Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναστέλλεται η πληρωμή του ανταποδοτικού τέλους που πληρώναμε για την ΕΡΤ

Αναστέλλεται η πληρωμή του ανταποδοτικού τέλους που πληρώναμε για την ΕΡΤ

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ τροποποιείται η απόφαση κατάργησης της ΕΡΤ , και  αναστέλλεται η πληρωμή του ανταποδοτικού τέλους μέχρι να λειτουργήσει ο νέος φορέας παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας.
Η διατύπωση της διάταξης που τροποποιήθηκε άφηνε να εννοηθεί ότι μετά την κατάργηση δεν πραγματοποιείται η είσπραξη και όχι η χρέωση του ανταποδοτικού τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.


Η διάταξη που καταργείται
Η είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους (εισφορά) υπέρ της ΕΡΤ− Α.Ε., που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, βάσει του ν. 1730/1987, αναστέλλεται από τη δημοσίευση της παρούσας αποφάσεως και έως τη σύσταση νέου φορέα παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας.


Η νέα διάταξη
Η χρέωση του ανταποδοτικού τέλους (εισφορά) υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε., που γίνεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. βάσει του ν. 1730/1987, αναστέλλεται από 11.6.2013 και έως τη σύσταση νέου φορέα παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας.»


Σημαντικό επίσης είναι να αναφέρουμε ότι μετά την απόφαση για την κατάργηση της ΕΡΤ ή συγκεκριμένη απόφαση έχει τροποποιηθεί ήδη 3 φορές μέσα σε 8 ημέρες, με την τελευταία να δημοσιεύεται σήμερα εσπευσμένα την ώρα που οι αρχηγοί των τριών κομάτων δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία για το θέμα.


Αναλυτικά η απόφαση

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο