Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αύριο στις 8.30 το βράδυ

Μετά από 3,5 ώρες ολοκληρώθηκε στις 9.30 η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας, Δ. Σταμάτη αλλά και του Γ. Στουρνάρα. Οπως δήλωσε λίγο μετά ο κ. Βενιζέλος η συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς θα συνεχιστεί αύριο στις 8.30 το βράδυ.

Μιλώντας από τα γραφεία του κόμματός του στην Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως «η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ».

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πως αύριο το απόγευμα στις 17:00 θα συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση του κόμματος.

Aπό την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης, σημειώνοντας πως πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο και των τριών κομμάτων. Ο ίδιος είπε ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος ενώ ζήτησε επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Χαρακτήρισε επίπονη διαδικασία τη σημερινή σύσκεψη.

Πιθανότατα αποφασίστηκε να γίνει νέα σύσκεψη εν αναμονή της δίκης που θα γίνει στο ΣτΕ στις 6.30 και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Αναστολών σχετικά με την υπόθεση της ΕΡΤ.

Σημειολογικά, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αποχώρησαν μαζί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ένα από τα σενάρια για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση προβλέπει την άμεση εκπομπή προγράμματος το οποίο θα είναι μικρό και θα περιλαμβάνει δελτία ειδήσεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να έδωσαν διαβεβαίωση στην τρόικα ότι ο στόχος των 2.000 απολύσεων από το Δημόσιο επιτυγχάνεται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει εμπλοκή στις συζητήσεις των κυβερνητικών εταίρων.

Το μεσημέρι, συναντήθηκαν στη Βουλή ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ με τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη ο οποίος δήλωσε ότι αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα που θα συζητηθούν στη τρικομματική σύσκεψη. Χθες το βράδυ ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ερμηνεύουν διαφορετικά την απόφαση του ΣτΕ. Στην Ιπποκράτους μιλούν για "χάσμα" που τους χωρίζει με το μέγαρο Μαξίμου καθώς θα έπρεπε η δημόσια ραδιοτηλεόραση να ξαναλειτουργήσει άμεσα και με τους ίδιους εργαζόμενους.

Στάση αναμονής τηρεί η ΔΗΜΑΡ ενόψει των κινήσεων του πρωθυπουργού αλλά επιμένει ότι αφενός μεν θα έπρεπε η ραδιοτηλεόραση να έχει λειτουργήσει ήδη, αφετέρου δε να έχει ακυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο