Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από 20 Ιουνίου οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών για χρέη που δημιουργήθηκαν έως τις 31/12/2012

Τη δυνατότητα να υπαχθούν στη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας έχουν οι περισσότεροι οφειλέτες του Δημοσίου για χρέη που δημιουργήθηκαν έως τις 31/12/2012.

Από τις 20 Ιουνίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο έως και σε 100 δόσεις. Η σχετική αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να υποβληθεί σε εφορίες και τελωνεία μέχρι τις 18 Ιουλίου.

Από την ημερομηνία αυτή και μετά οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxisnet.

Για τους οφειλέτες που επιθυμούν να εξοφλήσουν το χρέος τους εφάπαξ προκειμένου να μειωθούν οι προσαυξήσεις κατά 50%, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί 14η Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου 2013.

Οσοι φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του 1,5 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκαν μέχρι 31/12/2012 θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Επιχειρηματική Μονάδα Είσπραξης.

Η ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας αφορά περίπου 2,2 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα που συνολικά έχουν χρέη προς την εφορία ύψους 54 δισ. ευρώ (αρκετά από αυτά θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης).

Σημειώνεται ότι ως ανεξάρτητοι εκτιμητές ορίζονται οι ορκωτοί ελεγκτές - λογιστές, οι λογιστές φοροτεχνικοί και οι κατέχοντες άδεια ασκήσεως δικηγορικού λειτουργήματος. Η βεβαίωση από τους ως άνω εκτιμητές επαληθεύει τη βιωσιμότητα του διακανονισμού, πιστοποιεί όλες τις υποχρεώσεις του οφειλέτη προς το κράτος και προς τρίτους, την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη για τη χορήγηση ρύθμισης τμηματικής καταβολής, καθώς και τα αποτελέσματα επί της αναμενόμενης ρευστότητας από την ενδεχόμενη υπαγωγή του οφειλέτη σε άλλους διακανονισμούς με το Δημόσιο ή με τρίτους φορείς.
 

Δείτε αναλυτικά όλες τις διατάξεις εδώ.
Και την Τελευταία εγκύκλιο ΠΟΛ.1140/2013
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο