων να μπορεί αν αποστέλλεται έως τις 31/10/2013. Διαφορετικά, θα πρέπει να κάνουμε τα μπάνια μας αγκαλιά με ένα laptop....
image description BOUK86 | Ιουνίου 20, 2013 1:24 μ.μ. | Reply
ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕΣΩ ΤΑΞΙΣ?
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΓΑΝΕ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
image description ΕΙΡΗΝΗ | Ιουνίου 20, 2013 2:58 μ.μ. | Reply
Έπιτέλους μία επιστολή σκληρή που λέει αλήθειες. Αν και δεν το βλέπω να απαντάνε, όμως τουλάχιστον θα κατάλαβαν ότι αυτά που ξέρανε τελείωσαν. Μην το αφήσουμε όμως να ξεθυμάνει. Όλοι να πιέσουμε, με τηλέφωνα, e-mail, να τους δείχνουμε ότι είμαστε εδώ και θα επιμείνουμε. Και παρόλο που διαλύσαμε τον αρραβώνα... εμείς θα προτείναμε να το πάτε παραπέρα. Στα ΜΜΕ, εφημερίδες κλπ. Να ρισκάρουμε να απεργήσουμε... Όπως εξελίσσεται η κατάσταση, δεν βλέπω άλλο δρόμο...
image description basv | Ιουνίου 20, 2013 2:48 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΛΟΤ ΔΕΣ ΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΤΟ Υ.Ο ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΟΣΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ Ε9 ΚΑΙ
ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΑΜΕ ΤΟ 2008.ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΑΔΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.
image description ΕΙΡΗΝΗ | Ιουνίου 20, 2013 2:09 μ.μ. | Reply
Η Intrasoft είναι, η οποία αν ψάξει κανείς στη "διαύγεια" θα δεί ότι τα έχει μπάρει όλα και χωρίς διαγωνισμούς!!! Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι θα ετοιμάσει μεταξύ άλλων και θα τα παραδόσει σε 3!!! μήνες και τα κάτωθι:
3. Υποβολή δηλώσεων εισοδήματος Νομικών Προσώπων οικονομικού έτους 2013.
4. Τροποποίηση της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. ως προς τον τρόπο πληρωμής.

Ίσως για άλλη μια φορά να μας γράψουνε στα παλαιά τους τα υποδήματα, αλλά τουλάχιστον ας έχουμε μιλήσει. Νομίζω πως έφτασε η ώρα που θα πρέπει να τα καταγγείλουμε όλα αυτά ανοιχτά, και πιστεύω ότι συμφωνείς και εσύ Μίμη. Στην δική μας πλάτη, κάποιοι θυσαυρίζουν και μας αποκαλλούν και καλούς γαμπρούς... Και κερατάς και δαρμένος!!!
image description I-KARATZ | Ιουνίου 20, 2013 2:34 μ.μ. | Reply
ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ. Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΑΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο Κ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ
image description PRESJOHN | Ιουνίου 20, 2013 2:29 μ.μ. | Reply
ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΑΥΤΙΙ!ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ....ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΙΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ!ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΟΛΟΙ ΠΙΠΙΛΑ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ 25 ΕΥΡΩ!ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ PC?ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ...ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ!ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 10/13 ΠΑΛΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.............ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
image description COSTAS | Ιουνίου 20, 2013 2:32 μ.μ. | Reply
Θεωρώ την παρέμβαση αρκούντως εποικοδομητική.
Μια άλλη πτυχή που κατά την γνώμη μου θα πρέπει να εντάξει στις αναφορές της η Ομοσπονδία είναι η έλλειψη επικοινωνίας που έχει το Υπουργείο με τις εταιρείες πληροφορικής!!!
Ίσως βέβαια η Ομοσπονδία να θεωρήσει πως αυτή η ενέργεια αφορά τον ΣΕΠΕ ( Σύνδεσμος εταιρειών πληροφορικής ) ωστόσο το σαμάρι στην περίπτωσή μας είναι ο λογιστής επειδή πρώτα υλοποιεί κάτι το Υπουργείο και κατόπιν ξεκινούν την υλοποίηση οι εταιρείες πληροφορικής.
Πολλές φορές μάλιστα οι εταιρείες μέσω των κωδικών!!!! των υπαλλήλων τους βλέπουν τι έχει γίνει και ξεκινούν την δική τους υλοποίηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα καθυστερήσεις 5-10 ημερών ή και περισσότερες μέρες πολλές φορές.
Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον λόγο που μια εταιρεία πληροφορικής καθυστέρησε ή αν ο λογιστής - πελάτης της τσακώθηκε μαζί της. Το αποτέλεσμα μετράει και το αποτέλεσμα είναι ότι ο λογιστής θα αναλώσει ακόμη μερικές μέρες κάνοντας τον beta tester μιας εταιρείας πληροφορικής καθυστερώντας το έργο που έχει ο ίδιος αναλάβει και το κυριότερο να μην προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες επειδή τον χρόνο - οξυγόνο τον έχουν χρησιμοποιήσει άλλοι και σε αυτόν μένει μόνο το άγχος.
image description copy paste | Ιουνίου 20, 2013 3:39 μ.μ. | Reply
συγχαρητήρια στην ΠΟΦΕΕ αλλά κυρίως στην ομάδα του ΤΑΧHEAVEN που μέσα από την αρθοργραφία της δίνει τροφή και υλικό για να γράφονται σωστές επιστολές απόι τους συλλόγους.
«Τις πταίει» για την κατάσταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων;
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/14054
image description ΕΙΡΗΝΗ | Ιουνίου 21, 2013 9:49 π.μ. | Reply
Πρόσεξε γιατί το πολύ γλύψιμο καταστρέφει όχι μόνο τη γλώσσα, αλλά κυρίως το μυαλό. Θα μπορούσαν και άλλοι να μιλήσουν για copy - paste, αλλά σέβονται σε αντίθεση με σένα... Αλλά τι ψάχνω να βρώ θα μου πείς....
image description IDO | Ιουνίου 20, 2013 3:07 μ.μ. | Reply
Τόση τεχνογνωσία που έχουν οι εταιρείες λογιστικών προγραμμάτων και πάει χαμένη....
image description VALERIANA | Ιουνίου 20, 2013 4:13 μ.μ. | Reply
ΔΕ ΝΙΩΘΟΥΝ ..ΜΑΣ ΤΕΝΤΩΝΟΥΝ........ΒΑΛΤΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ Ε1 Ε9 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΦΜΥ ΟΛΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕΧΡΙ 31/12/2013 ΝΑ ΜΠΟΡΟΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.............
image description γιαννης | Ιουνίου 20, 2013 6:23 μ.μ. | Reply
Αγαπητοί συνάδελφοι ξυπνήστε ( και εγώ μέσα πρώτος ) .
Τους φελλούς τους ξέρεται ? Για όσους δεν ξέρουν είναι αυτοί που στις εταιρίες ανέρχονται λόγω ελαφρότητας και όχι λόγω βαρύτητας. Και για να γίνω πιο σαφής, μια φορά ένας από τους φελλούς, μου έκανε παρατήρηση γιατί δεν έχω τον 18 στις αποσβέσεις. Λοιπόν όλοι αυτοί που δεν έχουν εργαστεί στην πραγματικότητα και δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα παρά μόνο να αλλάζουν τις ημερομηνίες ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ. Είμαστε τα κορόιδα. Αν δεν οργανωθούμε ουσιαστικά σαν κλάδος θα είμαστε παντα βορρά τους.
Και κάτι τελευταίο έλεος με τον τιμοκατάλογο μας.......σε λίγο θα τους πληρώνουμε κιόλας .
image description PRESJOHN | Ιουνίου 20, 2013 6:43 μ.μ. | Reply
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ!!ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.........ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΩΗ.......ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!
image description NIKOS ZAMB | Ιουνίου 20, 2013 10:38 μ.μ. | Reply
Συγχαρητήρια. πολύ καλή επιστολή. Επιτέλους να κοιτάξουμε και λίγο το συμφέρον μας.
Για τις ΑΠΔ ΑΠΡΙΛΙΟΥ δεν θα αντιδράσει κανείς; Δεν έστειλα καμία λόγω του 24/5/2013 ΑΠΔ
Μαρτίου.
Προσπαθώ να μιλήσω με το ΙΚΑ δεν σηκώνει κανείς το τηλέφωνο.Στέλνω mail καμία απάντηση.
Συνάδελφοι πείτε μου σας παρακαλώ έχετε στείλει τις ΑΠΔ ΑΠΡΙΛΙΟΥ όλοι; Αν δεν δοθεί Παράταση ας ανοίξουνε το σύστημα εκπρόθεσμης υποβολής. Τρέξιμο ΑΠΔ με δισκέτα χάσαμε την αξιοπρέπειά μας.
image description noh 1958 | Ιουνίου 20, 2013 10:41 μ.μ. | Reply
Ειμαστε ο πιο ανοργανωτος και αναξιοπρεπης κλαδος.Ουτε μια απεργια με συμμετοχη.( ποσο μαλλον καθολικη).Ουτε μια ηχηρη διαμαρτυρια. Ο καθενας το μαγαζακι του.Αλλά τα μαγαζακια σιγα-σιγα κλεινουν.
Φαινεται αφομοιωθηκαμε τοσα χρονια στο νοσηρο κλιμα της συναλλαγης με την ' Εφορια",των καλων παιδιων που εχουν γνωριμιες και κανουν τις δουλιες τους.κλπ κλπ κλπ
Πως μετα να ορθωσει αναστημα ο ραγιας ?
ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο