Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα επέκταση του ωραρίου του Χ.Α

Nέα επέκταση ωραρίου συνεδρίασης κατά μία ώρα αποφάσισε χθες η διοίκηση του Χρηματιστηρίου, έπειτα από σχετική πρόταση του προέδρου του Σπ. Καπράλου και έτσι από τις 2 Οκτωβρίου, η συνεδρίαση θα ξεκινα μία ώρα νωρίτερα, στις 10.30 π.μ.

Nέα επέκταση ωραρίου συνεδρίασης κατά μία ώρα αποφάσισε χθες η διοίκηση του Χρηματιστηρίου, έπειτα από σχετική πρόταση του προέδρου του Σπ. Καπράλου και έτσι από τις 2 Οκτωβρίου, η συνεδρίαση θα ξεκινα μία ώρα νωρίτερα, στις 10.30 π.μ.
Μαζί της θα ξεκινά και η διαπραγμάτευση για την Αγορά Μικρής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης (από τις 10.30 έως τις 12.00, για μιάμισι ώρα, αντί για 11.30 - 12.30 που ισχύει μέχρι σήμερα).

Στόχος των αλλαγών είναι να ενισχυθεί ο όγκος των συναλλαγών αν και το πάγιο αίτημα της αγοράς είναι να επεκταθεί η συνεδρίαση το απόγευμα και όχι το πρωί. Oσον αφορά την κοινή πλατφόρμα Χ.Α. - ΧΑΚ, ο κ. Καπράλος δήλωσε πως το ΧΑΚ έχει ήδη κάνει μεγάλα βήματα σε λειτουργικό και κανονιστικό επίπεδο και η λειτουργία της επίκειται. Hδη, έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές με την τελευταία να έχει προγραμματισθεί για την προσεχή Δευτέρα. Από εκεί και πέρα, τα δύο χρηματιστήρια, αξιολογώντας τα αποτελέσματα των δοκιμών, θα προσδιορίσουν από κοινού την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της κοινής πλατφόρμας.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται και οι απαραίτητες κινήσεις από πλευράς Χ.Α. προκειμένου να λειτουργήσει η κοινή πλατφόρμα. Eτσι, στις 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά η διαχείριση του Επικουρικού από το Κεντρικό Αποθετήριο και έναν μήνα ακριβώς αργότερα ( στις 18/10) τα μέλη του Χ.Α. θα πάρουν πίσω κεφάλαια ύψους περίπου 53 εκατ. ευρώ. Με την επίλυση του Επικουρικού ανοίγει στην αγορά και το θέμα των εξ’ αποστάσεως μελών (remote members), δήλωσε ο κ. Καπράλος, προσθέτοντας ότι ήδη 5 κυπριακές χρηματιστηριακές εταιρίες έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να ενεργοποιηθούν στην ελληνική αγορά. Αίτηση έχουν υποβάλει άλλες δύο κυπριακές ΑΧΕ αλλά αναμένεται πρώτα η απόκτηση του Ευρωπαϊκου Διαβατηρίου προκειμένου να εγκριθούν και από τις ελληνικές αρχές.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο