Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με τροπολογία, έγκυρα τα συμβόλαια ακινήτων που καταρτίστηκαν τον Αύγουστο

Το ΥΠΕΧΩΔΕ και το Κτηματολόγιο δεν έχουν καμία ευθύνη για το ζήτημα που δημιουργήθηκε για τα συμβόλαια ακινήτων που καταρτίσθηκαν στο διάστημα μεταξύ 2 Αυγούστου 2006 - 31 Αυγούστου 2006, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ. ...

Το ΥΠΕΧΩΔΕ και το Κτηματολόγιο δεν έχουν καμία ευθύνη για το ζήτημα που δημιουργήθηκε για τα συμβόλαια ακινήτων που καταρτίσθηκαν στο διάστημα μεταξύ 2 Αυγούστου 2006 - 31 Αυγούστου 2006, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ.

«Το ζήτημα ανέκυψε επειδή ο νέος νόμος 3481/ 2006 για το Κτηματολόγιο έλαβε ημερομηνία 2.8.2006 στο Φύλλο της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), αλλά λόγω των πολλών χαρτών που περιλαμβάνονταν σ’ αυτόν, τυπώθηκε και κυκλοφόρησε από το Εθνικό Τυπογραφείο πραγματικά στις 31.8.2006.

Βέβαια, όλοι οι εμπλεκόμενοι επαγγελματικοί φορείς (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κλπ.), που ήταν πλήρως ενήμεροι για την ψήφιση του νόμου από τη Βουλή και το περιεχόμενό του, θα έπρεπε στην πραγματικότητα να λάβουν υπόψη τους την ψήφιση του νόμου και να τον εφαρμόσουν ήδη από 2.8.2006. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει βεβαίως ότι αυτά συνέβησαν τον Αύγουστο, μήνα διακοπών.

Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς αποφάσισε να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα διευκρινίζεται ότι οι δικαιοπραξίες που καταρτίσθηκαν στο επίμαχο διάστημα (2.8.2006 - 31.8.2006) είναι έγκυρες. Επομένως, δεν πρέπει να δημιουργηθεί ανησυχία στον κόσμο και οι συναλλαγές θα πρέπει να συνεχισθούν με τον κανονικό τους ρυθμό».
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο