Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τρία έκτακτα μέτρα για το έλλειμμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

20 Ιούνιου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Τα μέτρα τα οποία φαίνεται να προκρίνονται αφορούν: στην θέσπιση claw back (επιστροφή του ποσού της υπέρβασης) για τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα, διαπραγμάτευση των τιμών για τις νέες συμβάσεις με τα διαγνωστικά κέντρα, επανεξέταση των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων και μείωση του όγκου των εξετάσεων που θα μπορεί να γράφει ένας γιατρός με την εφαρμογή διαγνωστικών πρωτοκόλλων ανάλογα με την πάθηση.

Μιλώντας στο Βήμα FM, ο κ. Σαλμάς υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν οι συμμετοχές των ασθενών στην φαρμακευτική δαπάνη. Αντίθετα, είπε, μέρος όσων έχουν εξοικονομηθεί από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, θα «επιστραφούν» στους ασφαλισμένους μέσω απαλλαγής ή μείωσης της συμμετοχής για κάποιες κατηγορίες ασθενών (ήδη ανακοίνωσε να μειώσει στο 10% την οικονομική συμμετοχή των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα).

Πάντως, ο κ. Σαλμάς επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την μη λήψη μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προκλητή ζήτηση υπηρεσιών σε διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, σε ημερίδα του υπουργείου Υγείας απέδωσε το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στον ΕΟΠΥΥ και στην υποχρηματοδότηση καθώς το 2012 ο προϋπολογισμός ήταν 11 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2013 ο ΕΟΠΥΥ 6,130 δισεκατομμυρίων ευρώ . Και πρόσθεσε «άλλη είναι η εικονική πραγματικότητα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, και άλλη η ρεαλιστική πραγματικότητα των αναγκών υγείας του πληθυσμού».

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης