Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. - Έγκαιρη ανακοίνωση νέων προθεσμιών υποβολής διαφόρων φορολογικών υποχρεώσεων

ΣΟΛΘ - Σύλλογος οικονομολόγων λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

ΘΕΜΑ:  Έγκαιρη ανακοίνωση νέων προθεσμιών υποβολής διαφόρων φορολογικών υποχρεώσεων.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
    Μέχρι σήμερα υπήρξαν πολλές αναβολές στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων και άλλων υποχρεώσεων καθώς και σημαντική δυσλειτουργία στο σύστημα της Γ.Γ.Π.Σ. Επιπλέον παρατηρήθηκε αλλαγή στον τρόπο υποβολής του εντύπου Ε3 που έχει δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων επαγγελματιών Φυσικών Προσώπων και Νομικών Προσώπων. Σε όλα τα παραπάνω προστέθηκε και η αλλαγή του χρόνου υποβολής της περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. (συντόμευση κατά 6 ημέρες). Σας είχαμε επισημάνει έγκαιρα με επιστολή μας την ανάγκη για νέες προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων όπως και την αναγκαιότητα απόσυρσης της αλλαγής στο χρόνο υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ. Η συσσώρευση υποχρεώσεων που πρέπει να διεκπεραιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι πρωτοφανής. Δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν οι Λογιστές – Φοροτέχνες, διεκπεραιωτές των υποχρεώσεων των φορολογουμένων, να ανταποκριθούν έγκαιρα και έγκυρα σε όλα τα παραπάνω. Η κατάσταση στα γραφεία των Συναδέλφων είναι πλέον τραγική, οι συνθήκες εργασίας είναι αφόρητες.

Κύριε Υπουργέ,
    Σας καλούμε να πάρετε άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση της κατάστασης που θα συμβάλλει στην ομαλή διεκπεραίωση των ως άνω υποχρεώσεων. Πιο συγκεκριμένα, θεωρούμε αναγκαία την επαναφορά της 26ης ημέρας ως ημερομηνία υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο όφελος από τη σμίκρυνση της εν λόγω προθεσμίας. Ακόμα κρίνουμε απαραίτητη την παράταση των συγκεντρωτικών δηλώσεων πελατών-προμηθευτών έως τις 30/9/2013 δεδομένου ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό, την παράταση υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των Ν.Π. του άρθρου 2 παρ. 4 του ΚΦΕ (Ο.Ε., Ε.Ε. κλπ.)  έως την 1/7/2013, των Ν.Π. του άρθρου 101 του ΚΦΕ (Ε.Π.Ε., Α.Ε. κλπ) έως την 15/7/2013, των Φυσικών Προσώπων έως την 30/9/2013 και τέλος την παράταση υποβολής δικαιολογητικών κατοίκων εξωτερικού για τη δήλωση οικονομικού έτους 2012 μέχρι την ημερομηνία υποβολής της φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2013.
 
    
    
     Με εκτίμηση,         

           Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                         Ο Γενικός Γραμματέας                                  
           Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                             Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                                       
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Ελευθεροσ | Ιουνίου 19, 2013 3:10 μ.μ. | Reply
Αν το Ε1 φυσικων πάει ως 15/7 ποτε θα καταχωρηθουν τα βιβλία με τα τριμηνιαια πλεον εσοδα-εξοδα για να βγει το ΦΠΑ Intrastat VIES στις 26/7 (αν οχι 20/7) 5-10 μερες αρκουν?
Ας δουν πρωτα τι θα κάνουν με τους τοκους (θα περαστουν στον 1ο δικαιουχο ή σε όλους απο ΓΓΠΣ? να στειλουν βεβαιωσεις σε συνταξιουχους, να στειλουμε το περιβοητο Ε7 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΔΗΛΑΔΗ 9ο-10ο/2013 τελειουνουμε τις φορολογικες δηλώσεις.
image description mk83 | Ιουνίου 19, 2013 8:00 μ.μ. | Reply
Για το Ε1 ζητούν έως 30/09/2013 (για ΑΕ+ΕΠΕ λένε έως 15/07/2013)
image description ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ | Ιουνίου 19, 2013 5:43 μ.μ. | Reply
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ "ΘΕΡΜΟ" ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...
image description kelly | Ιουνίου 19, 2013 5:04 μ.μ. | Reply
Αυτοί καλά τα παίρνουν & όλο φαεινές ιδέες τους έρχονται. Εμείς τι φταίμε να μην μπορούμε να ξεκουραστούμε σαν άνθρωποι και να πρέπει να σκεφτόματε την δήλωση του καθενός? Γιατί όπως καταλαβαίνετε Ιούλιο Ε7 ΝΠ Αύγουστο ΦΠ Σεπτέμβριο ΚΕΠΥΟ & ότι έχει απομείνει. Καλά κρασιά! Και αφού λοιπόν θα περάσουμε ένα υπέροχο καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι από τον Οκτώβρη για τις νέες αλλάγές που θα σκεφτούν τα σαίνια μας! Αλλά μάλλον τα παιδιά δεν το κάνουν επίτηδες, για εμάς το κάνουν για να μην στεναχωριόμαστε. Σου λένε αφού οι περισσότεροι λογιστές δεν πληρώνονται άρα δεν έχουν λεφτά να πάνε διακοπές ας τους βάλουμε λίγη δουλίτσα να περνάει η ώρα τους ούτως ή άλλως τζάμπα είναι!
image description ΜΧ | Ιουνίου 19, 2013 5:56 μ.μ. | Reply
"Η κατάσταση στα γραφεία των Συναδέλφων είναι πλέον τραγική, οι συνθήκες εργασίας είναι αφόρητες."

Με βρίσκει αντίθετο και υποτιμά τον κλάδο η παραπάνω φράση! Θα ήταν πιο ωραίο να γράφονται πιο προσεκτικά και με υποτυπώδη αξιοπρέπεια τα όποια παρακάλια για παρατάσεις κλπ
image description tzog | Ιουνίου 19, 2013 6:16 μ.μ. | Reply
Συμφωνώ. Η σωστή διατύπωση θα ήταν: στα γραφεία ρίχνουμε δέκα μπενελίκια (sic)στους μαλάκες (sorry) που νομοθετούν σε αυτή τη χώρα, μετά tweetαρουμε μεταξύ μας και με τον πολυχρονεμένο Ταξίαρχο Θεοχάρη τα νέα μας , και στο τέλος αρχίζουμε και ποντάρουμε για τις παρατάσεις. Το Ε1 μέχρι 30/09 δίνει απόδοση 1,8 μέχρι 31/08 1,01 ενω μέχρι 30/06 δίνει τσάμπα ομόλογα του δημοσίου.Σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΕΠΥΟ μέχρι 30/09 δίνει 1,05 ενώ θα δοθεί και παράταση για τα ισοζύγια των οποίων η υποβολή καταργείται με τον ΚΑΦΣ, έτσι από συνήθεια.Επίσης ο ¨κλάδος¨διοργανώνει στις 30/06 και ώρα 18:00( που συνήθως δίνονται οι παρατάσεις )φιλολογικό tea στο κυλικείο του ΥΠ.ΟΙΚ.σε μια προσπάθεια να τονώσει την αξιοπρέπειά του .Θέμα της εκδήλωσης: δουλειά δεν είχε ο διάολος γ@@σε τα παιδιά του.
image description mk83 | Ιουνίου 19, 2013 8:28 μ.μ. | Reply
+1000 :D
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο