Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρία έκτακτα μέτρα για το έλλειμμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Τα μέτρα τα οποία φαίνεται να προκρίνονται αφορούν: στην θέσπιση claw back (επιστροφή του ποσού της υπέρβασης) για τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα, διαπραγμάτευση των τιμών για τις νέες συμβάσεις με τα διαγνωστικά κέντρα, επανεξέταση των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων και μείωση του όγκου των εξετάσεων που θα μπορεί να γράφει ένας γιατρός με την εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων ανάλογα με την πάθηση.

Μιλώντας στο Βήμα FM, ο κ. Σαλμάς υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν οι συμμετοχές των ασθενών στην φαρμακευτική δαπάνη. Αντίθετα, είπε, μέρος όσων έχουν εξοικονομηθεί από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, θα «επιστραφούν» στους ασφαλισμένους μέσω απαλλαγής ή μείωσης της συμμετοχής για κάποιες κατηγορίες ασθενών (ήδη ανακοίνωσε να μειώσει στο 10% την οικονομική συμμετοχή των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα).

Πάντως, ο κ. Σαλμάς επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την μη λήψη μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προκλητή ζήτηση υπηρεσιών σε διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, σε ημερίδα του υπουργείου Υγείας απέδωσε το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στον ΕΟΠΥΥ και στην υποχρηματοδότηση καθώς το 2012 ο προϋπολογισμός ήταν 11 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2013 ο ΕΟΠΥΥ 6,130 δισεκατομμυρίων ευρώ . Και πρόσθεσε «άλλη είναι η εικονική πραγματικότητα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, και άλλη η ρεαλιστική πραγματικότητα των αναγκών υγείας του πληθυσμού».

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο