Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αύξηση του επιδόματος ανεργίας

Την αύξηση του επιδόματος ανεργίας, σε δύο φάσεις, μέχρι το 2008 και τη σύνδεσή του με το βασικό μισθό προτίθεται να ανακοινώσει εντός των επομένων ημερών η ηγεσία του ....

Την αύξηση του επιδόματος ανεργίας, σε δύο φάσεις, μέχρι το 2008 και τη σύνδεσή του με το βασικό μισθό προτίθεται να ανακοινώσει εντός των επομένων ημερών η ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, καθώς από το Υπουργείο έχει ήδη κριθεί ότι το επίδομα ανεργίας παραμένει χαμηλό και υστερεί των αντιστοίχων των άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι,  είναι ήδη ειλημμένη η απόφαση για την αύξηση του επιδόματος και απομένει η ανακοίνωση της αύξησης και το ακριβές χρονικό σημείο αυτής

.
Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, που παρουσιάστηκε χθες, σε σύνολο 466.857 ανέργων κατά το έτος 2005, οι νεοεισερχόμενοι άνεργοι ανήλθαν σε 178.572 άτομα, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι στερούνται επιδόματος, ανήλθαν σε 261.563 άτομα. Ωστόσο, μεταξύ των ετών 2005-2006 παρατηρείται μείωση και των νέων ανέργων (κατά 34.008) και των μακροχρονίως εκτός αγοράς εργασίας (κατά 16.588). Επίσης, λιγότεροι κατά 27.248 ήταν και οι άνεργοι νέοι, ηλικία 15-29 ετών, μείωση, όμως, που μπορεί να οφείλεται και στην παράταση των σπουδών των νέων.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο