Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ικανοποίηση για την προσφορά εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ από την SOCAR

Την ικανοποίησή του για τη νέα βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε η SOCAR για την εξαγορά του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, εξέφρασε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Πρόκειται για μια εξαιρετική εξέλιξη για τη χώρα, είπε ο υφυπουργός, και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η προσφορά είναι αντικείμενο επιστολής από τη SOCAR στο ΤΑΙΠΕΔ. Ως προς την πορεία της υπόθεσης, ο κ. Παπαγεωργίου εξήγησε ότι η προσφορά, αφού εγκριθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, θα πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και από εκεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως εκτίμησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, η εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από τη SOCAR αυξάνει τις πιθανότητες επιλογής του αγωγού TAP για μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη. «Θέλω να πιστεύω ότι μετά από αυτές τις εξελίξεις θα υπάρξει ακόμη μια θετική εξέλιξη για τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός επισημαίνοντας ότι δημιουργούνται άλλου είδους συνέργιες πλέον.

Ο κ. Παπαγεωργίου ρωτήθηκε για τα προβλήματα που προέκυψαν στο διαγωνισμό με τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ και ειδικότερα για το ρόλο που διαδραμάτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εξέλιξη. Όπως απάντησε, η ελληνική κυβέρνηση, αμέσως μετά την απόφαση της μη συμμετοχής της Gazprom έλαβε τέτοιες πληροφορίες, αλλά όπως τόνισε δεν γνωρίζει αν αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της Gazprom να μην επιμείνει στη συμμετοχή της.

Ταυτόχρονα ο υφυπουργός διέψευσε ότι η Gazprom μπορεί να αποσύρθηκε λόγω των ανεξόφλητων υποχρεώσεων που υπάρχουν προς τη ΔΕΠΑ. «Οι υποψήφιοι είχαν ενημερωθεί για όλα τα δεδομένα και για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς», είπε ο κ. Παπαγεωργίου και προσέθεσε ότι οι οφειλές δεν είναι τόσο υψηλές όσο τις εμφάνισαν δημοσιεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description GRD | Ιουνίου 20, 2013 3:57 μ.μ. | Reply
Για να καταλάβω. Από όσο ξέρω η ΔΕΣΦΑ είναι ο αποκλειστικός (και ο μόνος) διαχειριστής και κάτοχος του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΑ και των ουσιωδών διασταυρώσεών του. Οι μέτοχοι της SOCAR είναι (και) τούρκοι. Άρα δίνουμε στους αζέρους (τούρκους δεν έχουν ουσιώδεις διαφορές) τον κεντρικό αγωγό ΦΑ να τον εκμεταλλεύονται όπως θέλουν. Και ΑΝ (υποθετικά) 'ανακαλύψουμε' ΦΑ εντός ελλαδικού χώρου πως (που) θα το διακινήσουμε?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο